Κουζίνα με λευκά έπιπλα

Τι πρέπει να έχει μια κουζίνα για να είναι λειτουργική

Ο σχεδιασμός μιας κουζίνας ξεκινάει από τα ντουλάπια, που είναι το βασικότερο στοιχείο της επίπλωσης, αλλά μικρές σχεδιαστικές και λειτουργικές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά είτε πρόκειται για μοντέρνες ή για κλασσικές κουζίνες. Έχετε σκεφτεί τι δυνατότητες σας δίνει με βρύση με καλώδιο ή αρθρωτή προέκταση; Έχετε σκεφτεί τι δυνατότητες σας δίνει μία ραφιέρα – τροφοθήκη με ροδάκια; Δείτε παρακάτω τι χρειάζεται η δική σας κουζίνα για να είναι πλήρης και πλήρως λειτουργική, σύμφωνα με τους ειδικούς της Pagonas Home.

Ντουλάπια κουζίνας

Μία κουζίνα πρέπει να έχει πρωτίστως άπλετο αποθηκευτικό χώρο δηλαδή ντουλάπια ώστε να αποθηκεύετε τα σκεύη σας. Ειδικότερα σε κουζίνες – τραπεζαρίες, η αποθήκευση σε ντουλάπια είναι αναγκαία για να μην βρίσκονται τα σκεύη σε κοινή θέα. Από την άλλη πλευρά, τα ντουλάπια προστατεύουν από τη σκόνη και διακοσμούν το χώρο. Επειδή ακριβώς καταλαμβάνουν τόσο μεγάλη επιφάνεια, τα ντουλάπια είναι το έπιπλο της κουζίνας με την μεγαλύτερη επίδραση στην αισθητική και τη λειτουργία της.

Ντουλάπια κουζίνας μαύρου χρώματος

Βρύση με προέκταση

Μια ντουζιέρα ή μια βρύση με αρθρωτή επέκταση που να φτάνει μέχρι την ηλεκτρική κουζίνα θα σας λύσει τα χέρια και δεν θα χρειαστεί να κουβαλήσετε τη χύτρα γεμάτη με νερό ποτέ ξανά. Μια βρύση με προέκταση μπορεί να σας βοηθήσει στον καθαρισμό των δύσκολων σημείων της κουζίνας.

Εντοιχισμένες συσκευές

Αν η κουζίνα σας είναι μοντέρνα δεν χρειάζεστε εντοιχισμένα έπιπλα αφού η αισθητική του χώρου ταιριάζει με την αισθητική των συσκευών, είτε αυτές έχουν inox επένδυση ή είναι λευκές. Αν η κουζίνα σας είναι κλασσική, τότε μπορείτε να «κρύψετε» τις συσκευές στα ντουλάπια. Είναι μια λύση που βοηθάει στην ανάδειξη του προσωπικού σας γούστου.

Άνετους διαδρόμους

Μια κουζίνα χρειάζεται άνετους διαδρόμους τόσο για τη διευκόλυνση της βασικής λειτουργίας που είναι το μαγείρεμα όσο και για τη συνάντηση με φίλους και γνωστούς. Το μαγείρεμα είναι πλέον κοινωνική δραστηριότητα. Αν τυχόν υπάρχει νησίδα στην κουζίνα, οι διάδρομοι θα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτεροι και να εξυπηρετούν τη διέλευση σε όλους. Καλέστε τους φίλους σας και μαγειρέψτε για να τους ευχαριστήσετε αντί να τους φωνάξετε και να έχετε το φαγητό έτοιμο.

Αποθηκευτικά ράφια

Τα μεταλλικά ράφια, οι ράβδοι και τα άγκιστρα βοηθούν στην καλύτερη οργάνωση του χώρου και προσφέρουν εργονομία όταν είναι τοποθετημένα στο σωστό σημείο, όπως πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα.

Επιτοίχιες βρύσες

Αν δεν έχετε μια βρύση τύπου ντουζ, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια επιτοίχια βρύση περίπου 30 εκατοστά από την επιφάνεια του πάγκου ώστε να μπορείτε να γεμίσετε σκεύη με νερό με άνεση. Αντί λοιπόν για προεκτάσεις, ζητήστε περισσότερες βρύσες.

Ειδικό χώρο για την καφετιέρα

Μια καλή καφετιέρα εσπρέσο είναι πλέον απαραίτητη σε κάθε νοικοκυριό. Γιατί, λοιπόν, να μην σκεφτείτε τη δημιουργία μιας γωνιάς στην κουζίνα για την παρασκευή του καφέ.

Σκαμπό και πάγκους

Απολαύστε ένα κρύο πιάτο ή ένα εσπρέσο καθήμενοι αναπαυτικά. Ποιος είπε ότι η κουζίνα είναι μόνο για να φτιάχνετε το φαγητό σας; Επιπλέον, τα σκαμπό και οι πάγκοι δίνουν ένα ιδιαίτερο στυλ στην κουζίνα σας, αποπνέουν έναν μποέμ χαρακτήρα, είναι ένας τρόπος να εξοικονομήσετε χώρο.

Πρόσοψη μεγάλης κλασικής κουζίνας με πάγκο και έπιπλα καφέ χρώματος

Τρόλεϊ

Τα τρόλεϊ είναι μια πολύ πρακτική λύση αρκεί, φυσικά, να υπάρχουν τα αναγκαία τετραγωνικά για να μπορείτε να τα μετακινήσετε με άνεση. Ένα τρόλεϊ μπορεί να χρησιμεύσει στην αποθήκευση τροφίμων, στη μεταφορά του φαγητού, ακόμα και ως πάγκος εργασίας.