υβριδικα στρωματα

Υβριδικά στρώματα: 4 λόγοι να τα επιλέξουν ακόμα και οι πιο δύσκολοι στον ύπνο

Είναι κάποιοι άνθρωποι που είναι πολύ τυχεροί και μπορούν να κάνουν καλό ύπνο ακόμα και σε ράντζο. Η πλειοψηφία, πάντως, δυσκολεύεται να νιώσει άνετα και να απολαύσει έναν ξεκούραστο ύπνο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πάντα ένα καλό στρώμα, όμως και αυτό δεν είναι κάτι δεδομένο και απλό. Τη μία μπορεί να νιώθετε ότι το στρώμα παραείναι σκληρό, την άλλη ότι βουλιάζετε μέσα σε αυτό ή ότι κάποιο ελατήριο σας πιέζει σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Η λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να δοθεί με τα υβριδικά στρώματα.

Τα υβριδικά στρώματα είναι ένας συνδυασμός των γνωστών υλικών που χρησιμοποιούνται στα στρώματα ύπνου. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους ανεξάρτητα ελατήρια Pocket Springs αλλά και αφρώδη υλικά, όπως αφρός μνήμης (memory foam) και latex. Για ποιο λόγο να διαλέξετε τα υβριδικά στρώματα; Διαβάστε παρακάτω τα βασικά τους πλεονεκτήματα και θα βρείτε τη λύση στα προβλήματα που έχετε με τον ύπνο σας.

 

Για υβριδικά  στρώματα δείτε εδώ www.deltastrom.com έναν από τους πρωτοπόρους που έφτιαξαν υβριδικά στρώματα στην Ελλάδα.

Συνδυασμός πολλών τεχνολογιών

Τα υβριδικά στρώματα συνδυάζουν πολλά χαρακτηριστικά από διάφορες τεχνολογίες, παίρνοντας τα καλύτερα από την καθεμία. Από τη μία, προσφέρουν στέρεη στήριξη στη μέση, τη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα, όμως ταυτόχρονα αγκαλιάζουν τις καμπύλες του σώματος και ασκούν ομοιόμορφα την πίεση. Χάρη στην άνεση που προσφέρουν τα αφρώδη υλικά, το στρώμα είναι όσο μαλακό χρειάζεται, για να μπορείτε να χαλαρώσετε, χωρίς όμως να αφήνει την πλάτη χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη.

υβριδικα στρωματα τεχνολογια

Τέλος στο δίλημμα μεταξύ μαλακού και σκληρού στρώματος

Οι δύο βασικές κατηγορίες στρωμάτων είναι τα σκληρά και τα μαλακά. Το καθένα θεωρείται ότι προσφέρει διαφορετικά πλεονεκτήματα και συνιστάται σε διαφορετικές περιπτώσεις. Τα σκληρά στρώματα προτείνονται σε ανθρώπους με μεγάλο σωματικό βάρος και συγκεκριμένα ορθοπεδικά προβλήματα, ενώ τα μαλακά θεωρούνται πιο ανατομικά και βολικά, ειδικά για ανθρώπους με χαμηλό σωματικό βάρος που κοιμούνται μπρούμυτα ή στο πλάι. Τα υβριδικά στρώματα λύνουν αυτό το δίλημμα, αφού απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες ανθρώπων και μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ, ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Δροσερά υλικά

Τα υβριδικά στρώματα είναι ενισχυμένα με δροσερά υλικά cool memory foam και cool latex. Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου το στρώμα είναι απαραίτητο να αναπνέει και να απωθεί τη ζέστη, η καινοτόμος αυτή τεχνολογία συμβάλλει με έναν ακόμη τρόπο στον ποιοτικό ύπνο ακόμα και τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

υβριδικο στρωμα δροσερο

Ανώστρωμα

Τα περισσότερα υβριδικά στρώματα διαθέτουν ενσωματωμένο ανώστρωμα, το οποίο είναι ένα λεπτό στρώμα που τοποθετείται πάνω από το κανονικό στρώμα. Η χρήση του συμβάλλει στην καλύτερη υγιεινή του στρώματος, αφού αυτό δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τον ιδρώτα και τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος. Επιπλέον, το ανώστρωμα προστατεύει το στρώμα από τη φθορά, καθώς απορροφάει τους περισσότερους κραδασμούς. Έτσι, το στρώμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και η καθαριότητά του γίνεται ευκολότερη.