χριστουγεννιατικα φωτακια στα υπνοδοματια

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια στα υπνοδωμάτια: 6 πολύ εμπνευσμένες ιδέες

Είσαι και εσύ ένας από αυτούς εκεί έξω που λατρεύουν τα Χριστούγεννα; Που στολίζουν από το Νοέμβριο όλο το σπίτι; Που θέλουν να προσθέσουν κάτι χριστουγεννιάτικο ακόμα και στο μπάνιο και αναρωτιούνται πώς θα κάνουν κάθε γωνιά, μέσα και έξω, μαγευτική όπως αυτή η υπέροχη γιορτή; Τότε, κατά πάσα πιθανότητα θα σπαζοκεφαλιάζεις για το πώς να βάλεις χριστουγεννιάτικα φωτάκια και στην κρεβατοκάμαρα. Σου έχουν μάθει από την παιδική σου ηλικία ότι τα λαμπάκια μπαίνουν στο σαλόνι, στο δέντρο και πάνω από το τζάκι και εσύ δεν ξέρεις τώρα πώς να πρωτοτυπήσεις και να κάνεις κάτι διαφορετικό. Στο κάτω κάτω, αυτό που ζητάς είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι με το γλυκό φως που μετατρέπει και το πιο άχαρο δωμάτιο σε μια χαρούμενη όαση. Θα το πετύχεις εύκολα με τις παρακάτω ιδέες.

φωτακια στο κεφαλαρι του κρεβατιου

 

Μπροστά από το κρεβάτι

Το να βάλεις φωτάκια στο κεφαλάρι του κρεβατιού μπορεί να μην σου φαίνεται πολύ καλή ιδέα, όμως μπορείς να τα βάλεις στο κάτω μέρος. Αν εκεί δεν υπάρχει κάγκελο, τότε μπορείς να κρεμάσεις τα φωτάκια από το έπιπλο που βρίσκεται μπροστά, όπως η συρταριέρα, ένας μικρός πάγκος ή μια ραφιέρα.

χριστουγεννιατικα φωτακια πανω απο το κρεβατι

Στο ταβάνι πάνω από το κρεβάτι

Ζήλευες πάντα τα κρεβάτια με ουρανό; Το να ξαπλώνεις και αντί για ένα άδειο ταβάνι να βλέπεις έναν όμορφο θόλο είναι σίγουρα η καλύτερη εικόνα πριν κοιμηθείς και τα Χριστούγεννα μπορείς να τη δημιουργήσεις πολύ εύκολα. Απλώς, κόλλησε με διαφανή ταινία μερικές σειρές φωτάκια ακριβώς από πάνω σου. Αν θέλεις να μένουν ανοιχτά όλο το βράδυ, τότε προτίμησε φωτάκια με μπαταρία ή λάμπες LED που δεν υπερθερμαίνονται.

χριστουγεννιατικο δεντο πανω στον τοιχο

Στον τοίχο σαν δέντρο

Αγαπάς τόσο πολύ το χριστουγεννιάτικο δέντρο που σου λείπουν τα στολίδια του ακόμα και τις λίγες ώρες που είσαι στο υπνοδωμάτιο; Μπορείς με έναν πολύ εύκολο τρόπο να δημιουργήσεις ένα αντίστοιχο οπτικό εφέ. Κόλλησε με ταινία πάνω στον τοίχο μερικές σειρές χριστουγεννιάτικα φωτάκια και στο καθένα στερέωσε με μανταλάκια μερικές μπάλες. Ύστερα, κλείσε το φως και το μόνο που θα φαίνεται θα είναι το λαμπερό φως και τα στολίδια.

χριστουγεννιατικη γιρλαντα πορτας

Γιρλάντα πίσω από την πόρτα

Επίσης με διαφανή ταινία μπορείς να στερεώσεις τα λαμπάκια-γιρλάντα πίσω από την πόρτα του υπνοδωματίου, ώστε να τα απολαμβάνεις κάθε φορά που την κλείνεις. Απλώς, βεβαιώσου ότι δεν σκαλώνουν πουθενά τα καλώδια, γιατί ένα σκισμένο καλώδιο είναι μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

χριστουγεννιατικος στολισμος παραθυρου

 

Γύρω από το παράθυρο

Το ίδιο θα πρέπει να προσέξεις αν εφαρμόσεις τα φωτάκια γύρω από το κούφωμα του παραθύρου. Θα σου χρειαστεί λίγη κόλλα, για να βάλεις τα λαμπάκια τεντωμένα γύρω από την κάσα και να κάνεις το παράθυρο να λάμπει περιμετρικά.

χριστουγεννιατικο δεντρο απο κουτι

Ένα πρωτότυπο φωτιστικό

Ένα χαρτονένιο κουτί που δεν χρειάζεσαι πια είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να φτιάξεις ένα ξεχωριστό φωτιστικό για την κρεβατοκάμαρα. Τύλιξε γύρω του σφιχτά όσα χριστουγεννιάτικα φωτάκια χρειάζονται, για να το καλύψουν πλήρως, και ύστερα είτε κρέμασέ το από το ταβάνι σαν φωτιστικό οροφής είτε ακούμπησε το στο πάτωμα σαν επιδαπέδια λάμπα.

Για περισσότερες προτάσεις σχετικά με τον στολισμό με χριστουγεννιάτικα φωτάκια ακολουθείστε τον σύνδεσμο