Λέιζερ σε γυναικείο πρόσωπο

Τι είναι το fractional CO2 laser και πώς βοηθάει στη μη επεμβατική αντιγήρανση

Το fractional CO2 laser είναι μια νέα επαναστατική τεχνολογία (κλασματική τεχνολογία), με την οποία μπορεί να επιτευχθεί υψηλού επιπέδου αποτέλεσμα αντιγήρανσης για νεανικό και σφριγηλό δέρμα χωρίς νυστέρι. Παράλληλα, το fractional CO2 laser χρησιμοποιείται για το σβήσιμο και άλλων σημαδιών στο πρόσωπο πέρα από τα ίχνη του χρόνου, όπως τα σημάδια ακμής ή οι δυσχρωμίες. Τα πλεονεκτήματά του είναι θεαματικά και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο ως μη επεμβατική θεραπεία αναδόμησης προσώπου. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτό και πότε πρέπει να το επιλέξουμε έναντι εναλλακτικών θεραπειών;

Πώς λειτουργεί το fractional CO2 laser;

Το fractional CO2 είναι θεραπεία με laser, η οποία στοχεύει στην ανάπλαση του δέρματος μέσω μιας διαδικασίας που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται με τη θέρμανση του δέρματος μέσω της δέσμης φωτός του laser. Έτσι, βελτιώνεται η υφή του δέρματος, επουλώνονται πληγές και ουλές και λειαίνονται οι ρυτίδες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της θεραπευτικής μεθόδου;

Επειδή το fractional CO2 laser μεταβάλλει τη δομή των ιστών του δέρματος και οδηγεί στην αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, μπορεί να επιτύχει θεαματικά αποτελέσματά ανώδυνα και μη επεμβατικά, αφήνοντας την άνω στοιβάδα του δέρματος ανεπηρέαστη. Ο τρόπος, με τον οποίο λειτουργεί η κλασματική θεραπεία, έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος.
 • Είναι ασφαλής για εφαρμογή σε όλα τα σημεία του προσώπου, γύρω από τα μάτια, το λαιμό και το ντεκολτέ.
 • Έχει μόνιμα αποτελέσματα.
 • Μπορεί να συνδυαστεί με διάφορες άλλες θεραπείες αναζωογόνησης, όπως η μεσοθεραπεία.
 • Είναι σύντομη και ανώδυνη θεραπεία.
 • Έχει μεγάλη διάρκεια, άνω του ενός έτους.
 • Δεν απαιτεί συγκεκριμένη διαδικασία αποθεραπείας.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η θεραπεία fractional CO2 laser;

Χάρη στο μηχανισμό, με τον οποίο το laser αναπλάθει το δέρμα, η θεραπεία αυτή έχει ποικίλες εφαρμογές σε διάφορα ζητήματα, όπως:

 • Λείανση ρυτίδων
 • Εξάλειψη πανάδων και δυσχρωματικών βλαβών
 • Σύσφιξη προσώπου
 • Μείωση ουλών και ακμής
 • Θεραπεία ραγάδων

Τι πρέπει να προσέξω με τη θεραπεία fractional CO2;

Η θεραπεία με fractional CO2 laser δεν χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία, ούτε έχει συχνές παρενέργειες. Κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες που έχουν αναφερθεί είναι το παροδικό οίδημα και το κοκκίνισμα. Σε κάθε περίπτωση, με την κατάλληλη αγωγή ακόμα και αυτές οι σπάνιες παρενέργειες υποχωρούν με ασφάλεια. Το μοναδικό μειονέκτημα της θεραπείας είναι ότι η επούλωση δεν είναι άμεση, όπως με τη μεσοθεραπεία ή το υαλουρονικό. Συνήθως, απαιτείται ένα χρονικό διάστημα περίπου 10 ημερών, για να επανέλθει το δέρμα στην αρχική του κατάσταση, όμως η επούλωση αυτή δεν έχει κινδύνους.

Για περισσότερες πληροφορίες επάνω στο fractional CO2 laser μπορείτε να ενημερωθείτε από την amed.gr, οι ιδικοί της οποίας βοήθησαν στη σύνταξη του παρόντος.