φωτιστικο γραφειου απο μασιφ ξυλο

Πώς μπορείτε με τα φωτιστικά γραφείου να δημιουργήσετε σοφιστικέ διακόσμηση σε όλο το σπίτι

Συνήθως, η σοφιστικέ, η κάπως αυστηρή και λιτή διακόσμηση είναι προνόμιο του δωματίου που χρησιμοποιούμε ως γραφείο στο σπίτι. Στους χώρους με μοντέρνα διακόσμηση, το γραφείο έχει λιτές γραμμές, ουδέτερα χρώματα και αποπνέει μια αίσθηση συγκέντρωσης και εργατικότητας. Πάνω στο έπιπλο δεσπόζει το φωτιστικό, το οποίο επιτελεί διπλό ρόλο. Τα φωτιστικά γραφείου δεν είναι μόνο, για να φωτίζουν σωστά την επιφάνεια εργασίας. Ταυτόχρονα, αποτελούν και όμορφα διακοσμητικά, τα μοναδικά ίσως σε ένα δωμάτιο που παραμένει απλό και κάπως αποστειρωμένο, με ελάχιστες στιλιστικές παρεμβάσεις.

Ωστόσο, μπορούμε αυτού του είδους τη διακόσμηση να τη φέρουμε και στο υπόλοιπο σπίτι. Μάλιστα, αν συνδυάσουμε industrial φωτιστικά γραφείου με τη θαλπωρή που αποπνέουν οι άλλοι χώροι του σπιτιού, τότε θα προκύψει ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα που θα αποδεικνύει ότι το minimal ταιριάζει άψογα με τη ζεστασιά της πιο κλασικής διακόσμησης. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φωτιστικά γραφείου και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού;

φωτιστικο γραφειου ξυλινο

Στο σαλόνι

Δεν είναι σπάνιο να έχουμε γραφείο στο σαλόνι, αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο ελεύθερο δωμάτιο για εργασία και διάβασμα. Το γραφείο μπορεί να δεσπόζει στο χώρο ή να είναι κρυμμένο σε μια γωνιά, για παράδειγμα πίσω από μια βιβλιοθήκη που αποτελεί ένα νοητό όριο και δημιουργεί δύο επίπεδα από άποψη διαμόρφωσης του στυλ. Στο σαλόνι, το φωτιστικό καλό είναι να μην παραπέμπει απευθείας σε φωτιστικό για επιφάνεια εργασίας, αλλά να είναι περισσότερο ένα επιτραπέζιο φωτιστικό που λειτουργεί και ως διακοσμητικό και εντάσσεται με αρμονία στο χώρο. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα φωτιστικό με σωλήνες βιομηχανικής αισθητικής σε κάποιο απροσδόκητο σχέδιο, όπως ρομπότ, ανεμιστήρας ή μετρητής.

Από την άλλη, σε ένα μεγάλο σαλόνι μπορεί εύκολα να υποστηριχθεί το mix’ n’ match στυλ. Έτσι, δεν είναι καθόλου αταίριαστο να φτιάξετε μια γωνιά για διάβασμα, η οποία θα προσιδιάζει περισσότερο σε γραφείο παρά σε σαλόνι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια πολυθρόνα και ένα τραπεζάκι με ένα εντυπωσιακό φωτιστικό που θα σας συνοδεύει στις βραδιές διαβάσματος δίπλα στο τζάκι.

industrial φωτιστικο γραφειου

Στην κρεβατοκάμαρα

Στην κρεβατοκάμαρα είναι συνηθισμένο να έχουμε επιτραπέζια φωτιστικά στα δύο κομοδίνα που πλαισιώνουν το κρεβάτι, όμως συχνά χρησιμοποιούνται τα κλασικά αμπαζούρ. Αν θέλετε να δώσετε έναν πιο πρωτότυπο τόνο στο υπνοδωμάτιο, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα ξύλινο πορτατίφ με πλέγμα που θα εκμοντερνίσει χωρίς δυσκολία το δωμάτιο. Εναλλακτικά, ένα ρετρό φωτιστικό σε ματ χάλκινο χρώμα είναι ιδανικό, για να εναρμονίσετε τη vintage ατμόσφαιρα που έχουν πολλά υπνοδωμάτια με τη σύγχρονη αισθητική που θέλετε να δημιουργήσετε.

Στην ίδια λογική, βλέπουμε ολοένα και περισσότερο να χρησιμοποιούνται τα πορτατίφ ως εναλλακτικός τρόπος να φωτίζεται το μπουντουάρ, αντί για φωτισμό οροφής ή δαπέδου.