παπούτσι Balenciaga

Πώς θα καταλάβετε αν τα Balenciaga παπούτσια σας είναι αληθινά ή μαϊμού.

Τα Balenciaga παπούτσια είναι η απόλυτη μόδα τα τελευταία χρόνια και δεν υπάρχει άνθρωπος που αγαπάει τη μόδα, ο οποίος να μη τα θέλει για τη συλλογή του. Όμως, πρόκειται για πολύ ακριβά παπούτσια, οπότε είναι αναμενόμενο να κυκλοφορούν πολλές απομιμήσεις τους. Συνεπώς, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να αγοράζει κάποιος ένα τέτοιο ζευγάρι παπούτσια από ένα μαγαζί και τελικά να συνειδητοποιεί αργότερα ότι δεν ήταν αληθινά.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αν αγοράσετε balenciaga παπούτσια από έμπιστο κατάστημα με ρούχα και παπούτσια διαφόρων brands. Αν, όμως, αγοράσετε  online ή από μαγαζί αμφιβόλου φήμης, τότε πάντα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

αθλητικά balenciaga

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θελήσετε να αγοράσετε παπούτσια Balenciaga, καλό είναι να κοιτάξετε τα ακόλουθα σημεία, ώστε να ξέρετε τι ακριβώς αγοράζετε και αν όντως πρόκειται για μια καλή ευκαιρία ή για μια απάτη:

  • Κοιτάξτε το ράψιμο στην εξωτερική επιφάνεια του παπουτσιού. Τα μαϊμού παπούτσια Balenciaga δεν έχουν εμφανείς τις ραφές, σε αντίθεση με τα αυθεντικά.
  • Ελέγξτε το πώς φαίνεται το νούμερο στο μπροστινό σημείο. Όλα τα Balenciaga έχουν το νούμερο του παπουτσιού εμφανές στο σημείο, όπου ακουμπάει το μεγάλο δάχτυλο. Το αυθεντικό ζευγάρι έχει τον αριθμό λιγότερο εμφανή. Επίσης, ο μισός δε φαίνεται, γιατί καλύπτεται από το δέρμα του παπουτσιού, ενώ στα ψεύτικα φαίνεται ολόκληρος.
  • Δείτε πώς είναι το ανάγλυφο των γραμμών πάνω στα παπούτσια. Τα ψεύτικα έχουν τις ανάγλυφες γραμμές στη δεξιά και την αριστερή πλευρά πολύ πιο ορατές από τα αληθινά. Αν δε μπορείτε να το αντιληφθείτε με το μάτι, αξίζει να αγγίξετε αυτά τα σημεία, για να το νιώσετε με την αφή.
  • Προσέξτε τα κορδόνια. Τα ψεύτικα παπούτσια δε μπορούν να πετύχουν την ομαλότητα των αληθινών και τα κορδόνια δείχνουν πολύ τσαλακωμένα.
  • Σε πολλά sneakers, υπάρχει ένα σημείο στην εξωτερική πλευρά των παπουτσιών, όπου αναγράφεται το όνομα Balenciaga. Στα αληθινά ζευγάρια, αυτό το σημείο είναι γυαλιστερό και λάμπει στο σκοτάδι. Στα ψεύτικα, το όνομα είναι πιο καμπύλο και ματ.
  • Ελέγξτε την ετικέτα του μεγέθους στο εσωτερικό της γλώσσας. Συνήθως, οι πλαστές ετικέτες μεγέθους είναι μικρότερες, δεν είναι καλά ραμμένες και μοιάζουν τσαλακωμένες.
  • Προσέξετε τη λέξη “BALENCIAGA” στον πάτο της σόλας. Το γράμμα “C” είναι πολύ φαρδύ στις απομιμήσεις και το γράμμα “E” πολύ λεπτό.
  • Πόσο λάμπει η σόλα; Στις απομιμήσεις, δε λάμπει πολύ στο σκοτάδι, όμως φαίνεται ολόκληρη, ενώ στα αληθινά λάμπει έντονα, αλλά μοιάζει με μια γραμμή που τέμνει εγκάρσια τον πάτο.
  • Δώστε προσοχή στην ετικέτα του κουτιού. Στα παπούτσια μαϊμού, η ετικέτα έχει διάφορα στοιχεία, όπως barcode και αριθμό, αλλά έχει ως μονόγραμμα μόνο το δεξί παπούτσι. Αντίθετα, στα αυθεντικά, υπάρχουν δύο μονογράμματα και με τα δύο παπούτσια.

Όπως έγινε φανερό, είναι αρκετά δύσκολο να διακρίνει κανείς ανάμεσα στο αυθεντικό παπούτσι Balenciaga και την απομίμηση. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο μόνος απόλυτα αξιόπιστος τρόπος να είστε σίγουροι ότι αγοράσατε αυθεντικά Balenciaga παπούτσια είναι με την αγορά από αξιόπιστο κατάστημα υπόδησης.