μοντερνα χαλια

Πώς να διαλέξετε μοντέρνα χαλιά για σπίτι με minimal διακόσμηση

Τα χαλιά σε όλα τα σπίτια δίνουν μια απίστευτη αίσθηση θαλπωρής, ενώ με την κατάλληλη επιλογή μπορούν να λειτουργήσουν και ως πρωταγωνιστές στη διακόσμηση. Ιδιαίτερα τα μοντέρνα χαλιά ομορφαίνουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο ένα σύγχρονο σπίτι και έρχονται σε απόλυτη ισορροπία ακόμα και με την πιο λιτή διακόσμηση. Είναι μύθος ότι ένα minimal σαλόνι πρέπει να έχει γυμνό δάπεδο. Το αντίθετο μάλιστα. Όσο πιο minimal είναι η επίπλωση, τόσο πιο σημαντικό είναι να υπάρχουν κάποια στοιχεία που ζεσταίνουν το χώρο και ισοσταθμίζουν την «ψυχρότητα» του μοντέρνου. Από την άλλη, βέβαια, το να διαλέξουμε χαλί για ένα πολύ μοντέρνο σαλόνι δεν είναι πάντα ό,τι πιο εύκολο. Με τα παρακάτω tips, όμως, η επιτυχία είναι σίγουρη.

Δείτε εδώ 20 Ιδέες για να κάνεις το σαλόνι σου μοντέρνο!

 

μοντερνο χαλι

Βάλτε χρώμα

Μια συχνή παρανόηση στη μοντέρνα διακόσμηση είναι ότι το χρώμα πρέπει να απουσιάζει. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και το χρώμα μπορεί να κάνει το χώρο να δείχνει πολύ πιο ενδιαφέρων. Αν η επίπλωση και το χρώμα των τοίχων είναι σε ουδέτερους τόνους, τότε ένα χρωματιστό χαλί θα δώσει το κάτι παραπάνω στο σαλόνι και θα το φωτίσει με πρωτότυπο τρόπο.

Μονόχρωμο ή με σχέδια;

Όταν σκεφτόμαστε τα σχέδια στο χαλί, μας έρχεται στο μυαλό κυρίως η κλασική διακόσμηση. Όμως, τα χαλιά με σχέδια δεν είναι ασυμβίβαστα με τη μοντέρνα διακόσμηση. Σίγουρα, δε γίνεται να στρώσετε στο minimal σαλόνι σας ένα χαλί με περίπλοκα ή oriental σχέδια και οπωσδήποτε η μονοχρωμία είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Όμως, σε ένα σαλόνι με πολύ απλή διακόσμηση και επίπλωση, ένα μοντέρνο χαλί με γεωμετρικά μοτίβα ή μικρά σχέδια θα κάνει ένα statement στο χώρο, κάτι που είναι απαραίτητο σε κάθε τύπο διακόσμησης.

μοντερνο χαλι με σχεδιο

Επιλέξτε ένα λεπτό χαλί

Τα χαλιά που δεν ταιριάζουν σε ένα μοντέρνο χώρο είναι τα πολύ χοντρά και μαλακά. Καλό είναι, λοιπόν, να αποκλείσετε τη φλοκάτη από τις αναζητήσεις σας. Ένα λεπτό χαλί που δεν προεξέχει πολύ από το δάπεδο είναι το ιδανικό για τη minimal αισθητική.

Δείτε εδώ Μοντέρνα χαλιά & μινιμαλισμός

Διακοσμήστε οικολογικά

Η βιωσιμότητα είναι ένας από τους βασικότερους στόχους που λαμβάνονται υπόψη στα καινούρια σπίτια, οπότε η μοντέρνα διακόσμηση κινείται με οικολογική συνείδηση. Έτσι, θα δείξει πολύ όμορφο ένα χαλί από οικολογικά υλικά, όπως το μπαμπού. Το μπαμπού δεν έχει μόνο υψηλή αισθητική, αλλά και πολύ καλές ιδιότητες μόνωσης. Επιπλέον, δε λερώνεται εύκολα και η επιφάνειά του θεωρείται αντιμικροβιακή.

Άλλα υλικά

Άλλα υλικά και υφάνσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να ντύσετε το δάπεδο ενός μοντέρνου σαλονιού, είναι το νάιλον, ο πολυεστέρας και το σαφώς πιο πολυτελές βελούδο. Τα πρώτα δύο είναι φθηνά υλικά, όμως η αισθητική και η ύφανσή τους συνάδει με τη minimal αισθητική. Για αίσθηση πολυτέλειας, το βελούδο είναι όσο κοντό και πυκνό χρειάζεται, για να δημιουργήσει αξιοπρόσεκτα και στιλάτα μοντέρνα χαλιά που ταιριάζουν υπέροχα σε σύγχρονους χώρους.