χειροποιητα επιπλα κωνστανταρας

Λόγοι για να επιλέξετε έπιπλα σαλονιού φτιαγμένα από ξύλο

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό, το οποίο μπορεί να μας προσφέρει αμέτρητες επιλογές στην κατασκευή επίπλων καθώς υπάρχουν πολλά είδη ξύλου όπως: καρυδιά, κερασιά, ελιά, οξιά. Ο καθένας μπορείς να διαλέξει ανάλογα με τις ανάγκες του το είδος του ξύλου αλλά την επεξεργασία που θα γίνει σε αυτό πολλοί άνθρωποι για παράδειγμα θα επέλεγαν φυσικό ξύλο με ένα απλό μόνο βερνίκι, επειδή αυτό θα ταίριαζε στην αισθητική του χώρου τους.

 

Το ξύλο είναι το καλύτερο υλικό για χειροποίητα έπιπλα

Το ξύλο είναι το καλύτερο υλικό, για την κατασκευή χειροποίητων επίπλων, διότι είναι το μόνο που δίνει την δυνατότητα στον κατασκευαστή να φτιάξει όμορφες δημιουργίες, που να έχουν και την προσωπική του σφραγίδα. Το μέταλλο, το πλαστικό ή το γυαλί δεν δίνουν αυτή τη δυνατότητα, επειδή πολύ απλά δεν μπορούν να μορφοποιηθούν τόσο εύκολα όσο το ξύλο και να δώσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Το ξύλο δίνει στο έπιπλο χαρακτήρα ποιότητα και ομορφιά. Δείτε 5 Είδη Ξύλου και Γιατί Είναι Ιδανικά για το Δικό σας Σπίτι

ξυλινα επιπλα

Το ξύλο ομορφαίνει το χώρο

Είναι πολύ διαδεδομένο και γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με την κατασκευή επίπλων, αλλά και με τη διακόσμηση χώρων πως το ξύλο είναι το υλικό, το οποίο δίνει ζεστασιά στο χώρο μας. Φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό όταν μιλάμε για σαλόνια. Εάν διαλέξουμε ξύλινα χειροποίητα έπιπλα για το σαλόνι μας τότε έχουμε σίγουρα εξασφαλίσει όταν ο χώρος μας θα είναι γεμάτος από ‘’ζεστασιά’’ και αυτό συμβαίνει γιατί το ξύλο εξαιτίας της προέλευσής του, αλλά και του χρώματός του ομορφαίνει το χώρο και τον κάνει να φαίνεται πιο οικείος, καμία σχέση δηλαδή με έπιπλα φτιαγμένα από μέταλλο ή από πλαστικό τα οποία δημιουργούν ένα περιβάλλον απόμακρο.

ξυλινα χειροποιητα επιπλα σαλονιου

Τα ξύλινα έπιπλα αντέχουν στο χρόνο

Τα ξύλινα έπιπλα σαλονιού αντέχουν στο χρόνο και μένουν για πάντα διαχρονικά, διότι είναι μία σταθερή στο χρόνο αξία και όχι απλά μία τάση της μόδας. Είναι πολύ εύκολο να τους αλλάξει κάποιος ειδικός ύφασμα σε περίπτωση που θέλουμε μια αλλαγή και να φαίνονται πάλι σαν καινούρια, σε αντίθεση με άλλα υλικά, τα οποία έρχονται και φεύγουν από την μόδα. Σκεφτείτε μόνο υπέροχα παλιά σαλόνια τα βλέπουμε και τα θαυμάζουμε σαν να είναι καινούρια. Το ξύλο θα αποτελεί πάντα την κύρια επιλογή στην κατασκευή επίπλων και ειδικά σαλονιού, διότι είναι διαχρονικό, όμορφο, εύκολο στη μορφοποίηση και δίνει πολλές επιλογές.

επιπλα με αντοχη στον χρονο

Μην φοβηθείτε τη φροντίδα του ξύλου

Ναι είναι αλήθεια πως το ξύλο θέλει ειδική φροντίδα και πως πρέπει να προσέχουμε τα ξύλινα έπιπλα από φθορές, καθώς και να το προστατεύουμε από διάφορα χτυπήματα που μπορεί να του αφήσουν σημάδι. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας τρομάζει ή να μας γεμίζει με αμφιβολία για την επιλογή ξύλινων χειροποίητων επίπλων. Η φροντίδα, αλλά και η συντήρηση των ξύλινων επίπλων είναι μία διαδικασία απλή την οποία μπορείτε να κάνετε και μόνοι ακολουθώντας φυσικά τις οδηγίες κάποιου ειδικού ή μπορεί να το αναλάβει για εσάς αν μιλάμε για κάτι πιο σύνθετο κάποιος ειδικός, οποίος θα λύσει το πρόβλημά σας άμεσα. Δεν υπάρχει υλικό που να μην φθείρεται οπότε απολαύστε τα ξύλινα έπιπλα σας με άνεση. Δείτε μερικές ιδέες για συντήρηση ξύλινων επίπλων

φροντιδα ξυλινων επιπλων