kolie-me-onoma

Πώς φοριέται το κολιέ με όνομα;

Τα κολιέ με όνομα ήρθαν πρώτη φορά στη μόδα στη δεκαετία του ’80, όμως στα 90’s η δημοτικότητά τους έπεσε αρκετά και συνδέονταν κυρίως με τη rap κουλτούρα, όπου φοριούνταν κυρίως σε μεγάλα μεγέθη από τους ράπερ. Και κάπου εκεί, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, εμφανίστηκε με ένα διακριτικό κολιέ με όνομα ο χαρακτήρας που έμελλε να μείνει στη συλλογική μνήμη ως η γνωστότερη fashionista. Η Carrie Bradshaw στο Sex and the City δεν πήγαινε πουθενά χωρίς το κολιέ με το όνομά της που της είχαν χαρίσει οι φίλες της. Και κάπως έτσι, αυτό το είδος κοσμήματος καθιερώθηκε και πλέον αποτελεί βασικό trend κάθε season με όλες τις influencers στα social media να φωτογραφίζονται με διάφορα κολιέ που γράφουν το όνομα το δικό τους, του παιδιού τους, του σκύλου τους ή απλά κάποια αγαπημένη φράση.
Το θέμα είναι πώς φοριέται ένα τέτοιο κολιέ, ώστε να αναδειχθεί και να λάμψει πάνω σας; Διαβάστε παρακάτω μερικά χρήσιμα tips.

kolie-me-onoma-me-t-shirt

Με T-shirt

Στο Sex and the City, είδαμε την Carrie Bradshaw να φοράει το κολιέ με όνομα με διάφορους τρόπους ανάλογα με το στυλ που ήθελε να υιοθετήσει. Ο πιο κλασικός ήταν αυτός με ένα άσπρο T-shirt ή μια απλή μπλούζα με λαιμόκοψη που έδινε όλο το χώρο σε αυτό το κομψό κόσμημα να κάνει αισθητή την παρουσία του.

forema-90s-gia-kolie-me-onoma

Με φόρεμα σε στυλ ‘90’s

Το πιο κλασικό φόρεμα στα ‘90’s είναι το στενό μονόχρωμο φόρεμα με λεπτές τιράντες, οι λεγόμενες spaghetti straps. Το απέριττο αυτό look, που αφήνει ανοιχτό το μπούστο, είναι ιδανικό για ένα stylish κολιέ, όπως το κολιέ με μια λέξη, το οποίο θα αποτελέσει την τελευταία πινελιά σε ένα μοντέρνο βραδινό look.

 

Πολλά ξεχωριστά στυλ

Το πιο όμορφο χαρακτηριστικό του κολιέ με όνομα είναι ότι κάθε γυναίκα μπορεί να του δώσει το δικό της ιδιαίτερο στυλ. Κάποιες γυναίκες λατρεύουν τα γράμματα που είναι επενδυμένα με ζιργκόν για έξτρα λάμψη, ενώ άλλες προτιμούν τα χρώματα ή πιο παιχνιδιάρικα στοιχεία, όπως καρδιές, κρόσσια και αλυσίδες που κάνουν το κολιέ τους μοναδικό.

polla-kolie-mazi-kai-kolie-me-onoma

Με πολλά ακόμα κολιέ

Το layering είναι η απόλυτη μόδα στα κολιέ και σε ένα τέτοιο look φυσικά ο πρωταγωνιστής θα είναι το κολιέ με το όνομα που θέλετε. Με ένα τσόκερ ή λεπτά κολιέ με αλυσίδα σε διάφορα μήκη, μπορείτε να πλαισιώσετε αυτό το στιλάτο κόσμημα με άλλα εξίσου όμορφα κολιέ και να υιοθετήσετε εύκολα αυτό το trend.

kolie-me-onoma-elpida

Ένα υπέροχο δώρο

Το κολιέ με όνομα αποτελεί ένα πολύ προσεγμένο δώρο, αφού είναι φτιαγμένο ειδικά για την κάθε γυναίκα. Από το εξωτερικό, μάλιστα, μας έρχεται η τάση να δωρίζονται κολιέ με διάφορες λέξεις σε ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως το κολιέ με τη φράση «Bride to be» που έχουμε δει να φορούν πολλές celebrities στο bachelorette πάρτυ τους.