παιδικό παρτυ χιονανθρωπος τούρτα

5 ιδέες για χειμωνιάτικα παιδικά πάρτυ

Οι γονείς των χειμωνιάτικων μωρών είναι πιο περιορισμένοι όσον αφορά στα παιδικά πάρτυ, αφού εκ των πραγμάτων οι χώροι όπου μπορούν αυτά να διοργανωθούν είναι συγκεκριμένοι. Πισίνες, πάρκα, κήποι και παραλίες αποκλείονται, οπότε τι μένει; Το εσωτερικό κάποιας αίθουσας ή κάποιου σπιτιού. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το παιδικό πάρτυ δεν θα είναι επιτυχημένο και διασκεδαστικό. Απλώς, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στο εσωτερικό του χώρου και να φτιαχτούν με πολλή φαντασία όμορφα πράγματα και διακοσμητικά που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους καλεσμένους. Με αυτές τις 5 εναλλακτικές ιδέες για παιδικά πάρτυ το χειμώνα το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα εντυπωσιαστούν.

 

Χιονάνθρωποι και πιγκουίνοι

παιδικό παρτυ χιονανθρωπος τούρτα

Ποιος είπε ότι ο χειμώνας δεν έχει όμορφα μοτίβα; Ορισμένα μάλιστα μοτίβα, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν υπέροχα θεματικά παιδικά πάρτυ, είναι ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά. Πιγκουίνοι, χιονάνθρωποι, χιονονιφάδες και τάρανδοι μπορούν να βρίσκονται πάνω σε κάθε τι. Στην τούρτα, τα γλυκά, τις προσκλήσεις, τα τραπεζομάντηλα, τα πιάτα, τα μπαλόνια. Όλα τα είδη πάρτυ θα ακολουθήσουν αυτή τη λογική και θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό θεματικό παιδικό πάρτυ που θα φέρει την αγαπημένη πλευρά του χειμώνα μέσα στο σπίτι σας. Ειδικά μετά την επιτυχία της παιδικής ταινίας Frozen, το χιόνι και οι χιονάνθρωποι είναι το απόλυτο must μεταξύ των παιδιών όλων των ηλικιών.

 

Φιγούρες και σπίτια από μπισκότα

μπισκότα για παιδικο παρτυ φιγουρα ανθρωπακι

Μία πρωτότυπη χειμερινή ιδέα για παιδικά πάρτυ, που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο τα Χριστούγεννα όσο και μετά, είναι τα ανθρωπάκια και τα σπιτάκια από μπισκότα. Η τούρτα μπορεί να έχει σχήμα σπιτιού φτιαγμένου από μπισκότο, ενώ οι προσκλήσεις, τα γλυκά του μπουφέ και άλλα είδη πάρτυ να αναπαριστούν μία φιγούρα φτιαγμένη από μπισκότο. Αν, μάλιστα, συνδυάσετε με όλα τα παραπάνω το κόκκινο και το πράσινο χρώμα, η εορταστική ατμόσφαιρα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και θα προκύψει χωρίς πολλή προσπάθεια.

 

Παγοδρόμιο

ιδεες για χειμωνιατικα παιδικα παρτυ παγοδρομιο

Ένας πρωτότυπος χώρος να διοργανώσετε ένα παιδικό πάρτυ, εφόσον η ηλικία του παιδιού σας είναι πάνω από 9 ετών, είναι το παγοδρόμιο. Τα παιδιά θα ασκηθούν, θα παίξουν, θα περάσουν καλά και θα κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν. Έτσι, το παιδικό πάρτυ εσωτερικού χώρου αποκτά μία άλλη διάσταση και γίνεται ακόμα καλύτερο και από την ύπαιθρο.

 

Χιονοπόλεμος

χιονοπολεμος παιδια

Φυσικά, αν είστε τυχεροί και μένετε σε κάποιο μέρος της Ελλάδας όπου το χιόνι σας επισκέπτεται συχνά, μπορείτε να οργανώσετε ένα παιδικό πάρτυ με χιονοπόλεμο. Ζητήστε από τους καλεσμένους στην πρόσκλησή σας να ντυθούν καλά και ζεστά και αφήστε τα παιδιά έξω στο πάρκο να ευχαριστηθούν το χιόνι, να φτιάξουν χιονάνθρωπους και να παίξουν χιονοπόλεμο.

 

Παιδικό πάρτυ με ζεστή σοκολάτα

Έξω κάνει κρύο, αλλά μέσα όλοι απολαμβάνουν τη ζέστη. Τι καλύτερο συνοδευτικό από μία ζεστή σοκολάτα; Διοργανώστε κατά τη διάρκεια του πάρτυ μαθήματα ζαχαροπλαστικής, όπου οι μικροί σας καλεσμένοι θα φτιάξουν ζεστό κακάο μέσα σε χρωματιστές κούπες και ύστερα θα το απολαύσουν μπροστά στο τζάκι. Για μεγαλύτερα παιδιά, αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας.