Konstantaras.net- Κρεβατοκάμαρα Με Σαλόνι

Οι 10 βασικοί τρόποι να συνδυάσετε την κρεβατοκάμαρα με το σαλόνι

Η εποχή που τα δωμάτια σε κάθε σπίτι ήταν αυστηρά διαχωρισμένα έχει παρέλθει. Πλέον, είτε επειδή τα σπίτια είναι μικρά είτε επειδή δίνεται μεγάλη σημασία στη ροή και τους ανοιχτούς χώρους μέσα στο σπίτι, είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε ενιαία δωμάτια. Η πιο κλασική ένωση είναι της κουζίνας με το σαλόνι. Όμως πλέον δεν είναι σπάνιο να βλέπουμε και κρεβατοκάμαρες μέσα στο σαλόνι. Είναι στυλ, είναι πρωτότυπο και μας έρχεται κατευθείαν από τις μεγαλύτερες σχεδιαστικές καινοτομίες του εξωτερικού.

Χρειάζεται προσοχή στο πώς θα γίνει αυτός ο συνδυασμός. Με τρόπο ώστε η κρεβατοκάμαρα να κρατήσει τον προσωπικό, οικείο τόνο της και το σαλόνι τη δική του, πιο επίσημη ατμόσφαιρα. Αυτό μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

Δημιουργήστε Loft

Αν το ύψος του σπιτιού το επιτρέπει, μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή σοφίτα, πάνω από το σαλόνι. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε το κρεβάτι. και να δημιουργήσετε ένα loft. Έτσι, δεν θα χάσετε ούτε ένα εκατοστό χώρου από το σαλόνι και ταυτόχρονα θα έχετε εκεί και την κρεβατοκάμαρα.

Konstantaras.net - Κρεβατοκάμαρα - Σαλόνι - Loft

Χωρίστε το σαλόνι με την κρεβατοκάμαρα με κάποιο έπιπλο

Για παράδειγμα, μια βιβλιοθήκη είναι ιδανική για να διαχωρίσει το σαλόνι από το κρεβάτι καθώς λειτουργεί σαν τοίχος. Αυτή θα χωρίζει οπτικά και πρακτικά τους δύο χώρους. Ταυτόχρονα όμως θα είναι και χρηστική, καθώς μπορείτε σε αυτή να βάλετε όχι μόνο βιβλία, αλλά και κάθε είδους διακοσμητικό. Άλλα έπιπλα που μπορούν να λειτουργήσουν ως διαχωριστικά είναι ένα τζάκι ή το έπιπλο πάνω στο οποίο θα μπει μια μεγάλη τηλεόραση.

Κουρτίνες: η εύκολη λύση

Αν το σαλόνι είναι μικρό, τότε μπορείτε να βάλετε σε μια γωνιά το κρεβάτι και να τοποθετήσετε περιμετρικά κουρτίνες. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διαχωρίσετε τον χώρο εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Konstantaras.net - Κρεβατοκάμαρα - Σαλόνι - Διαχωριστικές Κουρτίνες

Διαχωρισμός με συρόμενη πόρτα

Ο διαχωρισμός των δωματίων μπορεί να γίνει με γυψοσανίδα, αν υπάρχει επαρκές εμβαδόν. Στην περίπτωση όμως που δεν θέλετε να μικρύνει πολύ ο χώρος μπορείτε αντί της γυψοσανίδας να βάλετε μια συρόμενη πόρτα. Η πόρτα θα κρύβει το κρεβάτι, αλλά θα επιτρέπει τη ροή και την επικοινωνία ανάμεσα στους δύο χώρους. Σε μικρούς και λιγότερο φωτεινούς χώρους μια γυψοσανίδα ή μια συρόμενη πόρτα μπορεί να κάνει το μέρος να δείχνει καταθλιπτικό και στενόχωρο. Σε αυτή την περίπτωση, το διαχωριστικό μπορεί να είναι από γυαλί, ώστε να μη μικραίνει καθόλου το χώρο παραμένοντας φωτεινός.

Έξυπνα έπιπλα

Μια πολύ χρηστική ιδέα είναι τα έξυπνα έπιπλα. Για παράδειγμα τα κρεβάτια που κρύβονται στον τοίχο ή οι καναπέδες που γίνονται με μια κίνηση κρεβάτια. Έτσι, τη μέρα το σαλόνι θα είναι αμιγώς ένας χώρος χωρίς κρεβάτι και το βράδυ η μετατροπή θα γίνεται πολύ εύκολα.

Konstantaras.net - Παιδικό δωμάτιο Ντέμη

 

Οι λύσεις είναι πολλές και σίγουρα κάποια θα ταιριάζει στις ανάγκες σας. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το κρεβάτι να ταιριάζει στο στυλ των υπόλοιπων επίπλων, για να δένει όλο το σύνολο σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.