Τα 5 μεγαλύτερα trends στα κολιέ για το χειμώνα 2019/2020

Το καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε για τα καλά και νομίζω ότι ο σημαντικότερος λόγος, για τον οποίο στεναχωριόμαστε οι περισσότερες γυναίκες, είναι που δεν θα φοράμε τα εντυπωσιακά κοσμήματα και αξεσουάρ που θεωρούνται must τους ανέμελους θερινούς μήνες. Ή μήπως όχι; Η μόδα έχει πλέον απελευθερωθεί και επιτάσσει ιδιαίτερα και χαρούμενα κοσμήματα και το χειμώνα. Μάλιστα, αν κοιτάξουμε τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν στα κολιέ το προσεχές φθινόπωρο και το χειμώνα, θα συνειδητοποιήσουμε ότι είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε ένα look, το οποίο δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει το στυλ των καλοκαιρινών μας εμφανίσεων.

Θαλασσινά μοτίβα

Ναι, καλά διαβάσατε! Δεν σημαίνει ότι επειδή ο καιρός συννέφιασε και κρύωσε η αγαπημένη μας θάλασσα δεν μπορεί να πρωταγωνιστεί στα κολιέ μας. Κοχύλια, αστερίες και ψαράκια είναι οι προφανείς επιλογές, όμως για μεγαλύτερη πολυτέλεια μπορείτε να επιλέξετε διακριτικά κολιέ με μαργαριτάρια και θαλασσιές χάντρες που έχουν πιο χαλαρή σχέση με τη θάλασσα.

Αλυσίδες

Θυμάστε στα 90’s που φορούσαμε πολλές αλυσίδες μαζί και ενίοτε κρεμούσαμε σε κάθε μία και κάποιο στοιχείο, όπως ματάκια, καρδιές, λουλούδια ή σχήματα ζώων; Η τάση αυτή ήρθε ξανά στη μόδα ακόμα πιο έντονη, αφού ούτως ή άλλως το layering είναι κάτι που μας γοητεύει. Για τις λιγότερο τολμηρές, το ασήμι είναι ένα απλό και στιλάτο υλικό, όμως αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε συνδυάστε μαζί πολλά κολιέ από χρυσό ή χαλκό.

ασημενιο κολιε με μαργαριταρια

Μαργαριτάρια

Τα μαργαριτάρια θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα φέτος, αφού αποτελούν έναν τρόπο όχι μόνο να δώσουμε μια πιο καλοκαιρινή αύρα στην εμφάνισή μας, αλλά και να στολίσουμε με διαχρονική και πολυτελή γοητεία το λαιμό μας. Τα φυσικά μαργαριτάρια είναι βέβαια πολύ ακριβά, όμως τα τεχνητά, τα οποία δεν έχουν καμία πρακτική διαφορά από τα φυσικά, είναι πολύ οικονομικότερα και μας δίνουν τη δυνατότητα για το απόλυτο trend της σεζόν, τα κολιέ με ολόκληρη σειρά μαργαριταριών, ακόμα και σε μεγάλα μεγέθη.

Χάντρες

Αν προτιμάτε περισσότερο χρώμα, τότε μπορείτε να επιλέξετε κολιέ με δεκάδες χρωματιστές χάντρες που θα δώσουν μια ανάλαφρη νότα στο μουντό ντύσιμο του χειμώνα. Μικρές, μεγάλες, από πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, ακόμα και πλαστικές, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το είδος των χαντρών όσο το πώς θα δέσουν αρμονικά με το υπόλοιπο στυλ. Γι’ αυτό, φορέστε τις με μονόχρωμες και απλές μπλούζες που θα λειτουργήσουν ως καμβάς.

Λουλούδια

Το floral μας απασχολεί εδώ και χρόνια λόγω της παντοδυναμίας του boho και ο φετινός χειμώνας δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Στα κολιέ, η τάση αυτή μεταφράζεται είτε σε διακριτικά κολιέ με μικρά λουλουδάκια είτε σε δερμάτινα κολιέ με ένα μεγάλο λουλούδι να δεσπόζει και να τραβάει τα βλέμματα.