Γυναικείο χέρι με δαχτυλίδια

Οι σημαντικότεροι κανόνες ασφαλείας για τα γυναικεία δαχτυλίδια

Τα δαχτυλίδια είναι από τα πιο αγαπημένα κοσμήματα για μια γυναίκα. Ομορφαίνουν τα δάχτυλά της με ένα μοναδικό τρόπο και προσδίδουν κομψότητα και αριστοκρατικότητα σε κάθε τους κίνηση. Ωστόσο, τα γυναικεία δαχτυλίδια αποτελούν και τα πιο ευπαθή κοσμήματα. Επειδή βρίσκονται στα χέρια μας, έρχονται συνεχώς σε επαφή με διάφορες ουσίες, από την κρέμα χεριών μέχρι το σαπούνι, ενώ δυστυχώς παρουσιάζουν και τις περισσότερες φθορές από τα υπόλοιπα κοσμήματα.

Ευτυχώς, δεν είναι δύσκολο να προστατεύσουμε τα δαχτυλίδια μας, έτσι ώστε να τα έχουμε αναλλοίωτα για πολλά χρόνια. Αρκεί να προσέξουμε τους παρακάτω κανόνες και να τους τηρήσουμε ευλαβικά, με σεβασμό πάντα στα λατρεμένα μας κοσμήματα που μας κρατούν συντροφιά όλες τις ώρες της μέρας.

  • Αφαιρέστε τα πριν κολυμπήσετε. Το θαλασσινό νερό και το χλώριο της πισίνας βλάπτουν ακόμα και τα πιο ανθεκτικά μέταλλα, όπως το ανοιξείδωτο ατσάλι ή την πλατίνα. Αν το δαχτυλίδι έρθει σε επαφή με το νερό της θάλασσας ή της πισίνας, θα πρέπει μετά να το πλύνετε με άφθονο νερό.
Γυναικείο πρόσωπο στη θάλασσα
  • Μη φοράτε δαχτυλίδια, όταν γυμνάζεστε. Μπορείτε να φοράτε άφοβα άλλα κοσμήματα, όπως για παράδειγμα σκουλαρίκια. Όμως, ο ιδρώτας, ο οποίος συγκεντρώνεται στα δάχτυλα κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί να κάνει το μέταλλο των δαχτυλιδιών να θαμπώσει ή να διαβρωθεί. Ειδικά όταν τα δαχτυλίδια έχουν ημιπολύτιμους λίθους, όπως κρύσταλλα Swarovski, αυτή η περίπτωση είναι ιδιαίτερα πιθανή.
  • Μην τρίβετε τα δαχτυλίδια. Όλες οι γυναίκες έχουμε την τάση να τρίβουμε το δαχτυλίδι, αν παρατηρήσουμε θαμπάδα ή σκόνη πάνω του. Αυτό, όμως, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χαραχτεί η επιφάνειά του. Η καλύτερη πρακτική είναι να βρέχουμε το δαχτυλίδι με χλιαρό νερό και ύστερα να το σκουπίζουμε ελαφρά με ένα μαλακό και καθαρό βαμβακερό πανί.
  • Αποφύγετε την έκθεσή τους στον ήλιο. Η υπεριώδης ακτινοβολία ενδέχεται να βλάψει κάποια φυσικά υλικά στα γυναικεία δαχτυλίδια καθώς και τα μέρη από πλαστικό.
Γυναίκα με λουλούδια στο χέρι
  • Το κρύο νερό είναι επικίνδυνο για τα δαχτυλίδια. Και όταν λέμε επικίνδυνο, εννοούμε ότι συρρικνώνει ελαφρά τα δάχτυλα, με αποτέλεσμα να είναι πιθανό το δαχτυλίδι να γλιστρήσει μέσα στο νιπτήρα, πριν καν το καταλάβετε.
  • Φορέστε γάντια στις εργασίες με χώμα. Οποιαδήποτε εργασία περιλαμβάνει χώμα, όπως η κηπουρική, καλό είναι να γίνεται με γάντια (ή φυσικά απλά αφαιρώντας τα δαχτυλίδια). Το χώμα και η σκόνη έχουν κοπτικούς κόκκους που χαράζουν τα μέταλλα των κοσμημάτων.
  • Μην ψεκάζετε τα δαχτυλίδια με οτιδήποτε. Τα μόρια της λακ για τα μαλλιά, του αντηλιακού ή οποιουδήποτε άλλου καλλυντικού καταλήγουν πριν καν το καταλάβετε στα χέρια σας και άρα στα δαχτυλίδια και ανάλογα με τα υλικά τους μπορεί να τους προκαλέσουν σοβαρή ζημιά.
  • Καθαρίστε τα μόνο με νερό. Για πολλά μέταλλα, υπάρχουν ειδικά καθαριστικά, όμως πάντα ο πιο ασφαλής τρόπος είναι απλά να τα πλένετε με χλιαρό νερό χωρίς τη χρήση χημικών.
Νερό από κοντά