κορεάτικη ομορφιά

Περιποίηση προσώπου: Όσα πρέπει να ξέρεις για την κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς

Η κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς έχει δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά της και όχι άδικα, αφού έχει σχετιστεί στο μυαλό μας με τις πανέμορφες Κορεάτισες και το αψεγάδιαστο δέρμα τους ακόμα και σε μεγάλη ηλικία.

Η λογική γύρω από την περιποίηση προσώπου σύμφωνα με τα κορεάτικα πρότυπα είναι το layering. Δηλαδή, κάθε γυναίκα αφιερώνει αρκετό χρόνο, ώστε να εφαρμόσει διάφορα προϊόντα ομορφιάς και να δώσει στο δέρμα του προσώπου της το καλύτερο δυνατό.

Πώς ακριβώς γίνεται αυτή η διαδικασία; Ποια προϊόντα περιποίησης προσώπου θα χρειαστείς; Ας δούμε παρακάτω βήμα βήμα πώς θα παγώσεις τον χρόνο και θα κάνεις το πρόσωπό σου να λάμπει και να σφύζει από υγεία.

ομορφιά

1.      Ντεμακιγιάζ

Η κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς σχετίζεται με τον βαθύ και σχολαστικό καθαρισμό της επιδερμίδας. Το πρώτο βήμα είναι, λοιπόν, η αφαίρεση του μακιγιάζ. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου και τις ανάγκες του, αυτό μπορεί να γίνει με λοσιόν, gel ή κρέμα καθαρισμού, ώστε να αφαιρεθεί και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ.

2.      Καθαρισμός προσώπου

Μόνο αφού αφαιρεθεί το μακιγιάζ, έχει νόημα ο καθαρισμός του προσώπου. Ένα συχνό λάθος που κάνουμε όλες οι γυναίκες είναι να πλένουμε το πρόσωπό μας μόνο μία φορά με ένα καθαριστικό προσώπου, να το ξεπλένουμε και τέλος. Θυμήσου, όμως, ότι κορεάτικη περιποίηση προσώπου σημαίνει πολλά διαδοχικά βήματα. Έτσι, πλύνε το πρόσωπό σου με το καθαριστικό που σε βολεύει, αφού το έχεις καθαρίσει από ίχνη μακιγιάζ. Αλλιώς, ο καθαρισμός θα είναι επιφανειακός και άρα ανούσιος.

3.      Απολέπιση

Ο καθαρισμός δεν είναι επαρκής, για να διώξεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτό θα το κάνεις με ένα scrub. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, η απολέπιση είναι κάτι που μπορείς να κάνεις αρκετά συχνά (π.χ. 2-3 φορές την εβδομάδα). Στα ξηρά δέρματα, καλό είναι να γίνεται σπανιότερα (1 φορά την εβδομάδα). Δώσε προσοχή και στο scrub. Για συχνή χρήση, πρέπει να είναι ήπιο. Διαφορετικά, θα ερεθίσεις το δέρμα και θα μειώσεις την ικανότητά του να αναγεννάται.

4.      Τόνωση

Σε καθημερινή βάση, μετά τον καθαρισμό καλό είναι να εφαρμόζεις μια τονωτική λοσιόν που θα ενυδατώσει το δέρμα, ώστε να δεχτεί τα υπόλοιπα προϊόντα ομορφιάς.

5.      Οροί και serums

Σε αυτή τη φάση, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε τον λεπτόρρευστο ορό ή το serum σε πρόσωπο και μάτια. Υπάρχουν πολλών ειδών serums ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας.

6.      Ειδικές θεραπείες

Αν κάνεις κάποια ειδική θεραπεία, όπως για παράδειγμα ενάντια στις πανάδες ή την ακμή, την εφαρμόζεις τώρα στο πρόσωπό σου, αφού έχεις αφήσει το serum να απορροφηθεί καλά για μερικά λεπτά.

7.      Ενυδατική κρέμα

Η ενυδατική κρέμα δεν ενυδατώνει μόνο το δέρμα, όπως λέει το όνομά της. Του προσφέρει πολύτιμα συστατικά, αλλά κάνει και κάτι άλλο. Δημιουργεί ένα φραγμό απέναντι στο εξωτερικό περιβάλλον, έτσι ώστε τα συστατικά των προηγούμενων προϊόντων ομορφιάς να μην εξατμιστούν, αλλά να παραμείνουν βαθιά στους πόρους του δέρματος.

8.      Κρέμα ματιών

Καλό είναι να εφαρμόζεις ειδική κρέμα ματιών και όχι μια οποιαδήποτε κρέμα για αυτή την ευαίσθητη περιοχή. Ο λόγος είναι ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και σπάει εύκολα, οπότε χρειάζεται ειδική περιποίηση.

9.      Μάσκα

Στο σημείο αυτό, 1-2 φορές την εβδομάδα, μπορείς να εφαρμόζεις μια ενυδατική μάσκα που περιέχει συμπυκνωμένα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το δέρμα σου. Το μυστικό είναι να περιμένεις αρκετά, ώστε όλα τα προηγούμενα στρώματα να έχουν απορροφηθεί επαρκώς. Συνήθως, θα χρειαστεί να περιμένεις μισή με μία ώρα.

Bonus tip: Το πρωί, πριν βάλεις το μακιγιάζ σου, μην ξεχάσεις να απλώσεις στο δέρμα του προσώπου και του λαιμού ικανοποιητική ποσότητα αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας. Οι ακτίνες του ήλιου αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες γήρανσης της επιδερμίδας.

Όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείς, για να εφαρμόσεις την εξαιρετική κορεάτικη τεχνική, θα τα βρεις σε εκπληκτικές τιμές στο Think Pharmacy.