Σκύλος με λουράκι pet shop pet-astero

Πώς θα κάνετε το σκύλο σας ευτυχισμένο Tips από το Pet-astero.gr

Η συμβίωση με ένα ζωάκι μας γεμίζει με συναισθήματα τρυφερότητας και αγάπης. Νιώθουμε ότι έχουμε αναλάβει ένα πλάσμα, το οποίο εξαρτάται απόλυτα από εμάς και η ευτυχία του πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο. Η αλήθεια είναι ότι τα κατοικίδια είναι ευτυχισμένα εφόσον τα αγαπάμε, τους προσφέρουμε σε μόνιμη βάση φαγητό και νερό και έχουν την ανθρώπινη παρέα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε και να βλέπετε το σκύλο σας ή τη γάτα σας σαν προέκταση του εαυτού σας. Φυσικά ο άνθρωπος έχει πολύ περισσότερες ανάγκες για να νιώσει ευτυχισμένος. Όμως, ένα ζωάκι, ειδικά αν έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη και τη ζωή του δρόμου, έχει μέσα του απέραντη ευγνωμοσύνη και βιώνει την ηρεμία και τη γαλήνη που πάντα ήθελε και την οποία του προσφέρετε μέσω της ασφάλειας που του δίνετε. Βρίσκει όλες τις σκυλοτροφές νόστιμες, έχει όρεξη να παίξει ακόμα και με το πιο ασήμαντο παιχνίδι και βολεύεται σε κάθε γωνιά του σπιτιού.

Σκύλος με λουράκι pet shop pet-astero

Ωστόσο, είναι λογικό να θέλετε να προσφέρετε στο σκυλάκι ή το γατάκι σας τα πάντα και γι’ αυτό το pet shop έχει γίνει ο αγαπημένος σας προορισμός, όπου λατρεύετε να ψωνίζετε ακόμα και περισσότερο από ότι για εσάς. Ειδικά για το σκύλο σας τα παιχνίδια σκύλων σε ένα pet shop είναι δεκάδες, αφού παραδοσιακά θεωρείται ότι τα σκυλιά είναι πιο παιχνιδιάρικα και έξυπνα. Από όλα τα παιχνίδια σκύλων οι τετράποδοι φίλοι μας προτιμούν τις μπάλες αλλά και αυτά που τους δίνουν τη δυνατότητα να τα δαγκώνουν. Μαλακά ανθεκτικά πλαστικά παιχνίδια είναι τα καλύτερα, για να δώσετε την ευκαιρία στο σκυλάκι σας να εξασκήσει τα δόντια του αλλά και να μην τα καταστρέψει αμέσως.

Άλλα παιχνίδια σκύλων που μπορείτε να βρείτε σε διάφορα online pet shop είναι αυτά που ενισχύουν τη διαδραστικότητα του σκύλου. Με αυτά τα παιχνίδια ενισχύεται η θέληση του σκύλου σας να βρει κάποια λιχουδιά ή να λύσει κάποιο γρίφο με αποτέλεσμα το σκυλάκι σας να νιώθει χρήσιμο και γεμάτο αυτοπεποίθηση. Για παράδειγμα, υπάρχουν παιχνίδια σκύλων, τα οποία αποτελούνται από διάφορες τρύπες, μέσα στις οποίες είναι κρυμμένες λιχουδιές. Ο σκύλος πρέπει να μυρίσει και να καταλάβει πού βρίσκεται η λιχουδιά, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να κάνει και τις κατάλληλες κινήσεις, ανοίγοντας κάποιο πορτάκι ή σπρώχνοντας κάποιο εμπόδιο, για να πάρει τη λιχουδιά. Έτσι, αισθάνεται χρήσιμος και κυνηγός, αφού νιώθει ότι πάλεψε για να κερδίσει την τροφή του.

Κατά τα άλλα, εκτός από το παιχνίδι ο σκύλος σας είναι κοινωνικό και αγελαίο ζώο, οπότε έχει ανάγκη την παρέα, τόσο την ανθρώπινη όσο και των άλλων σκύλων. Ακόμα και αν έχετε κήπο, οι βόλτες είναι απαραίτητες, για να αλλάζει παραστάσεις το αγαπημένο σας τετράποδο αλλά και για να έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα. Επιπλέον, η βόλτα θα του δώσει την ευκαιρία να ασκηθεί, πράγμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη σωστή λειτουργία του σκελετικού και μυϊκού του συστήματος, ενώ φυσικά αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο να ασκηθείτε και εσείς και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας αλλά και τον αγαπημένο σας φίλο.