ζευγάρι με κούτες

Πώς να κάνεις μετακόμιση σε 1 εβδομάδα: Κι όμως γίνεται με αυτές τις συμβουλές

Ωραία, βρήκες το σπίτι που επιθυμούσες, το δύσκολο part τελείωσε. Μπορεί να έψαχνες το σπίτι για μήνες ή να το βρήκες αμέσως, πάντως οπωσδήποτε έκανες την αρχή. Το θέμα είναι τι κάνεις από εδώ και πέρα.

Η μετακόμιση είναι λογικό να σου φαίνεται βουνό, να μην ξέρεις από πού να αρχίσεις. Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί μια πολύ κουραστική διαδικασία, όμως δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζεις και σίγουρα μπορεί να τελειώσει πολύ γρήγορα με την κατάλληλη οργάνωση.

Για την ακρίβεια, μπορείς εύκολα να κάνεις μετακόμιση σε μία μόλις εβδομάδα, αρκεί να είσαι πρόθυμος/η να κουραστείς λίγο παραπάνω και να φτιάξεις ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα που θα τηρήσεις. Εμείς τα καταφέραμε και μεταφέρουμε τις πολύτιμες συμβουλές από την εμπειρία μας!

κούτες για μετακόμιση

Πού θα βρεις κούτες για μετακόμιση

Το πιο άχαρο μέρος είναι σίγουρα το πακετάρισμα. Αρχικά, σου προτείνουμε να αφιερώσεις μία μέρα, για να αγοράσεις όλα τα απαραίτητα. Πού μπορείς να βρεις κούτες για μετακόμιση; Μπορείς να πας στο σούπερ μάρκετ και να τους ζητήσεις να σου δώσουν μερικές, όμως έτσι θα χάσεις αρκετό χρόνο, γιατί θα πρέπει να πηγαίνεις ξανά και ξανά.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να πας σε ένα κατάστημα με χαρτικά και καθαριστικά και να τις αγοράσεις. Υπολόγισε ότι ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται σε κάθε μετακόμιση 20-30 κούτες. Η συμβουλή μας είναι να πάρεις κούτες σε διάφορα μεγέθη, για να έχεις ευελιξία.

Επίσης, σου προτείνουμε από το ίδιο κατάστημα, για να μη χάνεις χρόνο, να αγοράσεις και όλα όσα θα χρειαστείς, δηλαδή ρυζόχαρτο και πλαστικό με φουσκάλες, για να τυλίγεις τα εύθραυστα αντικείμενα, ταινία για τις κούτες, ψαλίδι, έναν μαρκαδόρο, για να γράφεις πάνω στις κούτες, και σακούλες για να βάλεις μέσα τα ρούχα σου.

κούτες με ρούχα

Καθάρισμα

Αφιέρωσε μία μέρα, για να καθαρίσεις από πριν το νέο σου σπίτι. Σίγουρα θα βρομίσει τη μέρα της μετακόμισης, οπότε ένα σφουγγάρισμα θα πρέπει να το ρίξεις ξανά, όμως το τελευταίο πράγμα που θέλεις με την κούραση που θα έχεις είναι να πρέπει να καθαρίσεις το μπάνιο το πρώτο βράδυ της εξάντλησης.

Πώς να πακετάρεις για μετακόμιση

Το πακετάρισμα θα σου πάρει 2-3 μέρες ανάλογα με το πόσα πράγματα έχεις. Το μυστικό είναι να πιάνεις ένα ένα δωμάτιο, ώστε να κάνεις λιγότερες διαδρομές μέσα στο σπίτι. Από εκεί και πέρα, καλό είναι τα βαριά αντικείμενα (π.χ. τα βιβλία) να τα βάζεις μέσα σε μικρές κούτες και τις μεγάλες να τις κρατάς για πιο ελαφριά (π.χ. ρούχα, φωτιστικά κλπ).

Τα ρούχα που έχεις στη ντουλάπα σου, πάντως, δεν χρειάζεται να τα διπλώσεις ένα ένα και να τα βάλεις σε βαλίτσες ή κούτες. Οι μεταφορικές εταιρείες έχουν μεγάλες κούτες με ράγα, όπου θα τα κρεμάσεις τη μέρα της μετακόμισης. Όμως, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βάλεις τα ρούχα σε σακούλες (σαν αυτές που βάζουμε τα παλτά), για να μη λερωθούν.

Όταν τελειώνεις κάθε κούτα, πρέπει να γράφεις τον αριθμό της και τι έχει μέσα. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Έτσι, θα ξέρεις ότι όλες σου οι κούτες έφτασαν στο προορισμό τους και θα μπορείς να ζητήσεις από τους μεταφορείς να αφήσουν κάθε κούτα στο αντίστοιχο δωμάτιο, για να μη κουβαλάς μετά όταν θα τακτοποιείς.

Για να είναι στέρεη η κούτα, πρώτα την κλείνεις από κάτω με μονωτική ταινία και ύστερα από πάνω. Σου προτείνουμε να διαλέξεις καλή ποιότητα ταινία και να βάλεις διπλή ή τριπλή στρώση, για να μην υπάρξει κανένα ατύχημα. Αφού κλείσεις την κούτα, τη βάζεις πάνω από τις άλλες, ώστε να έχεις χώρο στο δωμάτιο, για να συνεχίσεις.

κούτα για μετακόμιση

Τη μέρα της μετακόμισης

Εκείνη τη μέρα θα έρθουν οι μεταφορείς και πρώτα θα μαζέψουν όλες τις κούτες. Ύστερα, θα τυλίξουν με πλαστικό τα έπιπλα και θα τα μεταφέρουν και αυτά (συνήθως με ανυψωτικό). Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τους παρακολουθείς, ώστε να μη γίνει καμιά ζημιά.

Επιπλέον, τα πολύ εύθραυστα και πολύτιμα αντικείμενα (π.χ. τα κοσμήματα, τον υπολογιστή, ένα ογκώδες και ευαίσθητο φωτιστικό) καλό είναι να τα μεταφέρεις με το αυτοκίνητο.

Όταν φτάσετε στο καινούριο σπίτι, καλό είναι να τους ζητήσεις να σου αφήσουν κάθε έπιπλο και κούτα στο αντίστοιχο σημείο του σπιτιού. Έτσι, η τακτοποίηση θα είναι πολύ πιο εύκολη.

ζευγάρι που μετακομίζει

Πώς να τακτοποιήσεις

Είσαι ήδη εξουθενωμένος/η, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο θα βρεις το κουράγιο την επόμενη μέρα, γιατί ο ενθουσιασμός θα σε γεμίσει αδρεναλίνη. Ευτυχώς, το ξεπακετάρισμα είναι εύκολο και δεν παίρνει πάνω από 1-2 μέρες για τα βασικά.

Ξεκίνα με τα πιο ογκώδη και βαριά πράγματα, όπως τα βιβλία και τα παπούτσια, και σιγά σιγά προχώρα και στα δευτερεύοντα, όπως τα διακοσμητικά. Τελειώνοντας, θα έχεις ένα φουλ τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι που θα μπορείς να απολαύσεις.

Καλορίζικο!