10 ασκήσεις για φυσική λιποδιάλυση

Για να αποκτήσετε το σώμα που πάντα ονειρευόσασταν, με έντονη γράμμωση, φλεβικότητα και νεανική όψη, χρειάζεται προσπάθεια σε πολλά επίπεδα. Τα πάντα ξεκινάνε από τη διατροφή, την ενίσχυση της διατροφής με λιποδιαλυτές σε φυσικά συμπληρώματα και άσκηση. Σε ότι αφορά το τελευταίο, χρειάζονται ασκήσεις που να ενεργοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερους μυς, να προσφέρονται για εκτέλεση σε μέση προς υψηλή ένταση ώστε να επιτυγχάνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καύση ενέργειας.

Δείτε ποιες ασκήσεις είναι φυσικοί λιποδιαλύτες και γιατί. Οι περισσότερες ασκήσεις είναι δοσμένες με το κοινό τους όνομα.

Αεροπορίες

Είναι η κλασσική άσκηση που ξεκινάει από τη θέση για κάμψεις δικεφάλων και περιλαμβάνει ένα άλμα, ένα βαθύ κάθισμα και μια εκτίναξη των ποδιών προς τα πίσω. Αν όχι η καλύτερη σίγουρα μέσα στις πέντε πρώτες λόγω ρυθμού εκτέλεσης.

Γόνατα στήθος

Είναι άσκηση ταχύτητας και έκρηξης. Από όρθια θέση εκτελείτε ένα άλμα στη κατακόρυφο φέροντας τα γόνατα στο στήθος για όσες περισσότερες επαναλήψεις γίνεται.

Γόνατο στήθος – ώμος

Είναι άσκηση φυσικής κατάστασης και ταχυδύναμης. Παράλληλα, είναι άσκηση ισορροπίας για το πόδι που στηρίζει. Συνήθως χρησιμοποιείται ως προπομπός μιας πιο δυναμικής άσκησης ώστε να ανέβουν οι σφυγμοί πριν την εκτέλεση π.χ. κάμψεων δικεφάλων.

Σκοινάκι

Είναι η απόλυτη άσκηση νευρομυϊκού συντονισμού, αφού την ίδια ώρα εκτελούνται αλματάκια, περιφορές των χεριών και το μυαλό πρέπει να σκέφτεται. Όλοι οι επαγγελματίες αθλητές μιλάνε με τα καλύτερα λόγια, ειδικά όταν ανήκουν σε ταχυδυναμικά αθλήματα όπως το μποξ, το σκουός κ.α.

Ταχύτητες επιτόπου

Η άσκηση αυτή χρησιμοποιείται όπως και η «γόνατο στήθος – ώμος», για να ανέβουν οι σφυγμοί και μετά να ακολουθήσει μια πιο δυναμική άσκηση.

Κάμψεις τρικεφάλων

Η άσκηση των ασκήσεων, ο απόλυτος φυσικός λιποδιαλύτης. Η δυσκολία της δεν είναι τόσο στα χέρια, αλλά στο ότι την ίδια στιγμή εκτελείται μια σανίδα.

Έρπειν

Στο στρατό λένε ότι είναι η άσκηση που χτίζει «χαρακτήρα» και επομένως πολύ καλός λιποδιαλύτης. Ενώ φαίνεται εύκολη χρειάζεται πολύ δύναμη στο ισομετρικό κομμάτι, κουράζει πολύ γρήγορα και φθείρει τα γόνατα και τους αγκώνες.

Βατραχάκια

Είναι τα περίφημα σκουότ – άλματα, το μισό κομμάτι δηλαδή από τις αεροπορίες. Είναι πιο εύκολη αλλά ενεργοποιεί περισσότερο τους τετρακέφαλους των ποδιών που είναι πολύ μεγάλοι μυς και καίνε πολύ ενέργεια (συγκριτικά με τις «αεροπορίες» στον ίδιο χρόνο).

Περπάτημα στα τέσσερα

Το λέει και το όνομα. Στην αρχή φαίνεται εύκολη και μετά καταλήγει να φαίνεται πολύ δύσκολη αφού το σώμα «σκάει» και μένει από ανάσες.

Σανίδα

Η σανίδα είναι η βασικότερη άσκηση core, σταθερότητας και ισορροπίας. Μαζί με το σκοινάκι είναι τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των επαγγελματιών αθλητών. Όπως και το σκοινάκι, δεν γεμίζει το μάτι αλλά η ενέργεια που καίγεται είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα γιατί εμπλέκεται συγχρόνως όλο το σώμα.

Ασύμμετρες κάμψεις

Οι ασύμμετρες κάμψεις είναι το νέο must στο functional training και η ιδέα είναι να μεταφερθεί περισσότερη δύναμη στο ένα από τα δύο χέρια. Το χέρι που κάνει την κάμψη είναι στο πάτωμα και το άλλο ένα σκαλί ψηλότερα (ή, σπανιότερα, πιο μπροστά ή πιο πλάγια).

Κίνηση εμπρός – πίσω

Είναι η κλασσική άσκηση αθλημάτων όπως το μποξ και το κικ – μποξ και χρησιμοποιείται για την βελτίωση της ειδικής αντοχής, εξού και λέγεται απλά «κίνηση». Είναι ιδανική άσκηση για να ανέβουν οι στροφές και επειδή εμπλέκει τον τετρακέφαλο για να καεί ενέργεια. Το έργο παράγεται κυρίως από το μπροστά πόδι, γιατί εκεί πέφτει το βάρος έκτος του άξονα ισορροπίας του αθλητή.

Προβολές με άλματα

Είναι από τις πιο δύσκολες και σε ένα βαθμό επικίνδυνες ασκήσεις δεδομένου ότι επιχειρείται μία προβολή μετά από άλμα. Θέλει πολύ προσοχή αλλά, επειδή, εμπλέκονται σχεδόν όλοι οι μύες του κάτω σώματος είναι εξαιρετικός λιποδιαλύτης.

Τέλος για γυμναστική στο σπίτι σας προτείνουμε να προμηθευτείτε και κάποια όργανα γυμναστικής, που είναι φτιαγμένα για εντατική γυμναστική στο σπίτι. Όργανα όπως ένα ελλειπτικό μηχάνημα που γυμνάζει το σώμα με αερόβια άσκηση και βοηθάει πολύ στην καύση του λίπους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης μία πολύ κλασσική επιλογή είναι ο διάδρομος γυμναστικής, το τρέξιμο τονώνει όλο το κορμί και βοηθάει στην καλύτερη ροή του αίματος, την καύση του λίπους με την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού.