εσωτερικό ντουλάπας

Ντουλάπες υπνοδωματίου: 4 πανέξυπνα τρικ για να οργανώσετε και τον πιο μικρό χώρο

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μέσος ενήλικας σπίτι του είναι η έλλειψη χώρου. Τα πράγματά μας, πλέον, είναι πολλά, όμως τα σπίτια δεν έχουν αντίστοιχα μεγαλώσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ζούμε σε ένα σπίτι, όπου δεν έχουμε πού να βάλουμε τα ρούχα μας, τα βιβλία μας και όλα τα αγαπημένα μας αντικείμενα. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στην κρεβατοκάμαρα. Στα περισσότερα σπίτια, οι κρεβατοκάμαρες είναι μικρές και ακόμα πιο μικρές είναι οι ντουλάπες. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να οργανώσουμε το χώρο μας, ώστε να βολέψουμε όλα μας τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ; Υπάρχουν μερικά πολύ χρήσιμα tips για τις ντουλάπες υπνοδωματίου, τα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας και θα σας λύσουν τα χέρια.

Σύστημα οργάνωσης ντουλάπας

συστημα τακτοποιησης ντουλάπας

Πολλές ντουλάπες στην κρεβατοκάμαρα έχουν αρκετό χώρο, όμως είναι πιθανό να μην ξέρετε πώς να τον αξιοποιήσετε, καθώς δεν έχει διευκολύνσεις και εγκαταστάσεις, για να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας. Μπορείτε, όμως, να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα σύστημα οργάνωσης, για να χωρέσετε τα πάντα. Εκτός από τη ράγα, από την οποία κρεμάτε τα ρούχα, μπορείτε στο δάπεδο να βάλετε κάποια πλαστικά κουτιά για αξεσουάρ, όπως τα μαντίλια και οι ζώνες, και στον τοίχο να καρφώσετε αυτοσχέδια επιτοίχια ράφια για τα παπούτσια.

Πλαστικές κρεμάστρες

κρεμαστρες σε νοτυλαπα

Οι κρεμάστρες από χοντρό πλαστικό είναι η καλύτερη λύση για τις μικρές ντουλάπες υπνοδωματίου. Οι ξύλινες κρεμάστρες πιάνουν υπερβολικό χώρο, ενώ οι σιδερένιες είναι πολύ λεπτές, για να αντέξουν το οτιδήποτε πάνω από ένα ρούχο. Αντίθετα, οι πλαστικές είναι ελαφριές, οπότε δεν επιβαρύνουν υπερβολικά τη ράγα, αλλά αντέχουν, ώστε να τους κρεμάσετε παραπάνω από ένα παντελόνια ή πουκάμισα.

Κάθε εκατοστό χώρου μετράει

χωρητικοτητα ντουλαπας

Στις μικρές ντουλάπες κάθε εκατοστό χώρου μετράει, οπότε προσπαθήστε να σκεφθείτε πρωτότυπα. Για παράδειγμα, μπορείτε στην εσωτερική πλευρά της πόρτας να βάλετε γάντζους, για να κρεμάτε τα καπέλα ή τα φουλάρια σας. Αν η ράγα είναι ψηλά, οπότε μένει αρκετός χώρος ανάμεσα στα ρούχα και το δάπεδο, μπορείτε να καρφώσετε μία τάβλα, έτσι ώστε να έχετε δύο σειρές επιφάνειας, για να βάλετε τα παπούτσια σας.

Δεν χρειάζεται να μπουν όλα στη ντουλάπα

ντουλαπα σε υπνοδωμάτιο

Σίγουρα, οι ντουλάπες υπνοδωματίου δεν μπορούν να χωρέσουν τα πάντα. Η λύση δεν είναι, βέβαια, να έχετε αναγκαστικά τα ρούχα και τα παπούτσια σας πεταμένα δεξιά και αριστερά. Μπορείτε με όμορφες παρεμβάσεις να τα βάλετε κάπου αλλού χωρίς να χαλάσετε την αισθητική της κρεβατοκάμαρας. Για παράδειγμα, τα καλάθια είναι μια καλή πρακτική, για να βάλετε μέσα διάφορα αξεσουάρ, ενώ επίσης σε οποιοδήποτε κενό του τοίχου μπορείτε να καρφώσετε μια ράγα και να κρεμάσετε από εκεί τα σάλια, τα καπέλα ή τα παλτά σας.