Medicahellas.gr - Ιατρικός Εξοπλισμός - Μετωπιαίος Φωτισμός Heine ML4 LED

Μετωπιαίοι φωτισμοί: πού χρησιμοποιούνται και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν

Οι μετωπιαίοι φωτισμοί έχουν φέρει την επανάσταση. Ειδικά λόγω της ευρείας χρήσης της τεχνολογίας LED. Έχουν πλέον βοηθήσει πολλούς επαγγελματίες να κάνουν καλύτερα και ανετότερα τη δουλειά τους. Ενώ σημαντικό βοήθημα είναι και σε διάφορα χόμπι. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι φακοί κεφαλής; Ίσως μπορούν να φανούν χρήσιμοι και σε εσάς. Παράλληλα, αν αποφασίσετε να κάνετε μια τέτοια αγορά, ξέρετε ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξετε; Διαβάστε παρακάτω και θα σας λυθούν όλες σας οι απορίες.

 

Μετωπιαίοι Φωτισμοί: Χρήσεις

Οι μετωπιαίοι φωτισμοί αποτελούν καταρχάς απαραίτητο εξοπλισμό ιατρείου. Ειδικά όταν μιλάμε για ειδικότητες, οι οποίες δουλεύουν με ακρίβεια χιλιοστού. Όπως για παράδειγμα οι οδοντίατροι και οι χειρουργοί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο μετωπιαίος φωτισμός συνδυάζεται με  λούπες χειρουργικές. Με αυτό τον τρόπο να επιτυγχάνεται ο καλύτερος δυνατός φωτισμός σε συνδυασμό με μεγάλη μεγέθυνση. Άλλες δραστηριότητες, στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν φακοί κεφαλής, είναι η βραδινή ορειβασία, το jogging και η ποδηλασία. Ενώ γενικά τείνουν να κερδίζουν έδαφος και σε άλλες εξωτερικές δραστηριότητες, όπως το camping ή οι ασκήσεις των σωμάτων ασφαλείας.

Medicahellas.gr - Ιατρικός Εξοπλισμός - Λούπες Χειρουργικές Heine

Μετωπιαίοι Φωτισμοί: Πλεονεκτήματα

Ο μετωπιαίος φωτισμός έχει το εξαιρετικό πλεονέκτημα ότι αφήνει τα χέρια ελεύθερα. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό τόσο στην ιατρική πράξη όσο και σε διάφορες αθλητικές ή εξοχικές δραστηριότητες. Επιπλέον, κερδίζει έδαφος σε σχέση με τον σταθερό φωτισμό επειδή φωτίζει ακριβώς εκεί που δείχνει το κεφάλι. Έτσι επιτρέπει στο χρήστη να έχει άμεση εποπτεία του αντικείμενου που χρειάζεται χωρίς να σταματήσει αυτό που κάνει για να προσαρμόσει το φωτισμό.

Medicahellas.gr - Ιατρικός Εξοπλισμός - Μετωπιαίος Φωτισμός Οπτικής Ίνας Heine

Μετωπιαίοι Φωτισμοί: Απαραίτητα χαρακτηριστικά

Όπως προαναφέρθηκε υπάρχουν διάφορα είδη μετωπιαίων φωτισμών ανάλογα με τη δραστηριότητα στην οποία συμβάλλουν. Έτσι, άλλα χαρακτηριστικά απαιτούνται για το μετωπιαίο φωτισμό χειρουργείου, ο οποίος πρέπει να έχει εξαιρετική ακρίβεια. Και άλλα για το φακό κεφαλής των σωμάτων ασφαλείας, ο οποίος πρέπει να έχει υψηλού επιπέδου ανθεκτικότητα. Δηλαδή να είναι αδιάβροχος και να έχει μπαταρία που του προσφέρει ώρες αυτονομίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάθε μετωπιαίος φωτισμός. Έτσι, προσοχή πρέπει να δοθεί στον ιμάντα στήριξης στο κεφάλι, ο οποίος πρέπει να είναι πολύ σταθερός και με δυνατότητα αυξομείωσης, ώστε να προσαρμόζεται κατάλληλα.

 

Medicahellas.gr - Ιατρικός Εξοπλισμός - Μετωπιαίος Φωτισμός HEINE MicroLight2

Ο τύπος της φωτεινής δέσμης είναι επίσης κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η φωτεινή δέσμη θα είναι ευρεία ώστε να δημιουργεί έναν απαλό διαχέοντα φωτισμό ή στενή ώστε να φτάνει σε μεγάλες αποστάσεις; Με αυτό το χαρακτηριστικό συνδέεται και η φωτεινότητα της δέσμης, η οποία μετριέται σε lumens και αποτυπώνει την αποδοτικότητα του φωτισμού. Το βάρος του μετωπιαίου φωτισμού παίζει παράλληλα σπουδαίο ρόλο ώστε να μπορείτε να κάνετε τη δραστηριότητα που θέλετε χωρίς να επιβαρύνετε το κεφάλι σας και να το κουράζετε υπερβολικά. Ενώ η μπαταρία θα προσδιορίσει το χρόνο χρήσης και λειτουργίας με μια πλήρη φόρτιση. Τέλος, κάποιοι μετωπιαίοι φωτισμοί προσφέρουν πρόσθετα χαρακτηριστικά. Όπως για παράδειγμα η αδιαβροχοποίηση, ο μηχανισμός ανάκλισης, η λειτουργία κόκκινου φωτισμού, η οικονομική λειτουργία και το εξωτερικό battery pack. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που τελικά θα κάνουν τη διαφορά ανάλογα με το στόχο σας και θα μετατρέψουν το φακό κεφαλής σε ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει σε ό,τι κι αν κάνετε.