ψυγεία θάλαμοι

Ψυγεία θάλαμοι: Πως να επιλέξετε το κατάλληλο για την επιχείρησή σας

Τα ψυγεία θάλαμοι, ή επαγγελματικοί θάλαμοι συντήρησης, χρησιμοποιούνται κυρίως σε καταστήματα εστίασης, καθώς ο μεγάλος όγκος τους, η άνετη χωρητικότητά τους και η αντοχή τους εγγυώνται τη σωστή συντήρηση μεγάλης ποσότητας τροφίμων. Είναι κατασκευασμένοι από πολύ βαριά και ανθεκτικά υλικά ώστε να αντέχουν τις πιέσεις της συστηματικής χρήσης που γίνεται σε μια επαγγελματική κουζίνα. Τα μοτέρ τους είναι πολύ δυνατά και κρατούν τη θερμοκρασία σταθερή ακόμα κι αν ανοιγοκλείνουν οι πόρτες ασταμάτητα. Προφανώς, ένα ψυγείο για οικιακή χρήση δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε τέτοιες πιέσεις, αλλά ούτε θα χωρούσε τόσα πολλά τρόφιμα ή σκεύη! Τα ψυγεία θάλαμοι συντηρούν λαχανικά, κρέατα, μαγειρεμένα φαγητά ή άλλες πρώτες ύλες. Χωρούν άνετα σκεύη όπως gastronorm, σχάρες, και ταψιά ζαχαροπλαστικής.

ψυγεία

Τι πρέπει να έχω υπόψη πριν αγοράσω ένα ψυγείο θάλαμο;

Όπως και με κάθε αγορά, πριν αποφασίσετε να αγοράσετε κάτι, κάνετε μια έρευνα. Πόσο μάλλον όταν συζητάμε για ένα μηχάνημα που πάνω του θα βασιστεί η ροή μιας επιχείρησης. Χωρίς ένα καλό ψυγείο κινδυνεύει η διαδικασία παραγωγής των προϊόντων που προσφέρετε στους πελάτες σας, ακόμα και οι ίδιοι αν τα τρόφιμα δεν συντηρούνται σωστά. Άρα, για να κάνετε τη κατάλληλη επιλογή για το κατάστημα εστίασης που διαθέτετε, πρέπει να έχετε υπόψη τα εξής:

  • Ο χώρος της κουζίνας πρέπει να είναι αρκετός για να χωρέσει το ψυγείο. Τα επαγγελματικά ψυγεία είναι αρκετά μεγαλύτερα από τα οικιακά και χρειάζεστε χώρο για να τα τοποθετήσετε. Επίσης, πρέπει να φροντίσετε οι πόρτες τους να ανοίγουν και να κλείνουν με άνεση, χωρίς να εμποδίζουν άλλες συσκευές, μηχανήματα, ή εργασίες μέσα στη κουζίνα.
  • Ελέγξτε τη χωρητικότητα που θέλετε να έχει το ψυγείο, και σκεφτείτε τι ακριβώς θέλετε να βάλετε μέσα. Σημειώστε πως τα νωπά κρέατα πρέπει να βρίσκονται σε διαφορετικό ψυγείο από τα φρούτα και τα λαχανικά!
  • Θέλετε συντήρηση ή και κατάψυξη; Αν χρειάζεστε και τα δύο, προτιμήστε ένα μοντέλο που συνδυάζει ψύξη και κατάψυξη!
  • Δώστε σημασία στη κατανάλωση του ρεύματος και υπολογίστε το στα έξοδά σας
  • Επιλέξτε πολύ προσεκτικά τον προμηθευτή και τον κατασκευαστή του ψυγείου
  • Βεβαιωθείτε πως υπάρχει τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης ή/και εγγύηση αγοράς

Πως γίνεται η σωστή συντήρηση και η καθαριότητα ενός επαγγελματικού ψυγείου;

Καθώς τα ψυγεία θάλαμοι κατασκευάζονται κυρίως από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι πάρα πολύ εύκολα στο καθάρισμά τους. Καθαρίζουν πανεύκολα και αποτελεσματικά με ένα νωπό πανί και υγρό σαπούνι πιάτων ή ήπιο καθαριστικό. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα λάστιχα που βρίσκονται στις πόρτες καθώς εκεί μπορεί να δημιουργηθούν εστίες μικροβίων, οπότε εκεί προτιμήστε να καθαρίσετε με αντιβακτηριδιακό υγρό. Μια καλή πρακτική επίσης είναι να μην περιμένετε να εμφανιστεί βλάβη ή ζημιά για να φωνάξετε τεχνικό επισκευών. Μπορείτε μια φορά το χρόνο να κάνετε έναν προληπτικό έλεγχο στα ψυγεία σας για να δείτε αν χρειάζονται κάποια μικροεπισκευή. Με αυτόν τον τρόπο θα διαρκέσουν πάνω από δεκαπέντε χρόνια και θα είναι αποτελεσματικά στο έργο τους χωρίς προβλήματα.