γυαλια ηλιου

Γυαλιά ηλίου για παιδιά: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το απαραίτητο αξεσουάρ

Όλοι ξέρουμε πόσο απαραίτητα είναι τα γυαλιά ηλίου σε μια χώρα με έντονη ηλιοφάνεια, όπως η Ελλάδα, αλλά πόσοι από εμάς το εφαρμόζουμε αυτό στα παιδιά μας; Γνωρίζετε από ποια ηλικία και έπειτα πρέπει τα παιδιά να φορούν οπωσδήποτε γυαλιά ηλίου; Ποιες είναι οι επιπλέον προϋποθέσεις που πρέπει να προσέξετε, για να προστατεύσετε τα ευαίσθητα ματάκια τους; Πώς θα αγοράσετε γυαλιά, τα οποία θα τα βολεύουν και θα εξασφαλίζουν ότι δεν κινδυνεύουν από ατυχήματα; Μάθετε όλες τις απαντήσεις σε αυτές τις καίριες ερωτήσεις και σε ακόμα περισσότερες αμέσως παρακάτω!

Πότε πρέπει τα παιδιά να φορούν γυαλιά ηλίου;

Μόλις το παιδί αρχίζει να εκτίθεται στον ήλιο, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με γυαλιά ηλίου. Οι περισσότεροι παιδίατροι συνιστούν τα μωρά να βγαίνουν στον ήλιο μετά την ηλικία των 6 μηνών. Αν, λοιπόν, βγείτε με το μωράκι σας βόλτα στον ήλιο, θυμηθείτε εκτός από αντιηλιακό να του φορέσετε και γυαλιά ηλίου. Στην αγορά, κυκλοφορούν πανέμορφα και οικονομικά βρεφικά γυαλιά που εκτός από προστασία θα δώσουν και ακαταμάχητο στυλ στο παιδί σας. Όπως συνιστούν όλοι οι οφθαλμίατροι, οποιαδήποτε έκθεση στον ήλιο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, θα πρέπει να συνοδεύεται από αδιάλειπτη προστασία των ματιών μέσω των γυαλιών.

Ποια είναι τα ειδικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα γυαλιά ηλίου;

Όλα τα γυαλιά ηλίου πρέπει να έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που εγγυώνται ότι τα μάτια προστατεύονται επαρκώς, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τα υπερευαίσθητα μάτια των μωρών και των παιδιών. Βεβαιωθείτε ότι το γυαλί δεσμεύει στο 100% και τους δύο τύπους της υπεριώδους ακτινοβολίας (UVA και UVB) και ότι η απορροφητικότητα είναι αρκετή για τις περιβαλλοντικές συνθήκες της Ελλάδας, δηλαδή κυμαίνεται σε ποσοστό άνω του 85%. Το πιστοποιητικό CE της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξασφαλίζει ότι όλα τα υλικά κατασκευής των γυαλιών είναι ελεγμένα και δεν θα προκαλέσουν αλλεργίες και άλλα προβλήματα στο παιδί.

γυαλια ηλιου

Τι σκελετό και φακό πρέπει να έχουν τα γυαλιά;

Για τα μικρά παιδιά, στα οποία ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι μεγάλος, συνιστώνται ανθεκτικά γυαλιά, τα οποία ταυτόχρονα θα είναι βολικά, έτσι ώστε να μην ενοχλούν ακόμα και τα πιο ζωηρά παιδιά. Οι πολυκαρβονικοί φακοί θεωρούνται οι πιο ανθεκτικοί, ενώ αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε στον σκελετό είναι να είναι μαλακός, ελαφρύς και εύκαμπτος.

Πότε πρέπει να αντικαθίστανται τα γυαλιά;

Γενικά, δεν υπάρχει κάποιο προκαθορισμένο διάστημα που μπορείτε να κρατήσετε τα γυαλιά ηλίου του παιδιού σας. Αν αυτά εφαρμόζουν σωστά πάνω στη μύτη και τα αυτιά του και οι φακοί τους δεν έχουν υποστεί ρωγμές ή γρατζουνιές, τότε το παιδί μπορεί να τα φοράει άφοβα. Ωστόσο, αυτή η συνθήκη σπανίως ισχύει σε ένα παιδί ή μωρό για παραπάνω από μία σεζόν, οπότε καλό είναι να προσέχετε για σημάδια που δείχνουν ότι τα γυαλιά χρειάζονται αντικατάσταση.