Ostrianet.gr - Οργάνωση Ειδών Καθαρισμού

Οδηγίες για τα οικιακά και επαγγελματικά απορρυπαντικά

Είτε πρόκειται για οικιακά είτε για επαγγελματικά απορρυπαντικά, το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια πώς πρέπει να τα χρησιμοποιούμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνουμε αρκετά λάθη.  Τα οποία έχουν επίπτωση όχι μόνο στην καθαριότητα των ρούχων αλλά και στη μακροβιότητα του πλυντηρίου. Αν, λοιπόν, δεν είστε απόλυτα ευχαριστημένοι με την απόδοση της συσκευής και το τελικό αποτέλεσμα, τότε είναι πολύ πιθανόν να μη γνωρίζετε μερικά μικρά μυστικά που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Επιπλέον, το να γνωρίζετε πώς ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιείτε το απορρυπαντικό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και να γλιτώσετε πολύ κόπο.

Τι είδους απορρυπαντικό πρέπει να χρησιμοποιώ;

Οι δύο βασικές κατηγορίες τόσο στα οικιακά όσο και στα επαγγελματικά απορρυπαντικά είναι η σκόνη και το υγρό. Το απορρυπαντικό σε υγρή μορφή θεωρείται το πιο βολικό, καθώς διαλύεται και επιδρά στα ρούχα ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στα γρήγορα προγράμματα. Ωστόσο, ειδικά σε συνθήκες επαγγελματικής χρήσης προτιμάται συχνά το απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης, καθώς είναι πιο οικονομικό. Όμως, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται σε προγράμματα άνω των 40 βαθμών και διάρκειας άνω της μίας ώρας. Έτσι θα προλάβει να διαλυθεί. Ένα τρικ, για να είστε σίγουροι ότι θα διαλυθεί και δεν θα αφήσει υπολείμματα, είναι να το τοποθετείτε κατευθείαν μέσα στον κάδο και όχι στην ειδική υποδοχή η οποία το απελευθερώνει αργότερα.

Ostrianet.gr - Rich - Υγρό Πλυντήριο Ρούχων

Σε ποια υποδοχή μπαίνει το απορρυπαντικό;

Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα το γνωρίζετε, μιας και είναι ίδιο σε όλα τα πλυντήρια. Το απορρυπαντικό μπαίνει στη μεσαία θήκη, ενώ στη δεξιά μπαίνει το μαλακτικό. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να μην ξέρατε είναι σε τι χρησιμεύει η αριστερή θήκη. Αυτή είναι για την πρόπλυση και συνήθως την αφήνουμε άδεια. Όμως, μπορείτε να βάλετε και σε αυτή μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού, ειδικά αν πλένετε πολύ βρόμικα ρούχα. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι;

Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει στο πλυντήριο ρούχων το απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι, μιας και αυτό δεν είναι τόσο δραστικό όσο τα υπόλοιπα απορρυπαντικά. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι τέτοιου είδους απορρυπαντικό μπορεί να βλάψει τη συσκευή. Υπάρχει και η πιθανότητα να αφήσει υπολείμματα αφρού στα ρούχα.

Ostrianet.gr - OSTRIA SPE ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΡΟΥΧΩΝ 2L

Ποια ποσότητα απορρυπαντικού είναι η ενδεδειγμένη;

Είναι λάθος να βάζετε παραπάνω απορρυπαντικό, για να καθαρίσετε καλύτερα τα ρούχα, αφού το μόνο που καταφέρνετε είναι να ξοδεύετε μεγαλύτερη ποσότητα χωρίς αποτέλεσμα. Επιπλέον, η περίσσεια απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα ρούχα που ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και δερματικά εξανθήματα. Όλα τα απορρυπαντικά αναγράφουν στην ετικέτα τους πόση ακριβώς ποσότητα πρέπει να τοποθετείτε στο πλυντήριο ανάλογα με τα κιλά των ρούχων και τη δυσκολία των λεκέδων.