τζελ νυχιωνω

Νύχια με τζελ: 4 πράγματα που δεν ξέρατε για αυτά

Έχετε μόλις μπει στον κόσμο των τεχνητών νυχιών και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε και τι να περιμένετε από αυτά; Αν σκέφτεστε κι εσείς να αποκτήσετε εκθαμβωτικό μανικιούρ με νύχια με τζελ, τότε πρέπει να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα για αυτόν τον τρόπο χτισίματος τεχνητού νυχιού και nail art. Σίγουρα, βέβαια, θα γνωρίζετε ότι τα νύχια με τζελ διατηρούνται αναλλοίωτα για παραπάνω από ένα μήνα και μπορούν να προσθέσουν έξτρα μήκος ακόμα και σε πολύ κοντά και αδύναμα νύχια, τα οποία αλλιώς θα έσπαγαν αμέσως. Μήπως, όμως, δεν έχετε ακούσει τα παρακάτω στοιχεία; Διαβάστε παρακάτω και ξεχάστε όσους μύθους έχετε ακούσει για αυτό το είδος μανικιούρ.

νυχια με τζελ

Τα νύχια με τζελ δεν είναι το ίδιο με τα ακρυλικά νύχια

Παρόλο που και τα δύο αφορούν τη δημιουργία τεχνητού νυχιού πάνω στο φυσικό, διαφέρουν στο υλικό που χρησιμοποιούν. Το ακρυλικό είναι πιο σκληρό υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται για πολύ μακριά τεχνητά νύχια σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως όταν έχει μικρύνει πολύ η μήτρα του νυχιού από ονυχοφαγία. Από την άλλη, όμως, δεν δείχνουν τόσο φυσικά όσο τα νύχια με τζελ και απαιτούν πολύ μεγάλη εμπειρία από την τεχνίτρια, για να μη δείχνουν πολύ παχιά και άκομψα. Οπότε πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, κάτι που δεν ισχύει για το τζελ, το οποίο έχει πολύ φυσικό αποτέλεσμα και εύκολη εφαρμογή.

 

Το τζελ δεν καταστρέφει το νύχι, η αφαίρεση μπορεί να το κάνει

Ένας πολύ διαδεδομένος μύθος για το τζελ στα νύχια είναι ότι καταστρέφει τη μήτρα του νυχιού, επειδή δεν το αφήνει να αναπνεύσει. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι το νύχι δεν είναι ζωντανός οργανισμός, ώστε να έχει ανάγκη να αναπνέει, και το υλικό των τεχνητών νυχιών δεν το καταστρέφει. Αυτό που μπορεί να το εξασθενήσει είναι η διαδικασία αφαίρεσης του τζελ και αυτό μόνο αν γίνει από άπειρη και απρόσεχτη τεχνίτρια, επειδή μπορεί να αφαιρέσει την άνω στοιβάδα του νυχιού.

νυχια με τζελ

Το τζελ μπορεί να αφαιρεθεί και στο σπίτι

Η μεγαλύτερη διαφορά του τζελ από το ακρυλικό είναι ότι μπορεί να αφαιρεθεί και στο σπίτι χωρίς μεγάλη δυσκολία. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τυλίξετε τα νύχια με βαμβάκι ποτισμένο σε 100% ασετόν και να το συγκρατήσετε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά με μισή ώρα και ύστερα αφαιρέστε το υλικό με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας το ειδικό ξυλαράκι. Έτσι, δεν θα τραυματίσετε το νύχι.

 

Δεν είναι όλα τα φουρνάκια νυχιών επικίνδυνα

Σίγουρα θα έχετε ακούσει κάποιον δερματολόγο να προειδοποιεί ότι τα φουρνάκια νυχιών που χρησιμοποιούνται, για να σταθεροποιηθούν τα νύχια με τζελ ή το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι επικίνδυνα. Αυτό είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό αλήθεια, αφού πολλά φουρνάκια έχουν ακτίνες UV, οι οποίες μπορεί να γίνουν επικίνδυνες για την υγεία, όπως άλλωστε και η ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο, πολλές μάρκες, όπως η Essie και η CND, έχουν πλέον φουρνάκια νυχιών με LED, το οποίο δεν είναι καθόλου βλαβερό.