Κοπή δέντρων: Γιατί πρέπει να την εμπιστευθείτε σε επαγγελματίες

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού με κήπο λατρεύουν το πράσινο που περιβάλλει το ακίνητό τους και συνηθίζουν να φυτεύουν πολλά δέντρα γύρω από την περιοχή τους. Ωστόσο, αυτά τα δέντρα μπορεί να προκαλέσουν ορισμένα προβλήματα, αν μεγαλώσουν πολύ ή ξεραθούν. Ενδέχεται να εμποδίζουν την κίνηση στην αυλή, να διακόπτουν την ανάπτυξη άλλων δέντρων ή να αποτελούν κίνδυνο κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων. Αν, λοιπόν, απαιτείται κοπή δέντρων, ειδικά αν αυτά είναι μεγάλα, ψηλά και βρίσκονται περιμετρικά του σπιτιού, το ζητούμενο είναι σε ποιους πρέπει να απευθυνθείτε. Πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν να ολοκληρώνουν αυτή την επικίνδυνη εργασία μόνοι τους, όμως αυτό είναι κάτι που δεν το συστήνουμε.

Διαβάστε παρακάτω τους λόγους, για τους οποίους είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρεία κοπής δέντρων, ώστε όλα να πάνε καλά.

Μοντέρνος εξοπλισμός

Οι επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες κοπής δέντρων διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και εργαλεία με τα οποία μπορούν να κάνουν σωστά το κλάδεμα μεγάλων κλαδιών που εμποδίζουν. Έχουν, επίσης, εργαλεία για την κοπή ψηλών δέντρων με απόλυτη προσοχή και ασφάλεια, ώστε να μην προκληθεί βλάβη στα γύρω σπίτια και τα υπόλοιπα δέντρα.

Καθαρισμός χλωρίδας

δάσος με ψηλά δέντρα

Οι επαγγελματίες στην κοπή δέντρων δεν κόβουν απλώς έναν κορμό και φεύγουν από το σημείο. Η δουλειά τους περιλαμβάνει και άλλες εργασίες. Για παράδειγμα, όταν κλαδεύουν ένα δέντρο, κόβουν τα κλαδιά, αλλά ταυτόχρονα καθαρίζουν το φλοιό από τα παράσιτα και διώχνουν τα τρωκτικά που πιθανώς μένουν μέσα στις κουφάλες.

Μείωση τραυματισμών ή ατυχημάτων

ψηλά δέντρα

Πολλές φορές, τα παλιά και μεγάλα δέντρα μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα, αν αφεθούν χωρίς φροντίδα, όπως αν εξαιτίας κάποιας φυσικής καταστροφής πέσουν πάνω στο σπίτι και του προκαλέσουν δομικές ζημιές. Επιπλέον, τα κλαδιά των δέντρων που μαραίνονται μπορεί να πέσουν σε κάποιον και να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να αναλάβουν την κοπή δέντρων και κλαδιών οι επαγγελματίες, ώστε να εξασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητα όλων των παρευρισκόμενων.

Εξοικονόμηση χρημάτων

ψηλοί φοίνηκες

Όσο και αν σας ακούγεται περίεργο, το να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία στην κοπή δέντρων θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα από όσα θα ξοδέψετε. Διότι κανονικά, αν κόψετε μόνοι σας το δέντρο, θα πρέπει να αγοράσετε εργαλεία, όπως αλυσοπρίονα, καθώς και προστατευτικό εξοπλισμό για εσάς. Επιπλέον, θα γλιτώσετε πολλά χρήματα από μελλοντικές επισκευές που θα έπρεπε να κάνετε λόγω πτώσης κλαδιών. Οι επαγγελματίες θα κόψουν ή θα κλαδέψουν με προσοχή το δέντρο, ώστε για πολλά χρόνια να μη χρειάζεται να ανησυχήσετε ξανά για αυτό.

Διατήρηση της υγείας των νεαρών δέντρων

κορμοί δέντρων

Οι επαγγελματίες φροντίζουν να διατηρήσουν την υγεία των μικρών ή νεαρών δέντρων που αναπτύσσονται κοντά στα μαραμένα δέντρα. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση του δέντρου υγιούς, απομακρύνοντας κάθε είδους έντομα και παράσιτα, αναλύοντας το έδαφος και λαμβάνοντας υπόψη τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τα νεαρά δέντρα. Έτσι, το επαγγελματικό κλάδεμα, το κόψιμο ή η πλήρης αφαίρεση των δέντρων που παρέχονται από τους επαγγελματίες θα βοηθήσει στη διάσωση της υγείας και άλλων δέντρων.