Ακουστικό βαρηκοΐας

Ακουστικά βαρηκοΐας τιμές: Από τι εξαρτάται το κόστος τους

Οι τιμές στα ακουστικά βαρηκοΐας κυμαίνονται από 400€, αλλά μπορεί να φτάσουν και πάνω 2.000€ ανάλογα με το επίπεδο της τεχνολογίας και το βαθμό εξατομίκευσης. Τα περισσότερα άτομα με απώλεια ακοής χρειάζονται δύο ακουστικά, ενώ τα ακουστικά βαρηκοΐας στον ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτονται εξ ολοκλήρου παρά μόνο σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό. Έτσι, η υψηλή τιμή μπορεί για μερικούς να λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας, όμως η αλήθεια είναι ότι τα ακουστικά βαρηκοιας είναι μια επένδυση, η οποία μπορεί να σας εξυπηρετεί για πολλά χρόνια.

Έτσι, όταν αγοράζετε ακουστικά βαρηκοΐας, είναι σημαντικό να είστε σίγουροι ότι τα χρήματα και ο χρόνος που ξοδεύετε αξίζει τον κόπο. Διαβάστε παρακάτω τι περιλαμβάνει η τιμή των ακουστικών και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το τελικό κόστος, ώστε να ξέρετε τι ακριβώς να προσέξετε.

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή των ακουστικών βαρηκοΐας;

Σίγουρα, η τιμή σε ένα ακουστικό βαρηκοΐας είναι υψηλή, όμως είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι πληρώνετε πολύ περισσότερα από μόνο μία συσκευή.

Καταρχάς, η αγορά περιλαμβάνει όλες τις δοκιμές που πρέπει να γίνουν, για να βρεθεί το κατάλληλο ακουστικό για εσάς, καθώς και την προσαρμογή που τυχόν πρέπει να γίνει σε αυτό. Επίσης, στην τιμή συγκαταλέγεται και η εγγύηση που συνήθως κυμαίνεται από ένα έως τρία χρόνια. Η εγγύηση καλύπτει όλες τις επισκευές, ενώ μπορεί να καλύπτει και μια εφάπαξ πολιτική αντικατάστασης εάν χάσετε κάποιο ακουστικό βαρηκοΐασ. Ορισμένοι επαγγελματίες φροντίδας ακοής παρέχουν στο πακέτο και τις μπαταρίες μαζί με τα ακουστικά.

Ακουστικά βαρηκοΐας

Από τι εξαρτώνται οι τιμές των ακουστικών βαρηκοΐας;

Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την τιμή αγοράς του ακουστικού είναι το επίπεδο τεχνολογίας και τα χαρακτηριστικά του. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, η τεχνολογική πολυπλοκότητα γίνεται λιγότερο ακριβή με την πάροδο του χρόνου, όμως στα αρχικά στάδια κάθε νέο χαρακτηριστικό κοστίζει πολύ.

Όλοι οι κατασκευαστές ακουστικών προσπαθούν να προσφέρουν συσκευές που ικανοποιούν τις ανάγκες των χρηστών αλλά και τον προϋπολογισμό τους. Για να γίνει αυτό, σχεδόν κάθε σειρά προϊόντων αποτελείται από πολλαπλά επίπεδα απόδοσης και διαφορετικό εύρος τιμών. Το πιο προηγμένο επίπεδο περιέχει διάφορες προηγμένες δυνατότητες, όπως το πιο σύγχρονο σύστημα μείωσης του περιβάλλοντος θορύβου και ασύρματη σύνδεση με διάφορες συσκευές. Όσο η τιμή μειώνεται, η απόδοση μειώνεται επίσης.

Φυσικά, το ακουστικό που θα διαλέξετε εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Έτσι, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της απώλειας ακοής, μπορεί να είστε ικανοποιημένοι με ένα πιο απλό ακουστικό ή αντίθετα τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά ενός ακριβότερου ακουστικού να είναι μονόδρομος για την περίπτωσή σας.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ακοοπροθετιστή σας, ο οποίος θα σας ενημερώσει για τις επιλογές σας και τις πιθανές εκπτώσεις που μπορείτε να λάβετε.

Πηγή: akoustika.varikoias.gr