ακρυλικα νυχια

Ακρυλικά νύχια: με τι υλικά και ποια διαδικασία φτιάχνονται;

Τα ακρυλικά νύχια είναι η νέα μέθοδος τεχνητών νυχιών που πραγματικά μπορεί να σώσει τις γυναίκες που δεν μπορούν να μακρύνουν τα νύχια τους ή να τους δώσουν σχήμα λόγω κάποιου προβλήματος. Συγκεκριμένα, τους παρέχει την ευκαιρία να χαρούν όμορφα, μακριά, ανθεκτικά νύχια που μπορούν να κρατήσουν ακόμα και ένα μήνα. Τα ακρυλικά νύχια έχουν το ακαταμάχητο πλεονέκτημα ότι δεν χαλάνε από τα χτυπήματα, δεν θαμπώνουν ακόμα και με την επαφή με διάφορα διαβρωτικά υλικά και δεν σπάνε. Έτσι, μπορεί να εφαρμοστεί πάνω τους nail art που θα μετατρέψει το αποτέλεσμα σε ένα ξεχωριστό σύνολο με ευφάνταστα σχέδια και απροσδόκητα υλικά, όπως φτερά και στρας.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται;

Τα ακρυλικά νύχια είναι τα πλέον κατάλληλα για γυναίκες με φαγωμένα, εύθραυστα ή πολύ κοντά νύχια, γιατί είναι πολύ ανθεκτικά, εφαρμόζονται με σταθερό τρόπο πάνω στο νύχι και ως εκ τούτου διαρκούν περισσότερο και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν αναλλοίωτα καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής τους. Παράλληλα, αν σπάσει κάποιο μέρος του ακρυλικού νυχιού, το νύχι επιδιορθώνεται εύκολα χωρίς να χρειάζεται ολική αφαίρεση, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται τα φυσικά νύχια, για να γίνουν δυνατότερα μετά την αφαίρεση του τεχνητού στρώματος. Επειδή τα ακρυλικά νύχια απευθύνονται σε γυναίκες που έχουν λεπτό ή καταστραμμένο φυσικό νύχι, έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όχι μόνο να μην το καταστρέφουν αλλά αντίθετα να το ενισχύουν και σταδιακά να το δυναμώνουν.

Υλικά ακρυλικών νυχιών

Τα ακρυλικά νύχια εφαρμόζονται πάνω στα φυσικά νύχια με τη βοήθεια ενός καλουπιού. Για να δημιουργηθεί το μείγμα, απαιτείται ένα μονομερές και ένα πολυμερές συστατικό, ένας σταθεροποιητής και ένας επιταχυντής. Το μονομερές, που είναι η αιθυλμεθρακρυλάτη, αναμειγνύεται με το πολυμερές, το οποίο είναι σε μορφή σκόνης, ενώ ο επιταχυντής είναι το υπεροξείδιο του βενζολίου και σταθεροποιητής η υδροκικόνη. Όλα αυτά τα υλικά είναι απολύτως ασφαλή τόσο για τη γυναίκα, στην οποία εφαρμόζονται, όσο και για την τεχνίτρια που τα μεταχειρίζεται για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα.

Η ανάμειξη όλων αυτών των υλικών γίνεται πάνω στο φυσικό νύχι με τη βοήθεια του καλουπιού. Από την εμπειρία και την τέχνη της τεχνίτριας εξαρτάται το κατά πόσο θα γίνει η σωστή ανάμειξη με την απαιτούμενη δοσολογία, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι λεπτό και ομοιόμορφο και να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο φυσικό και ανεπιτήδευτο. Τα ακρυλικά νύχια αφήνονται να στεγνώσουν στο φως για μερικά λεπτά και στη συνέχεια μπορούν να κοπούν και να λιμαριστούν στο επιθυμητό σχήμα. Τέλος, βάφονται, διαμορφώνονται και στολίζονται με nail art ανάλογα με τα γούστα της κάθε γυναίκας.

Τα ακρυλικά νύχια μπορούν να διατηρηθούν παραπάνω από ένα μήνα και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερα προσεκτική χρήση τους. Αν κάποιο από αυτά σπάσει, πράγμα πολύ σπάνιο, μπορεί να επιδιορθωθεί εύκολα και γρήγορα. Καλό είναι κάθε δύο με τρεις εβδομάδες να συμπληρώνεται το κενό που δημιουργείται μεταξύ φυσικού και τεχνητού νυχιού. Έτσι, μειώνεται πολύ σημαντικά το ενδεχόμενο ανάπτυξης μικροοργανισμών, μόλυνσης και βλάβης του φυσικού νυχιού.