Στέφανα γάμου: πώς θα επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν;

Η στιγμή που ο κουμπάρος αλλάζει τα στέφανα στο ζευγάρι αποτελεί την κορύφωση της γαμήλιας τελετής και μια συγκινητική στιγμή για το ζευγάρι που έτσι ενώνεται και γίνεται ένα. Τα στέφανα γάμου συμβολίζουν κάτι το πολύ ιδιαίτερο και συνοδεύουν για πάντα το ζευγάρι. Μέσα σε μια όμορφη στεφανοθήκη, δίπλα από τα εικονίσματα ή κρεμασμένα στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας του ζευγαριού, τα στέφανα γάμου θα θυμίζουν στους νεόνυμφους την αγάπη τους αλλά και τις όμορφες στιγμές του γάμου τους. Γι’ αυτό το λόγο, η επιλογή των στεφάνων πρέπει να γίνει με προσοχή και φροντίδα.

Η αγορά των στεφάνων γάμου αποτελεί υποχρέωση του κουμπάρου, όμως καλό είναι να γίνεται σε άμεση συνεννόηση με το ζευγάρι, έτσι ώστε να επιλεγούν ακριβώς αυτά τα στέφανα γάμου που θα ταιριάζουν τόσο στη νύφη όσο και στο γαμπρό αλλά και στο συνολικό ύφος του γάμου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι το νυφικό, το χτένισμα και τα κοσμήματα της νύφης. Τα στέφανα γάμου πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία με αυτά. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να φοράει η νύφη χρυσά σκουλαρίκια και τα στέφανα να είναι ασημένια ούτε το νυφικό της να είναι σε εντελώς άλλο στυλ από τα στέφανα. Με το γαμπρό τα πράγματα είναι πιο εύκολα, μιας και το γαμπριάτικο κοστούμι είναι διαχρονικό κομμάτι και σπάνια θα δημιουργήσει προβλήματα.

στεφανα γαμουΤο σημαντικότερο είναι τα στέφανα του γάμου να ταιριάζουν με το συνολικό ύφος της τελετής και της διακόσμησης. Αν, για παράδειγμα, η διακόσμηση της εκκλησίας στηρίζεται στην ελιά, τότε είναι πολύ όμορφο να επιλεγούν στέφανα γάμου με ελιά. Εδώ, λοιπόν, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, αφού η αγορά των στεφάνων στηρίζεται στο αιώνιο πρόβλημα του στυλ και του θέματος του γάμου. Παράλληλα, πρέπει να σκεφτείτε αν σας ενδιαφέρει τα στέφανα του γάμου σας να είναι μοντέρνα, ιδιαίτερα ή διαχρονικά. Αυτό εξαρτάται καθαρά από τις δικές σας επιθυμίες, όμως καλό είναι να το σκεφτείτε πολύ, αφού τα στέφανα του γάμου σας θα είναι δίπλα σας για μια ζωή.

Αν ο γάμος σας είναι λιτός και απέριττος, τα απλά στέφανα από ασήμι είναι μία τέλεια, ασφαλής και πολύ ανθεκτική επιλογή, όμως είναι και τα ακριβότερα, αφού κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από το πολύτιμο μέταλλο. Για κάτι πιο οικονομικό, που δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας, τα επιχρυσωμένα στέφανα γάμου φοριούνται πολύ τώρα τελευταία, ειδικά αν το χρώμα του χρυσού είναι ο στόχος του ζευγαριού. Τα πορσελάνινα στέφανα είναι vintage και ταιριάζουν αν και το νυφικό ακολουθεί μια πιο παραδοσιακή γραμμή, ενώ για μια ρομαντική αίσθηση must είναι τα δαντελένια στέφανα. Τέλος, αν ο γάμος σας είναι αρκετά εναλλακτικός και δεν θέλετε καθόλου πολυτέλεια, αλλά προτιμάτε να παντρευτείτε ξυπόλητοι δίπλα στη θάλασσα, τότε στέφανα με αποξηραμένα λουλούδια ή κλαδί ελιάς θα είναι ό,τι πρέπει για εσάς.

Στέφανα γάμου θα βρείτε σε καταστήματα με είδη δώρων και γάμου ή κοσμηματοπωλεία. Πολλοί οίκοι νυφικών πωλούν και στέφανα, για να ταιριάζουν απόλυτα με το νυφικό σας, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα βρείτε στέφανα γάμου και σε ανθοπωλεία.