γυναικεια δαχτυλιδια

Γυναικεία δαχτυλίδια: 4 top κανόνες για να τα φορέσετε στιλάτα

Τα δαχτυλίδια αποτελούν πολύ αγαπημένα κοσμήματα για τις γυναίκες, αφού έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι ανά πάσα στιγμή ορατά (σε αντίθεση με τα κολιέ και τα σκουλαρίκια) και δίνουν ένα υπέροχο στυλ στα χέρια. Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας τα γυναικεία δαχτυλίδια και μάλιστα φοριούνται πολλά μαζί σε ένα ακαταμάχητο layering. Όπως και να θέλετε να τα φορέσετε πάντως, σίγουρα θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας κάποιους βασικούς κανόνες που θα σας εγγυηθούν ότι θα τα φορέσετε με στυλ, δίνοντας στα δάχτυλά σας έναν ξεχωριστό αέρα αλλά χωρίς να κάνετε υπερβολές που μπορεί να χαλάσουν το αποτέλεσμα.

Το σωστό layering

Το layering είναι η απόλυτη τάση σε όλα τα κοσμήματα και όχι μόνο στα γυναικεία δαχτυλίδια. Για να πετύχουμε, όμως, ένα σωστό layering, καλό είναι είναι να μένουμε όσο πιο λιτές γίνεται σε σχέση με τα υπόλοιπα κοσμήματα. Έτσι, αν φορέσετε πολλά δαχτυλίδια μαζί, τότε σας συνιστούμε να φορέσετε στον καρπό πολύ απλά βραχιόλια, διότι αλλιώς το αποτέλεσμα θα γίνει πολύ βαρύ. Αλλά και σε σχέση μόνο με τα δαχτυλίδια που θα φορέσετε, και εκεί απαιτείται προσοχή. Σίγουρα, το mix’ n’ match είναι επιθυμητό, όμως όχι σε σημείο που τα δαχτυλίδια να μην ταιριάζουν μεταξύ τους. Αν, για παράδειγμα, φορέσετε στο δείκτη ένα statement δαχτυλίδι, τότε τα υπόλοιπα πρέπει να είναι πιο μικρά και διακριτικά.

Πώς να συνδυάσετε το χρυσό με το ασήμι

Ενώ τα πράγματα έχουν χαλαρώσει όσον αφορά στο συνδυασμό των μετάλλων απομακρυσμένων κοσμημάτων, όπως το κολιέ με το δαχτυλίδι, καλό είναι να μην το ρισκάρουμε όταν πρόκειται για κοσμήματα που βρίσκονται δίπλα δίπλα. Έτσι, σας προτείνουμε να φορέσετε μόνο ασημένια δαχτυλίδια όλα μαζί ή το αντίστοιχο να κάνετε για το χρυσό. Αυτό είναι μια ασφαλής επιλογή. Βέβαια, αν θέλετε να τολμήσετε, μπορείτε να φορέσετε πολλά δαχτυλίδια διαφορετικών μετάλλων, αρκεί να δημιουργείται ένα όμορφο και καλοσχηματισμένο σύνολο. Αν, παραδείγματος χάριν, θέλετε να κάνετε ένα vintage layering, μπορείτε κάλλιστα να το κάνετε με παλιά δαχτυλίδια της γιαγιάς, κάποια εκ των οποίων θα είναι χρυσά και άλλα ασημένια.

δαχτυλιδια

Πώς να συνδυάσετε τα χρώματα

Αν σας αρέσουν τα δαχτυλίδια με χάντρες σε ξεχωριστά χρώματα, τότε προσέξτε τα χρώματα να είναι συμπληρωματικά, ώστε να αναδεικνύει το ένα το άλλο. Για παράδειγμα, το κίτρινο ταιριάζει πολύ με το μωβ, ενώ το γαλάζιο θέλει δίπλα του ένα πιο σκούρο χρώμα, όπως το καφέ ή το ανθρακί, για να τονιστούν και τα δύο. Αν φορέσετε δύο άσχετα μεταξύ τους χρώματα, όπως το καφέ με το μαύρο, τελικά κανένα δεν θα δείχνει όμορφο.

Τολμήστε να φορέσετε πρωτότυπα σχέδια

Η εποχή που τα γυναικεία δαχτυλίδια ήταν μόνο τα μονόπετρα και οι βέρες έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μη φοβάστε να πειραματιστείτε με πρωτότυπα σχέδια, όπως τα δαχτυλίδια midi που φοριούνται στη μέση του δαχτύλου ή τα chevalier στο μικρό δάχτυλο που είναι η απόλυτη τάση της μόδας. Γιατί το δικό σας στυλ είναι απόλυτα ξεχωριστό και θα το αναδείξετε αν κινηθείτε εκτός της πεπατημένης!