Σκύλος με λουράκι pet shop pet-astero

Πώς θα διαλέξετε την κατάλληλη σκυλοτροφή για το κατοικίδιό σας

Οι σκυλοτροφές, που μπορούμε να βρούμε τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα pet shop, διατίθενται σε μία ευρεία γκάμα γεύσεων, υλικών και ποιοτήτων, ώστε ο ιδιοκτήτης κάποιου ζώου να είναι αδύνατον να διαλέξει την κατάλληλη χωρίς να γνωρίζει κάποιες βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσει. Θυμηθείτε ότι η επιλογή σκυλοτροφής είναι πολύ σημαντική για την ευζωία του τετράποδου φίλου μας και οφείλουμε να το ψάξουμε πολύ πριν αγοράσουμε κάτι που θα επηρεάζει τον οργανισμό του εκ των έσω για όλη του τη ζωή. Το απόφθεγμα «είμαστε ό,τι τρώμε» δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους αλλά και τον πιστό μας σύντροφο!

Σκυλοτροφές Online pet shop pet astero

Δώστε προσοχή στα συστατικά των τροφών

Οι σκυλοτροφές μπορεί να διαφέρουν τόσο πολύ όσο διαφέρει στους ανθρώπους το junk food με τη βιολογική τροφή. Ένας πρώτος κανόνας που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι η τιμή παίζει ρόλο και γενικά όσο πιο ακριβή η σκυλοτροφή τόσο καλύτερη. Συνεπώς, σε πρώτη φάση καλό είναι να αποκλείσετε τις σκυλοτροφές από το σούπερ μάρκετ και να προσανατολιστείτε σε αυτές των pet shop, όμως και εκεί αναπόφευκτα θα πρέπει να αποφασίσετε μέσα από μια τεράστια ποικιλία. Μεγάλο ρόλο παίζουν τα συστατικά των σκυλοτροφών και κατά πόσο χρησιμοποιούν πρωτεΐνη, αφού μόνο οι ποιοτικές τροφές έχουν ως βασικό συστατικό το κρέας ή το ψάρι, ενώ οι φθηνές προσανατολίζονται στους υδατάνθρακες, το καλαμπόκι και τα σιτηρά που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που θα έτρωγε ένας σκύλος από τη φύση του. Επίσης, προσέξτε την ποσότητα των χημικών μέσα στην τροφή, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν τη γεύση, αλλά και την ποιότητα του κρέατος, το οποίο κανονικά θα πρέπει να είναι κρέας για ανθρώπινη κατανάλωση.

Υπάρχουν σκυλοτροφές για συγκεκριμένα προβλήματα του σκύλου σας

Πριν αγοράσετε μία τροφή που αφορά όλους τους σκύλους, ρωτήστε τον υπεύθυνο του pet shop για τις σκυλοτροφές ειδικής κατανάλωσης που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ράτσες ή σε σκύλους με κάποια προβλήματα υγείας. Υπάρχουν σκυλοτροφές ειδικές για στειρωμένους σκύλους, για σκύλους που έχουν αρθριτικά ή προβλήματα στο συκώτι καθώς και για σκύλους που παρουσιάζουν δερματικά προβλήματα. Με βάση τα συστατικά τους οι σκυλοτροφές αυτές μπορούν να βελτιώσουν πραγματικά το πρόβλημα υγείας του αγαπημένου σας φίλου με θεαματικά αποτελέσματα.

 

Λάβετε υπόψη τα ιδιαίτερα γούστα του σκύλου σας

Πριν αγοράσετε σκυλοτροφές σε μεγάλη ποσότητα, όπως σας συμφέρει για παράδειγμα να κάνετε σε κάποιο online pet shop, σιγουρευτείτε ότι αρέσει στον σκύλο σας. Κάποιοι σκύλοι απεχθάνονται ορισμένα συστατικά σκυλοτροφών, όπως το ψάρι ή την πάπια, ενώ σε πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να έχουν αλλεργία σε κάποια τροφή. Για αυτό, καλό είναι να του δώσετε αρχικά μικρή ποσότητα και να παρατηρήσετε τη συμπεριφορά του, διότι ακόμα και αν του αρέσει πολύ, μπορεί να τον ενοχλήσει στο στομάχι ή στο έντερο, όπως συμβαίνει μερικές φορές με τις ολιστικές σκυλοτροφές. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να κόψετε την σκυλοτροφή, αλλά ίσως να χρειαστεί να γίνει σταδιακά η μετάβαση από το ένα φαγητό στο άλλο.