Βρεφικά φορμάκια για πρόωρα μωρά: Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν

Τα πρόωρα μωράκια χρειάζονται ειδική φροντίδα και περιποίηση και αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Είτε είναι ακόμα στο νοσοκομείο είτε στο σπίτι, η ένδυσή τους αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι που οι γονείς πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα. Τα βρεφικά φορμάκια για πρόωρα μωρά πρέπει να έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά, ώστε να είναι ασφαλή και βολικά τόσο για τα ίδια τα βρέφη όσο και για τους φροντιστές τους.

Οργανικά φορμάκια για μωρά

Τα βρεφικά φορμάκια πρέπει να είναι φτιαγμένα από οργανικό βαμβάκι, δηλαδή από βαμβάκι το οποίο έχει αναπτυχθεί σε βιολογικές καλλιέργειες χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Τα οργανικά φορμάκια μωρού έχουν ύφασμα, το οποίο δεν έχει απορροφήσει τοξίνες ούτε έχει επικίνδυνες χρωστικές ουσίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα πρόωρα βρέφη, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο. Ο κίνδυνος για εκζέματα, αλλεργίες ή ακόμα και αναπνευστικά προβλήματα είναι πολύ αυξημένος σε βρέφη -όχι μόνο πρόωρα-, τα οποία φορούν φορμάκια από μη οργανικό βαμβάκι και συνθετικά υλικά.


Ποικιλία μεγεθών

Πολλές εταιρείες διατείνονται ότι έχουν ρούχα για πρόωρα, όμως στην πραγματικότητα έχουν απλώς βρεφικά ρούχα σε μικρά μεγέθη. Τα ρούχα για πρόωρα πρέπει να διαθέτουν μεγάλη ποικιλία μεγεθών από τα πιο μικρά μέχρι αυτά που θα μπορούσαν να φορεθούν και από ένα επαρκώς ανεπτυγμένο νεογέννητο. Διαφορετικά, είναι πολύ επικίνδυνο το να φορέσετε σε ένα πρόωρο μωρό ένα φορμάκι που του είναι μεγάλο, καθώς αυτό ούτε θα το προστατεύει ικανοποιητικά αλλά και ενδέχεται να τυλιχτεί γύρω του και να του προκαλέσει ασφυξία.

Εύκολη προσαρμογή

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχουν τα φορμάκια πρόωρων μωρών είναι να μπαίνουν και να βγαίνουν εύκολα. Με κουμπάκια στον καβάλο αλλά και το σώμα του μωρού, διευκολύνουν τους φροντιστές του μωρού να αλλάζουν το φορμάκι χωρίς να ταλαιπωρούνται και το κυριότερο χωρίς να ενοχλούν το μωρό.

Ζεστά υλικά

Όλα τα βρεφικά ρούχα πρέπει να είναι φτιαγμένα από υλικά που κρατούν το μωρό ζεστό και ασφαλές απέναντι στις καιρικές συνθήκες. Τα βρεφικά ρούχα για πρόωρα, όμως, πρέπει να είναι ακόμα πιο ενισχυμένα. Εκτός από τα ζεστά υλικά, ρόλο παίζει και η γραμμή του ρούχου, όπως οι υπνόσακοι που καλύπτουν όλο το σώμα του μωρού, ενώ έχουν επιπλέον και καπελάκι, για να προστατεύουν και το κεφαλάκι του.

Δείτε μια μεγάλη ποικιλία σε βρεφικά φορμάκια για πρόωρα μωρά που πληρούν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις ασφαλείας στο ηλεκτρονικό κατάστημα Mama Said.