κλοουν για παιδικά παρτυ ανιματερ

Είναι απαραίτητος ο ανιματέρ στα παιδικά πάρτυ;

Τα τελευταία χρόνια είναι όλο και περισσότερο της μόδας ο ανιματέρ στα παιδικά πάρτυ. Κλόουν, μάγοι και ταχυδακτυλουργοί αναλαμβάνουν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά, οργανώνοντας διαφορετικά είδη πάρτυ ανάλογα και με την ηλικία και το φύλο των μικρών καλεσμένων. Θεματικά πάρτυ, πάρτυ με ομαδικά παιχνίδια και σπορ ή πάρτυ με παραστάσεις έχουν την τιμητική τους και οι γονείς μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Το κόστος, όμως, ενός παιδικού πάρτυ είναι μεγάλο και όταν σε αυτό προστίθεται και η αμοιβή του ανιματέρ, τα συνολικά έξοδα μπορεί να γίνουν δυσθεώρητα για πολλούς γονείς. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται αν έχει νόημα να προσλάβουν κάποιον ανιματέρ ή αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός παιδικού πάρτυ μόνοι τους.

Η απάντηση εξαρτάται από το πόσο χρόνο και κόπο θέλετε να δαπανήσετε. Ο ανιματέρ είναι ένας κατάλληλα εκπαιδευμένος επαγγελματίας, συνήθως παιδαγωγός, που διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα με δημιουργικό τρόπο, ώστε αυτά να περάσουν όμορφα χωρίς να βαρεθούν ή να τσακωθούν. Το να τον αντικαταστήσετε δεν θα είναι εύκολη δουλειά και θα χρειαστεί κάποιου είδους προετοιμασία από εσάς. Αν πιστεύετε ότι διαθέτετε την υπομονή και την εφευρετικότητα να συναναστραφείτε με δεκάδες παιδιά μαζί και να μπορέσετε να τα απασχολήσετε με έξυπνο τρόπο, χωρίς εντάσεις και παράπονα, τότε ο ανιματέρ δεν σας χρειάζεται και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την προετοιμασία για να φέρετε αυτό το δύσκολο έργο εις πέρας.κλοουν για παιδικά παρτυ ανιματερ

Ιδέες για παιδικά πάρτυ χωρίς ανιματέρ υπάρχουν πολλές και καλό θα είναι να έχετε οργανώσει κάποιες από αυτές για να μη βρεθείτε προ απροόπτου. Σκεφθείτε ποια ομαδικά παιχνίδια θα αρέσουν στους καλεσμένους σας και εντάξτε τα στο πάρτυ. Οι μουσικές καρέκλες ή τα ακίνητα στρατιωτάκια είναι η πιο άνετη λύση αν ο χώρος του πάρτυ είναι μικρός, ενώ αν έχετε κήπο ή μεγάλο σπίτι μια καλή ιδέα είναι το κρυφτό. Για πάρτυ με μεγαλύτερα παιδιά και λίγους καλεσμένους ενδείκνυνται και τα επιτραπέζια παιχνίδια που θα αναπτύξουν την ευγενή άμιλλα ανάμεσα στους φίλους.

Εκτός από τα ομαδικά παιχνίδια που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να κρατήσουν πολύ, μια όμορφη λύση είναι η πινιάτα που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα θα τα γεμίσει με δωράκια, που θα έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες παιδικά χαμόγελα. Παράλληλα, η πινιάτα θα δημιουργήσει μία όμορφη διακόσμηση για το πάρτυ και θα συμβάλει στην κορύφωση της αγωνίας, όσο τα παιδιά θα περιμένουν να παίξουν αυτό το εύκολο παιχνίδι που από εσάς χρειάζεται μόνο να το κρεμάσετε σε κάποιο σταθερό σημείο.

Τέλος, μπορείτε να οργανώσετε μαθήματα ζαχαροπλαστικής με κουπ πάτ σε ευφάνταστα σχέδια. Αυτή είναι μια ασχολία, στην οποία επιδίδονται και πολλοί ανιματέρ, όμως πρέπει να μπορείτε να κάνετε τα παιδιά να πειθαρχήσουν, διότι διαφορετικά θα προκύψει μία κουζίνα σε απόλυτο χάος. Δεν συνιστάται αν η κουζίνα σας είναι μικρή και αν οι καλεσμένοι είναι άτακτοι ή πολύ μικροί σε ηλικία με αποτέλεσμα να γεμίσει όλο το σπίτι με σοκολατένια αποτυπώματα στους τοίχους.