Καφέ μποτάκια εργασίας

4 χαρακτηριστικά που έχουν τα παπούτσια εργασίας & δεν τα γνωρίζατε

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αναγκάζεται να υποστεί πολύωρη ορθοστασία σε καθημερινή βάση στη δουλειά του. Είτε αυτό σημαίνει ότι θα στέκεστε ακίνητοι σε ένα σημείο, το οποίο είναι το χειρότερο, είτε ότι θα περπατάτε πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να αντιμετωπίσετε σε λίγα χρόνια πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα πόδια σηκώνουν όλο το βάρος του σώματος, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη επιβάρυνσή τους υπό τέτοιες εργασιακές συνθήκες. Τα παπούτσια εργασίας δεν είναι απλά ένα ζευγάρι υποδήματα που είναι λίγο πιο βολικά από τα συμβατικά. Στην πραγματικότητα, είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν στην αποφυγή πολλών προβλημάτων, όπως οι πόνοι στη μέση, τα γόνατα και τους αστραγάλους, η πτώση του μεταταρσίου και η τενοντίτιδα.

Πολλοί εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν πόσο πολύ μπορούν να τους ωφελήσουν τα παπούτσια εργασίας και νομίζουν ότι τα χρειάζονται απλά και μόνο, για να νιώθουν κάπως πιο άνετα, να αναπνέει το πόδι και να μην χαλάνε τα κανονικά τους παπούτσια. Όμως, τα υποδήματα εργασίας έχουν ορισμένα πολύ επιβοηθητικά χαρακτηριστικά που ίσως δεν τα γνωρίζατε:

Έχουν αντιολισθητική σόλα.

Είτε εργάζεστε σε κάποιο νοσοκομείο είτε κινείστε σε εξωτερικό χώρο, η πιθανότητα πτώσης λόγω ολισθηρού δαπέδου είναι δυστυχώς αρκετά μεγάλη, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα πολυάριθμων μελετών. Φυσικά, η πρόληψη των ατυχημάτων είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων, όμως το να φορούν οι εργαζόμενοι αντιολισθητικά υποδήματα παίζει σημαντικό ρόλο.

Παρέχουν αντικραδασμική προστασία.

Οι κραδασμοί, στους οποίους υπόκειται το πόδι, δεν γίνονται πάντα αντιληπτοί από το άτομο. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε άλματα, για να προκαλείτε κραδασμούς, Το πόδι έρχεται συνεχώς αντιμέτωπο με την αντίσταση του εδάφους και το βάρος του σώματος και αυτοί οι κραδασμοί είναι υπεραρκετοί, για να προκαλέσουν ορθοπεδικό πρόβλημα. Τα ανατομικά παπούτσια εργασίας διαθέτουν ειδικούς αντικραδασμικούς πάτους, οι οποίοι προστατεύουν πόδι και την σπονδυλική στήλη από την πιο ελαφριά μέχρι την πιο βαριά καταπόνηση.Αθλητικά ανατομικά παπούτσια στο νερό

Έχουν πέλμα memory foam.

Το memory foam είναι ένα επαναστατικό αφρώδες υλικό, το οποίο αναπτύχθηκε από τη NASA και χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στα ανατομικά στρώματα. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι προσαρμόζεται πλήρως στο βάρος που δέχεται, αλλά και ότι θυμάται το σχήμα του ποδιού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε φορά που θα φοράτε το παπούτσι, αυτό θα αγκαλιάζει αρμονικά το πέλμα αμέσως και θα αισθάνεστε άνετα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.Memory foam φουσκάλες

Είναι υποαλλεργικά.

Ένα πρόβλημα που δημιουργείται με την πολύωρη ορθοστασία είναι ότι το πόδι πρήζεται και ιδρώνει, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ζητήματα υγιεινής ή να δημιουργήσει δερματικά εξανθήματα. Τα ανατομικά υποδήματα εργασίας είναι φτιαγμένα από φυσικό δέρμα που αναπνέει και επιπλέον είναι επικαλυμμένα εσωτερικά με το υλικό latex, το οποίο είναι υποαλλεργικό και προστατεύει το δέρμα από τους ερεθισμούς.