Παιδικά έπιπλα: όσα θα χρειαστείτε για τον ερχομό του νέου μέλους

Αν ετοιμάζεστε να γίνετε γονείς για πρώτη φορά, πιθανότατα να είστε αγχωμένοι για το τι θα χρειαστεί να αγοράσετε για τον ερχομό του νέου μέλους. Το να διαλέγει κανείς παιδικά έπιπλα, ειδικά όταν πρόκειται για το πρώτο παιδί δεν είναι κάτι εύκολο. Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να αγοράσετε τα απολύτως απαραίτητα για το μωράκι σας. Όσο το παιδί θα μεγαλώνει θα χρειαστεί να αγοράσετε και άλλα παιδικά έπιπλα που θα πληρούν τις ανάγκες της κάθε ηλικίας του.

 

Κούνια και αλλαξιέρα

Το μεγαλύτερο έξοδο για τη διαμόρφωση του βρεφικού δωματίου είναι η κούνια και η αλλαξιέρα τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για λίγους μόλις μήνες. Σύντομα το μωρό θα μεγαλώσει και θα χρειαστεί ένα κανονικό κρεβάτι όμως όσο είναι μωρό η κούνια είναι απαραίτητη. Αντίθετα, η αλλαξιέρα μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο πιο χρήσιμο έπιπλο, το οποίο στη συνέχεια θα μετατραπεί σε κάτι διαφορετικό. Μια πλατιά συρταριέρα, για παράδειγμα, στην οποία θα αποθηκεύετε όλα τα ρούχα του παιδιού, στο πάνω μέρος της μπορεί κάλλιστα να είναι μια όμορφη αλλαξιέρα για το πρώτο διάστημα.Konstantaras.net - Παιδικά Έπιπλα - Παιδικό Δωμάτιο

Χαλί ή μοκέτα

Ούτε που θα καταλάβετε πόσο γρήγορα θα περάσει ο καιρός και το μωράκι σας θα αρχίσει να μπουσουλάει και να κάνει τις πρώτες του προσπάθειες να περπατήσει. Για να το προστατεύσετε από τα ατυχήματα στο σκληρό δάπεδο, καλό είναι να επενδύσετε το πάτωμα με μοκέτα. Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε με ένα μεγάλο παχύ μαλακό χαλί. Έτσι, όχι μόνο θα δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιδί σας αλλά και θα δώσετε στο χώρο χρώμα, ζεστασιά και το ύφος ακριβώς που αρμόζει σε ένα παιδικό δωμάτιο.

Konstantaras.net - Παιδικά Έπιπλα - ΚούνιαΒρεφικά είδη

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο σύνολο θα χρειαστείτε και κάποια βρεφικά είδη που θα δώσουν στα παιδικά έπιπλα έναν αθώο και χαρούμενο τόνο. Η κουνουπιέρα θα διαφυλάξει το βρέφος σας από τα έντομα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η κουνουπιέρα πρέπει να τοποθετηθεί με τρόπο ώστε να καλύπτει όλο το κρεβάτι. Ο υπνόσακος θα του εξασφαλίσει έναν ήσυχο και ανενόχλητο ύπνο. Ενώ τα μοτίβα, με όμορφα σχέδια, στο δωμάτιο θα δώσουν ένα χαρούμενο τόνο.Konstantaras.net - Παιδικά Έπιπλα - Φωτάκι νυκτόςΦωτισμός

Μία λεπτομέρεια που ξεχνούν πολλοί νέοι γονείς είναι να προνοήσουν για το φωτισμό του βρεφικού δωματίου. Σημασία πρέπει να δώσετε στο να υπάρχει καλός και επαρκής φωτισμός στο δωμάτιο. Έτσι θα αποφευχθούν ατυχήματα αλλά και εσείς θα βλέπετε σωστά όταν φροντίζετε το βρέφος. Τέλος, μην ξεχάσετε να έχετε πάντα ένα φωτάκι νυκτός για να μην αισθανθεί ποτέ το μωράκι σας φόβο στο σκοτάδι.

Πηγή: Konstantaras.net