προφυλακτικα

Προφυλακτικά: 4 αδιάσειστες αποδείξεις ότι είναι η καλύτερη μέθοδος αντισύλληψης

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αντισύλληψης! Οι γνώμες των ανθρώπων δεν είναι φυσικά ποτέ οι ίδιες και συχνά στηρίζονται απλώς σε υποκειμενικές απόψεις, όπως το επίπεδο ευχαρίστησης ή η ευκολία στην εφαρμογή. Επειδή, όμως, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα, κυριολεκτικά ζωής και θανάτου, δεν αρκούν απλώς οι διάφορες γνώμες, για να μας πείσουν και να μας διαφωτίσουν. Το θέμα είναι να μιλήσουν συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμητικά δεδομένα που θα μας λύσουν μια για πάντα τις απορίες μας και θα μας δώσουν τα εφόδια, για να μπορούμε να αποφασίσουμε πώς πρέπει να κινηθούμε από εδώ και στο εξής στον τομέα της σεξουαλικής ζωής και των μεθόδων αντισύλληψης. Οι αποδείξεις αρκούν από μόνες τους και πρέπει όλοι να είμαστε ενημερωμένοι για αυτές!

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποφανθεί ότι το προφυλακτικό μπορεί τελικά να μην προστατεύει και τόσο πολύ από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, όλες αυτές οι έρευνες μελετούν στατιστικά μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων χωρίς αποκλεισμό όσων δεν χρησιμοποιούν σωστά το προφυλακτικό, δηλαδή από την αρχή μέχρι το τέλος της σεξουαλικής πράξης. Ανάμεσα σε ανθρώπους που το χρησιμοποιούν σωστά και με συνέπεια, το προφυλακτικό έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε ποσοστό 98%.

Προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των προφυλακτικών είναι ότι προστατεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, κάτι που το αντισυλληπτικό χάπι δεν κάνει. Η προστασία αυτή κυμαίνεται από το 80% έως το 95%, με τη διακύμανση αυτή να εξαρτάται ξανά από τη σωστή χρήση τους. Την ίδια προστασία έχουν όχι μόνο τα προφυλακτικά από latex αλλά και τα πλαστικά προφυλακτικά που απευθύνονται σε όσους έχουν αλλεργία στο latex.

Πόσο συχνά σπάνε τα προφυλακτικά;

Υπάρχει ένας μύθος ότι το προφυλακτικό μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της πράξης και τελικά να χαθεί όλη η προστασία του. Έχει αποδειχθεί ότι το ποσοστό ενός τέτοιου ατυχήματος κυμαίνεται στο 2%. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μείνει σε τόσο χαμηλό επίπεδο είναι ότι αφαιρείται ο αέρας στην σπερματοδόχο κύστη κατά την εφαρμογή του, ενώ αποφεύγεται η πρακτική της εφαρμογής διπλού προφυλακτικού, η οποία έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αλλεργία στο latex

Πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν χρησιμοποιήσει προφυλακτικό φοβούνται ότι μπορεί να εμφανίσουν αλλεργία στο latex. Αν και δεν είναι εντελώς ανύπαρκτη, αυτού του είδους η αλλεργία είναι εξαιρετικά σπάνια στο ανθρώπινο είδος. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται περίπου στο 1% των ανδρών. Ένα επίσης ενδιαφέρον και πολύ καθησυχαστικό στοιχείο είναι ότι η αλλεργία αυτή δεν είναι επικίνδυνη για τη ζωή, απλώς προκαλεί τοπικούς ερεθισμούς, φαγούρα και εξανθήματα που υποχωρούν με την αφαίρεση του προφυλακτικού.

Βρείτε όλα τα είδη προφυλακτικών στο www.menscare.gr