στρες γαμου

Μία εβδομάδα πριν το γάμο; Συμβουλές για να καταπολεμήσετε το στρες

Βρήκατε το τέλειο νυφικό, κλείσατε την αίθουσα δεξιώσεων που θα φιλοξενήσει το γάμο σας και το ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, δίπλα στη θάλασσα που θα στεγάσει τον έρωτά σας την πρώτη νύχτα του γάμου, αποφασίσατε τι θα κάνετε με το μακιγιάζ και τα κοσμήματα, στείλατε όλες τις προσκλήσεις, σκεφτήκατε υπέροχες ιδέες για το στολισμό της αίθουσας της δεξίωσης και οι μπομπονιέρες περιμένουν έτοιμες στο σαλόνι σας να δοθούν στους καλεσμένους σας. Με λίγα λόγια είναι όλα στην εντέλεια, όμως εσείς δεν μπορείτε με κανέναν τρόπο να χαλαρώσετε και, ενώ απομένουν μόλις επτά ημέρες για το γάμο, το στρες σας έχει κυριεύσει. Στο άρθρο αυτό θα διαβάσετε μερικές συμβουλές με τα πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά μέχρι την ευτυχισμένη μέρα.

Αρχικά, αποφύγετε τους πολλούς καφέδες με τη δικαιολογία ότι η καφεΐνη θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια να ρυθμίσετε και την τελευταία λεπτομέρεια. Ό,τι έχετε οργανώσει, έχετε οργανώσει, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα μερικά εικοσιτετράωρα πριν το ξεχωριστό αυτό γεγονός και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να στρεσάρετε ακόμα περισσότερο τον οργανισμό σας. Αντίθετα, κοιμηθείτε αρκετές ώρες, για να είναι το πρόσωπό σας λαμπερό και χωρίς μαύρους κύκλους στο γάμο σας.

στρες γαμου

Μην παίρνετε κάθε τρεις και λίγο τηλέφωνο τους υπεύθυνους της διοργάνωσης εκδηλώσεων, για να τους υποδείξετε κάτι για τη δεξίωση. Επιλέξατε τους συγκεκριμένους ανθρώπους με βάση τον επαγγελματισμό τους και πρέπει να τους εμπιστευθείτε και να τους αφήσετε να κάνουν τη δουλειά τους και να δημιουργήσουν για εσάς την τέλεια δεξίωση γάμου. Στο ίδιο πλαίσιο κινηθείτε και με τους υπόλοιπους επαγγελματίες που θα σας βοηθήσουν εκείνη την ημέρα. Αφού έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε με τα μαλλιά και το μακιγιάζ σας, δεν είναι ώρα να αρχίσετε τα πειράματα την τελευταία στιγμή, χωρίς τη διαύγεια και την αντικειμενικότητα που είχατε όταν ξεκινήσατε το ψάξιμο. Μια ξαφνική αλλαγή σε τέτοια θέματα μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες που δεν τις έχετε υπολογίσει πάνω στο άγχος σας, όπως το να προκύψει ένα μακιγιάζ που δεν θα φαίνεται ωραίο στο φωτισμό της αίθουσας της δεξίωσης ή ένα χτένισμα που δεν θα ταιριάζει με το νυφικό.

Προσπαθήστε επιπλέον να αποβάλετε το υπερβολικό άγχος για τη σιλουέτα σας. Διατηρήστε βεβαίως την προσπάθεια να κρατηθείτε στο βάρος σας, για να χωράτε στο νυφικό όπως τη μέρα που το δοκιμάσατε, φάτε σωστά, αποφύγετε το αλκοόλ και ασκηθείτε, αν το κάνατε και πριν. Μην κάνετε όμως υπερβολές που δεν ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής σας. Με μια εξουθενωτική δίαιτα το πιο πιθανό είναι πως απλά θα επιβαρύνετε τον οργανισμό σας και θα αισθάνεστε χάλια τη μεγάλη μέρα, ενώ η πολύ έντονη γυμναστική μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς και να μην μπορέσετε να χαρείτε την πίστα για το χορό, που αποτέλεσε και το βασικό λόγο που κλείσατε τη συγκεκριμένη αίθουσα δεξιώσεων.

Τέλος, αν ο γάμος σας γίνει καλοκαίρι, αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Αν έχετε ανοιχτό δέρμα και δεν μαυρίζετε εύκολα, αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια να κοκκινίσετε ή και να ξεφλουδίσετε, ενώ αν μαυρίζετε εύκολα, μπορεί να καταλήξετε με τόσο μαύρισμα που το μακιγιάζ να πρέπει να αναδιαμορφωθεί τελείως.