Γιατί να ταξιδεύετε με το σύντροφό σας χωρίς τα παιδιά

Μέσα στην καθημερινότητα είναι αρκετά δύσκολο για τους συντρόφους να βρίσκουν χρόνο ο ένας για τον άλλο. Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά τραβούν όλη την ενέργεια των γονιών τους και έτσι το ζευγάρι σπάνια έχει ιδιωτικό χώρο και χρόνο. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να μπορούν οι δύο γονείς να έχουν κάποιες στιγμές εντελώς δικές τους, για να χαλαρώνουν και να μένουν ενωμένοι και δυνατοί. Αν, λοιπόν, αισθάνεστε κι εσείς έτσι και ονειρεύεστε μερικές μέρες χωρίς τα παιδιά σε ένα ρομαντικό νησί ή ακόμα και σε κάποιο μέρος με φίλους για να διασκεδάσετε, μην έχετε τύψεις. Αν μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά σε κάποιο οικείο περιβάλλον, τότε υπάρχουν πολλοί λόγοι να πάρετε το σύντροφό σας και να αποδράσετε οι δυο σας για μερικές μέρες.

taxidi-xwris-paidia

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, θα μπορέσετε καταρχάς να συζητήσετε με τον άντρα ή τη γυναίκα σας χωρίς να σας διακόπτουν. Σε αυτές τις μακρές συζητήσεις θα μιλήσετε για τις σκέψεις, τα όνειρα και τους φόβους σας και αυτό θα σας φέρει πιο κοντά και θα σας αποφορτίσει από την πίεση, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί εύκολα όταν τα παιδιά χρειάζονται όλη σας την προσοχή. Ταυτόχρονα, θα μπορέσετε να απολαύσετε λίγη ενήλικη διασκέδαση. Να φάτε σε κάποιο ήσυχο εστιατόριο, να πιείτε ένα ποτό και να χορέψετε σε κάποιο μπαρ ή να δείτε μια ταινία που δεν είναι κινουμένων σχεδίων. Ο κόσμος των παιδιών είναι σίγουρα υπέροχος, όμως χρειάζεται πού και πού να θυμάστε ότι είστε ενήλικες.

Η αλλαγή παραστάσεων και το διαφορετικό σκηνικό θα σας βοηθήσει και στη σχέση σας. Θα θυμηθείτε τους λόγους, για τους οποίους αγαπιέστε και θα νιώσετε ξανά όπως στα πρώτα σας σκιρτήματα, όταν περπατούσατε χέρι χέρι στα στενά σοκάκια κάποιας παλιάς πόλης ή πίνατε το κοκτέιλ σας χαζεύοντας τη θάλασσα με τις ώρες.

Μετά από αυτές τις διακοπές θα είστε πιο ξεκούραστοι και πιο χαλαροί. Θα είστε καλύτεροι γονείς εν τέλει, πιο τρυφεροί, αλλά και καλύτεροι σύντροφοι, πιο παθιασμένοι και πιο συμπονετικοί. Διότι ένας ξεκούραστος και ευτυχισμένος γονιός μπορεί να δώσει πολύ περισσότερα πράγματα στο παιδί του.

Βεβαίως, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, χωρίς αυτό να σας δημιουργήσει συναισθήματα απόρριψης, ότι και τα παιδιά σας μπορεί να θέλουν ένα διάλειμμα από εσάς. Ένα σαββατοκύριακο με τον παππού και τη γιαγιά ή τη baby sitter είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και έξω από τη ρουτίνα. Οι άνθρωποι αυτοί βάζουν τα δυνατά τους για να κρατήσουν τα παιδιά ευχαριστημένα και δε λένε τόσο συχνά όχι, όπως κάνουν οι γονείς. Τελικά, αν το καλοσκεφθείτε είναι μια κατάσταση που τους ευνοεί όλους, ακόμα και τους γονείς σας, οι οποίοι λατρεύουν να περνούν χρόνο με τα εγγόνια τους και να νιώθουν ξανά νέοι. Γι’ αυτό δεν έχετε παρά να το τολμήσετε. Θα διαπιστώσετε έπειτα ότι η οικογένειά σας θα αποκτήσει μια άλλη δυναμική και για κάποιες μέρες ή εβδομάδες όλοι θα είστε πιο ευδιάθετοι και πρόθυμοι να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον.