Ταπητοκαθαρηστήρια expert-clean.gr καθαρισμός χαλιών

Περί καθαριότητας … ο λόγος

Ο σοφός λαός λέει ότι η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά… Και όταν ο λόγος φτάνει στο ζήτημα του καθαρισμού χαλιών, η καθαριότητα και η υγιεινή τους είναι ολόκληρη αρχοντιά. Η οποία και επιτυγχάνεται με τρεις τρόπους καθαρισμού. Τα ταπητοκαθαριστήρια σήμερα, εκτός από τον «παραδοσιακό» τρόπο με νερό και σαπούνι, έχουν στο οπλοστάσιό τους και τη δύναμη της τεχνολογίας. Προσφέρουν, λοιπόν, στους πελάτες τους τις εναλλακτικές λύσεις του επιτόπου καθαρισμού και την καινοτομία του ξηρού καθαρισμού. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά εκάστου τρόπου, για να γνωρίζετε ποιος ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σας.

Ταπητοκαθαρηστήρια expert-clean.gr καθαρισμός χαλιών

Υγρός καθαρισμός

Πρόκειται για τον κλασικό και παραδοσιακό καθαρισμό με σαπούνι και νερό. Η τεχνολογία, όμως, μετέτρεψε τον τρόπο αυτό σε υπερσύγχρονο, με τις πανίσχυρες μηχανές που εγγυώνται ότι τα χαλιά σας θα φτάσουν στα χέρια σας πεντακάθαρα και περιποιημένα. Το πλύσιμο κάθε χαλιού γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του και κάτω από τις ιδανικότερες για αυτό συνθήκες.

Τα χαλιά πλένονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ενώ πλέον τα περισσότερα ταπητοκαθαριστήρια χρησιμοποιούν ουδέτερα και αντιαλλεργικά απορρυπαντικά καθαρισμού. Πρόκειται για μια απόλυτα ελεγχόμενη διαδικασία, που εξασφαλίζει το βαθύ αντιμικροβιακό καθαρισμό τους ενώ προστατεύει παράλληλα τις ίνες και τα χρώματα τους. Στη συνέχεια, τα χαλιά ξεβγάζονται προσεκτικά και με σχολαστικότητα, αφού η μεγάλη ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται απομακρύνει και το τελευταίο ίχνος σκόνης, βρωμιάς και καθαριστικού. Ακολούθως, με ένα ειδικό φυγοκεντρικό μηχάνημα το χαλί στύβεται και αποβάλλεται, χωρίς καθυστέρηση, όλο το νερό, αφήνοντας ελάχιστη υγρασία.  Αποκλείεται, με την πρακτική αυτή, η πιθανότητα να ξεβάψει το χαλί και να χρωματιστούν τα κρόσσια του -τα οποία, όταν είναι πάλλευκα, δείχνουν την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα του καθαρισμού. Τα χαλιά στεγνώνουν μακριά από τις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου, διατηρώντας τα χρώματα τους αναλλοίωτα και ζωντανά. Στο τέλος, συσκευάζονται και φυλάσσονται στις καταλληλότερες των συνθηκών, για να έρθουν στα χέρια σας «φρέσκα» το επόμενο φθινόπωρο.

Επιτόπιος καθαρισμός

Ο επιτόπου καθαρισμός είναι ο δεύτερος τρόπος καθαρισμού χαλιών, που απαντά στους γρήγορους ρυθμούς ζωής και στην άμεση ανάγκη για λύσεις καθαριότητας. Ο επιτόπου καθαρισμός βασίζεται αποκλειστικά στη δύναμη μιας σκούπας και ενός εξειδικευμένου καθαριστικού. Η διαδικασία είναι απλή. Στην αρχή, ψεκάζεται η βρώμικη επιφάνεια με διάλυμα νερού και καθαριστικού, το οποίο λόγω της πίεσης εκτόξευσης διεισδύει βαθιά στις ίνες. Μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δράσης του διαλύματος, αναρροφάται το βρώμικο -πλέον- νερό.

Ο επιτόπιος καθαρισμός, λοιπόν, ξεκινάει από τη σκούπα. Μια απλή ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης βρωμιάς (όπως αυτές που έχει κάθε σπίτι σήμερα) δεν αρκεί. Το ίδιο ισχύει και με τις σκούπες ατμού, που ψεκάζουν χωρίς να αναρροφούν. Οι σκούπες που είναι κατάλληλες για το βαθύ καθαρισμό των χαλιών είναι αυτές με λειτουργίες ψεκασμού και  αναρρόφησης στερεών και υγρών ταυτόχρονα.

Ξηρός καθαρισμός

Ο ξηρός καθαρισμός χαλιών περιλαμβάνει τη χρήση εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού και βιοδιασπώμενων βιολογικών απορρυπαντικών για την αποτελεσματική απομάκρυνση λεκέδων, αλλεργιογόνων ουσιών και ρύπων. Η διαδικασία του ξηρού καθαρισμού έχει ως πρώτο βήμα τον εξονυχιστικό έλεγχο του για εντοπισμό των περιοχών που πρέπει να καθαριστούν. Ακολούθως, ένα βιοδιασπώμενο απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης απλώνεται είτε πάνω σε όλη την επιφάνεια του χαλιού (αν ο πελάτης επιθυμείς ολικό καθαρισμό) ή κατά τόπους στις περιοχές που εντοπίστηκαν οι λεκέδες. Η ξηρά σκόνη δρα ως σφουγγάρι, απελευθερώνοντας καθαριστικούς παράγοντες για τον εγκλωβισμό των ρύπων. Στη συνέχεια ακολουθεί το βούρτσισμα με ειδικό μηχάνημα, που επιτυγχάνει τη διάλυση της σκόνης και την επακόλουθη παγίδευση των παρασίτων, των λεκέδων και κάθε λιπαρής βρωμιάς. Το «μείγμα», τέλος, της ξηρής σκόνης και των λεκέδων αφαιρείται μέσω μιας ισχυρής ηλεκτρικής σκούπας, η οποία αναρροφά παράλληλα και κάθε ίχνος ρύπων.