βερες γαμου

Ο κύκλος της αγάπης σας

Οι βέρες γάμου. Τα δύο αυτά δαχτυλίδια που φανερώνουν την ένωση ενός ζευγαριού και στολίζουν τους παράμεσούς του μετά το γάμο ή τον αρραβώνα. Τα δύο αυτά μοναδικά κοσμήματα φανερώνουν τον κύκλο της κοινής ζωής του άντρα και της γυναίκας, με το μοναδικό και αγαπησιάρικο συμβολισμό που αυτά κρύβουν. Ένα συμβολισμό γεμάτο συναισθήματα τρυφερότητας, έρωτα, ζεστασιάς και αγάπης.

Οι βέρες γάμου αποτελούν αναμφίβολα το πιο ξεχωριστό και μοναδικό από όλα τα κοσμήματα που υπάρχουν σε μια γυναικεία κοσμηματοθήκη -μαζί φυσικά με το μονόπετρο με το οποίο θα συνοδευτεί η πρόταση γάμου- και αυστηρά το μοναδικό δαχτυλίδι που φαντάζει όμορφο και που είναι αποδεκτό πάνω σε ένα αντρικό χέρι.

Οδηγός αγοράς βερών

Οι βέρες είναι το μόνο δαχτυλίδι που δε θα αποχωριστεί ποτέ το ζευγάρι μετά την επισημοποίηση της σχέσης του. Πολλές φορές το μονόπετρο κρύβεται σύντομα με τα υπόλοιπα δαχτυλίδια στην κοσμηματοθήκη, για να προφυλαχθεί από τη φθορά της καθημερινής χρήσης. Οι βέρες, όμως, δε βγαίνουν ποτέ από τους παράμεσους. Για το λόγο αυτό, η αγορά τους είναι μια απαιτητική διαδικασία. Άλλωστε, είναι ευρέως γνωστό ότι μετά το γάμο, όλοι θα σας κοιτούν … στον παράμεσο.

Υπάρχουν τέσσερα κριτήρια που θα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας την ώρα που θα επιλέγετε το δαχτυλίδι της αγάπης σας:

Το μέταλλο

βερες γαμουΣτην χρυσοχοΐα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται κυρίως ο χρυσός για την κατασκευή των βερών, κίτρινος, λευκός ή ροζ. Ο κίτρινος χρυσός είναι η πλέον κλασική και παραδοσιακή επιλογή στις βέρες. Η απόχρωση του και η σκληρότητά του (που θα εξασφαλίζουν και την ανθεκτικότητά του ενάντια στη φθορά) καθορίζονται από τα καράτια αυτού. Το ίδιο συμβαίνει και στη ρομαντικότερη και πιο γλυκειά εκδοχή του, το ροζ χρυσό. Αντίθετα, ο λευκός χρυσός (ή λευκόχρυσος) είναι ένα μείγμα λευκών μετάλλων με χρυσό και με τη συνακόλουθη διαδικασία της επιροδίωσης για την επίτευξη αυτού του χρώματος.

Το ασήμι είναι ακόμη ένα σύνηθες μέταλλο που χρησιμοποιείται στην κοσμηματοποιΐα για τις βέρες. Η αξία του δεν είναι βέβαια τόσο υψηλή όσο του χρυσού, πρόκειται, όμως, για ένα πολύτιμο μέταλλο ανθεκτικό στη φθορά και κλασικό στον τομέα της βέρας από πολύ παλιά. Η διαδικασία της επιροδίωσης κάνει το ασήμι πιο ανθεκτικό.

Αγαπημένο μέταλλο των τελευταίων χρόνων στον τομέα της βέρας είναι και η πλατίνα. Πρόκειται για ένα βαρύ, υποαλλεργικό και αρκετά ανθεκτικό μέταλλο που δε χάνει ποτέ τη λάμψη και την απόχρωσή του.

Τέλος, άλλα μέταλλα που συναντώνται σε βέρες είναι το παλλάδιο, το ανοξείδωτο ατσάλι, το τιτάνιο, το κεραμικό και το βολφράμιο -καθένα με τα  ιδιαίτερα γνωρίσματα και χαρακτηριστικά του.

Το φινίρισμα

Υπάρχουν έξι κατηγορίες φινιρίσματος στις βέρες γάμου:

-το γυαλιστερό με την έντονη λάμψη του καθρέφτη που το κάνει κλασικό και εντυπωσιακό,

-το ματ με τη θολή αίσθηση. Οι βέρες έχουν τριφτεί και έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να αποκτούν αυτό το τελείωμα

-το έντονο σαγρέ με την επεξεργασία επιπλέον τριψίματος που χαρίζει μια εμφανώς πιο άγρια υφή,

-το σφυρήλατο με την πολυεπίπεδη επιφάνεια του δαχτυλιδιού που αντανακλά το φως χαρίζοντας έξτρα λάμψη,

-το κρυσταλλιζέ με τη μίξη διαφορετικών φινιρισμάτων και τις διαφορετικές λάμψεις

-και η αμμοβολή με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της επεξεργασίας με τη χοντρή ή την ψιλή άμμο.

Τη διατομή

ή αλλιώς το κόψιμο. Με βάση το κριτήριο αυτό, η βέρα μπορεί να είναι:

-στρογγυλή, που αποτελεί και την πιο άνετη και δημοφιλή επιλογή. Τα στρογγυλεμένα τελειώματα του κοψίματος αυτού και το στρογγυλό φινίρισμα κάνουν τη βέρα απόλυτα άνετη στο φόρεμα.

-τετράγωνη και ίσια από όλες τις πλευρές της. Πρόκειται για ένα μοντέρνο και ογκώδες κόψιμο, με έντονο χαρακτήρα και προσωπικότητα.

-τετράγωνη μόνο εξωτερικά με στρογγυλεμένη εσωτερική επιφάνεια για συνδυασμό της άνεσης και του μοντέρνου στοιχείου

-concave δηλαδή με κοίλωμα στην εξωτερική επιφάνεια

-κυλινδρική, που αποτελεί και την πιο κλασική επιλογή

-και μισοστρόγγυλη, σε σχήμα D ώστε να εφαρμόζει απόλυτα στο δάχτυλο.

Το στυλ

Τα πιο συνηθισμένα στυλ βερών είναι:

-το απλό, το οποίο αποτελεί μια κλασική και διαχρονική επιλογή. Στα επιπλέον πλεονεκτήματα του στυλ αυτού είναι ότι ταιριάζει με κάθε είδος μονόπετρου, φοριέται με τα πάντα και ταιριάζει με κάθε μόδα στον τομέα των κοσμημάτων

-με πέτρα που θα δώσει έξτρα λάμψη (ειδικά αν το μονόπετρό σας είναι ένα απλό δαχτυλίδι).

-με σχέδιο (πχ τετράγωνη) για έξτρα πόντους στο ντιζάιν

-δίχρωμη ή τρίχρωμη ειδικά αν δεν μπορείτε να επιλέξετε μέταλλο ή υφές,

-με χάραξη (στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό του) των ονομάτων ή της ημερομηνίας του γάμου

-και με ένθεση άλλων στοιχείων πχ κεραμικού ή ξύλου, που θα δώσει μοναδικό χαρακτήρα στη βέρα σας.