5 τάσεις στα κουφώματα αλουμινίου για το 2022 που πρέπει να γνωρίζετε

Τα κουφώματα αλουμινίου διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην αισθητική αλλά και τη λειτουργικότητα ενός κτιρίου. Με την επιλογή του κατάλληλου κουφώματος και παραθύρου το σπίτι ή το γραφείο μπορεί να μετατραπεί σε έναν ζεστό χώρο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, γεμάτο θαλπωρή, στυλ και φυσικό φως.

Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος που επιδιώκεται πλέον στις αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις και αποτυπώνεται στις τάσεις για τα κουφώματα αλουμινίου για το 2022. Μας τις εξηγούν πιο αναλυτικά οι ειδικοί από την Alumin Smart Line.

Οικολογική προσέγγιση

Η προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος είναι παντού και δεν θα μπορούσε να λείπει και από έναν τόσο σημαντικό τομέα. Τα κουφώματα αλουμινίου συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια χάρη στις άριστες θερμομονωτικές τους ιδιότητες. Τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα είναι το απόλυτο μέλλον, καθώς βελτιώνονται συνεχώς, ώστε πρακτικά να εξαλείφουν πλέον την οποιαδήποτε απώλεια θερμότητας το χειμώνα και δροσιάς το καλοκαίρι. Έτσι, η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται σημαντικά, κάτι που φυσικά βοηθάει όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας.

Ποικιλία χρωμάτων

Η εποχή που τα κουφώματα αλουμινίου έβγαιναν μόνο σε λευκό χρώμα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, το κούφωμα και το παράθυρο αποτελούν μέρος της διακόσμησης του σπιτιού και το αναδεικνύουν με πολλά διαφορετικά χρώματα. Μαύρο, καφέ, γκρι, ανθρακί, σκούρο πράσινο και μπρονζέ είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχετε, για να δώσετε εξωτερικά και εσωτερικά έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο κτίριο.

Φυσικό φως

Η εμπειρία του Covid μας θύμισε πόσο σημαντικό είναι να αισθανόμαστε όμορφα μέσα στο σπίτι μας και όσο η τηλεργασία εδραιώνεται αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Το να μπαίνει άπλετο φυσικό φως είναι μία από τις συνθήκες που συνδέονται με περισσότερη ενέργεια και πιο θετική διάθεση καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Έτσι, τα μεγάλα ανοίγματα και οι μπαλκονόπορτες αποτελούν τους πρωταγωνιστές σε ένα σπίτι με λιγότερους τοίχους και περισσότερο τζάμι προς τον ανοιχτό ουρανό. Αυτός είναι και ο λόγος που τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου έχουν την τιμητική τους, καθώς επιτρέπουν τέτοιου είδους κατασκευές χωρίς να κλείνουν τη θέα και χωρίς να πιάνουν τον ελάχιστο χώρο.

Πολυλειτουργικότητα

Καθώς τα σύγχρονα σπίτια στις μεγάλες πόλεις είναι ολοένα και μικρότερα, το να είναι κάθε τι λειτουργικό και να παρουσιάζει πολλές χρήσεις είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έτσι, βλέπουμε, για παράδειγμα, τα ανοιγόμενα κουφώματα που είναι ταυτόχρονα και ανακλινόμενα, ώστε να επιτρέπουν την εισροή φρέσκου αέρα με απόλυτη  ασφάλεια για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα.

Από την άλλη, η δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων στα κουφώματα αλουμινίου τους επιτρέπει να αποτελούν μέρος ειδικών κατασκευών, αιθρίων και ημιυπαίθριων χώρων, ώστε το σπίτι να μεγαλώνει και να μπορεί να καλύψει τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε οικογένειας.

Ανακαίνιση

Η αλλαγή των κουφωμάτων αποτελεί πλέον τη νούμερο ένα εργασία που γίνεται σε ένα κτίριο, το οποίο ανακαινίζεται. Με την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων και παραθύρων δεν μειώνονται μόνο τα καθημερινά έξοδα του σπιτιού. Ταυτόχρονα, αλλάζει η εικόνα του και δίνεται η δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να προχωρήσει σε καινοτόμες λύσεις, όπως άνοιγμα νέων παραθύρων για περισσότερο φως ή δημιουργία πολυλειτουργικών χώρων που κάνουν το σπίτι πιο ευχάριστο και άνετο.