Ostrianet.gr - Απορρυπαντικά

Είναι τα επαγγελματικά απορρυπαντικά βλαβερά για το περιβάλλον;

Υπάρχουν πολλές φωνές που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε χημικά καθαριστικά, επειδή είναι βλαβερά για το περιβάλλον. Η αλήθεια είναι ότι όντως πολλά απορρυπαντικά της αγοράς περιέχουν βαριές και τοξικές χημικές ουσίες οι οποίες εκτός από το περιβάλλον επιβαρύνουν και τον ανθρώπινο οργανισμό. Aφού αφήνουν πάνω στα ρούχα κατάλοιπα που προκαλούν αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα και δερματικούς ερεθισμούς. Από την άλλη, βέβαια, τα καθαριστικά με απλές, φυσικές ουσίες δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματικά στην έντονη βρομιά. Μια λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι τα επαγγελματικά απορρυπαντικά. Επειδή προορίζονται για εκτεταμένη και συχνή χρήση, υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και συμμόρφωσης με το περιβάλλον, ώστε τελικά να είναι ασφαλή. Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη σχέση των επαγγελματικών απορρυπαντικών με την προστασία του περιβάλλοντος; Διαβάστε παρακάτω.

Απορρυπαντικά Πλυντηρίων

Τα περισσότερα απορρυπαντικά πλυντηρίων χρησιμοποιούν φωσφορικά άλατα, τα οποία περιέχουν φωσφόρο, για να μαλακώσουν το νερό και να βοηθήσουν τους ρύπους να αποσπαστούν από το ύφασμα και να παρασυρθούν με το νερό. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα φωσφόρου που καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα συμβάλλουν στο φαινόμενο του ευτροφισμού στις θάλασσες και τις λίμνες. Όμως, τα επαγγελματικά απορρυπαντικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε φωσφορικά άλατα είναι καλύτερα για το περιβάλλον. Οπότε θα πρέπει να τα αναζητήσετε εκτός εάν το νερό στην περιοχή σας είναι ιδιαίτερα σκληρό. Ελέγξτε τη συσκευασία του απορρυπαντικού πλυντηρίου για την ένδειξη «P» που σημαίνει χαμηλό φωσφόρο (<7,8 g / πλύσιμο) ή καλύτερα ακόμη, «NP» που σημαίνει λιγότερο από 0,5%, φωσφόρο ή καθόλου.

Ostrianet.gr - Rich - Υγρό Πλυντήριο Ρούχων

 

Η επιλογή ενός φιλικού προς το περιβάλλον απορρυπαντικού πλυντηρίου εκτός από το ότι προστατεύει τον υδροφόρο ορίζοντα σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια το νερό έκπλυσης από το πλυντήριο σας στον κήπο σας, ώστε να μπορεί το νερό να ανακυκλωθεί, κάτι που επίσης είναι απαραίτητη κίνηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συσκευασία απορρυπαντικού

Εκτός από την επίδραση του ίδιου του απορρυπαντικού στο περιβάλλον, πρέπει να λάβετε υπόψη επιπλέον και τη συσκευασία. Όσο περισσότερα πλυντήρια ανά πακέτο μπορείτε να βάλετε, τόσο λιγότερα είναι τα απορρίμματα. Η αγορά μεγαλύτερων πακέτων είναι η πιο συνετή κίνηση. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, τα επαγγελματικά απορρυπαντικά είναι η καλύτερη λύση, επειδή οι συσκευασίες τους είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές των οικιακών απορρυπαντικών. Επιπλέον, δεν διαθέτουν μεγάλες ετικέτες σήμανσης, αφού μπορούν να πωληθούν και σε χονδρική τιμή, κάτι το οποίο επίσης μειώνει το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Ostrianet.gr - Bio Απορρυπαντικά

Συνεπώς, δεν είναι απαραίτητο ότι ένα αποτελεσματικό απορρυπαντικό με χημικά στοιχεία βλάπτει το περιβάλλον. Αν προσέξετε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά, τα οποία αποτελούν τον κανόνα στα επαγγελματικά απορρυπαντικά, τότε μπορείτε να συνδυάσετε αποδοτικό καθαρισμό των ρούχων με σεβασμό στο περιβάλλον.