τροχος νυχιων

Πώς να αποστειρώσετε τον τροχό νυχιών και άλλα εργαλεία μανικιούρ

Το μανικιούρ είναι ένας υπέροχος τρόπος να δείχνουν πολύ όμορφα τα άκρα κάθε γυναίκας και εκείνη να νιώθει αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, όπως όλα τα πράγματα που έχουν στόχο να μας κάνουν να δείχνουμε ομορφότερες, χρειάζεται προσοχή, για να μην κάνει τελικά περισσότερο κακό παρά καλό. Είτε γίνεται στο σπίτι είτε σε κάποιο κέντρο ομορφιάς, το μανικιούρ και το πεντικιούρ απαιτεί πλήρως αποστειρωμένα εργαλεία, για να μην προκληθούν μολύνσεις στο νύχι και τους γύρω ιστούς. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο τροχός νυχιών και το ψαλιδάκι για τα πετσάκια, καθώς σε αυτές τις διεργασίες είναι πολύ πιθανό να προκληθεί κάποιος μικροτραυματισμός. Μάλιστα, δεν έχει σημασία αν τα εργαλεία τα χρησιμοποιεί μόνο μία γυναίκα. Ακόμα και αν κάνετε μανικιούρ στο σπίτι σας και χρησιμοποιείτε μόνο εσείς τα διάφορα εργαλεία, ο κίνδυνος μόλυνσης παραμένει, αφού μπορούν να μεταδοθούν μέσω του αίματος βακτήρια και μύκητες. Φυσικά, ο κίνδυνος αυτός ανεβαίνει κατά πολύ, αν τα εργαλεία χρησιμοποιούνται και από άλλες γυναίκες, όπως συμβαίνει στα κέντρα ομορφιάς, στα οποία ακολουθούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα αποστείρωσης με αυστηρές διεργασίες.

Πάντως, η αποστείρωση των εργαλείων ακόμα και στο σπίτι είναι δυνατή, εύκολη και κυρίως οικονομική με τους παρακάτω απλούς τρόπους. Ιδανικά, οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να γίνονται κάθε φορά πριν το μανικιούρ, ειδικά αν μοιράζεστε τα εργαλεία και με κάποια άλλη γυναίκα. Αν τα εργαλεία χρησιμοποιούνται μόνο από εσάς και στη συνέχεια φυλάσσονται σε καθαρό μέρος, τότε μπορείτε να τα αποστειρώνετε κάθε δύο εβδομάδες.

Αποστείρωση του τροχού νυχιών με αντισηπτικό

Ένας καθόλου περίπλοκος τρόπος είναι να αποστειρώσετε τον τροχό νυχιών και τα άλλα εργαλεία με αντισηπτικό, όπως για παράδειγμα το Dettol. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να βράσετε νερό και να τοποθετήσετε τα εργαλεία μέσα σε ένα μπολ με το βραστό νερό και λίγο αντισηπτικό, διάλυμα το οποίο θα σκοτώσει όλα τα μικρόβια. Αφήστε τα εκεί για 15-20 λεπτά και είστε έτοιμες. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι αυτός ο τρόπος αποστείρωσης ενδείκνυται μόνο για εργαλεία από πλαστικό.

Αποστείρωση σε φούρνο

Για αμιγώς μεταλλικά εργαλεία συνιστάται η μέθοδος αποστείρωσης στο φούρνο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώστε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα τον τροχό νυχιών και το ψαλιδάκι. Σημαντικό είναι να τα έχετε πλύνει προηγουμένως με σαπούνι πιάτων και άφθονο νερό και να τα ακουμπήσετε στο ταψί βρεγμένα. Αφήστε τα να αποστειρωθούν στο φούρνο για 15 λεπτά και ύστερα βγάλτε τα, όμως προσέξτε να μην τα ακουμπήσετε πριν κρυώσουν!

Αποστείρωση σε κλίβανο

Τα ινστιτούτα ομορφιάς αποστειρώνουν τα εργαλεία τους σε ειδικά μηχανήματα, τα οποία επιτελούν αυτή τη λειτουργία γρήγορα, σε λίγα μόλις λεπτά, ενώ παράλληλα είναι κατάλληλα για όλα τα εργαλεία, από όποιο υλικό και αν είναι φτιαγμένα. Αυτά τα μηχανήματα είναι συνήθως κλίβανοι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται και από άλλους ειδικούς που πρέπει να αποστειρώνουν τα εργαλεία τους, όπως οι οδοντίατροι. Σίγουρα, είναι μια πολύ αποτελεσματική και βολική λύση, έχουν όμως το μειονέκτημα ότι κοστίζουν αρκετά, για να τους αγοράσετε, οπότε σίγουρα δεν ενδείκνυνται αν κάνετε ερασιτεχνική χρήση μία στο τόσο.