επιπλα κουζινας

Έπιπλα κουζίνας μοντέρνα: πώς θα τα συνδυάσετε με το ρετρό στυλ

Η κουζίνα είναι το σημαντικότερο δωμάτιο του σπιτιού, στο οποίο περνάμε πολύ χρόνο από την καθημερινότητά μας. Γι’ αυτό, είναι πολύ λογικό να το βαριόμαστε γρήγορα και να θέλουμε ανανέωση. Έπιπλα κουζίνας μοντέρνα, έντονα χρώματα και διάφορα διακοσμητικά επιστρατεύονται, για να δώσουν ένα ξεχωριστό στυλ στην κουζίνα. Το θέμα είναι, βέβαια, πως ο καλύτερος τρόπος να διακοσμήσουμε την κουζίνα μας, ώστε να μην τη βαρεθούμε ποτέ, είναι το να συνδυάσουμε διάφορα στυλ και να τα συγκεράσουμε σε ένα πρωτότυπο σύνολο. Το μοντέρνο είναι το πιο αγαπητό στυλ στις κουζίνες, όμως και το ρετρό έχει επανέλθει δυναμικά στη μόδα και μάλιστα συνδυάζεται ιδανικά με διάφορα μοντέρνα στοιχεία δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο mix’ n’ match. Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε, για να δώσετε στα μοντέρνα έπιπλα της κουζίνας σας έναν ρετρό αέρα;

Έντονα χρώματα

Το έντονο χρώμα σε παστέλ και φλούο αποχρώσεις είναι βασικό χαρακτηριστικό του ρετρό, αφού τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας συνήθως κινούνται στους τόνους του λευκού, του γκρι και του μπεζ. Τολμήστε να εντάξετε το πράσινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί στα ντουλάπια της κουζίνας, στις καρέκλες ή σε κάποιον τοίχο και θα δείτε αμέσως τη συνολική εικόνα να αλλάζει και να ταξιδεύει μερικές δεκαετίες πίσω, χωρίς όμως να γίνεται παλαιική.

Vintage υφάσματα

Το vintage είναι το «αδερφάκι» του ρετρό και θα λέγαμε ότι πρέπει να το εντάξετε στην κουζίνα σας, αν θα θέλατε μια ρομαντική και πιο κοριτσίστικη εκδοχή της. Ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε είναι προσθέτοντας floral υφάσματα σε διάφορα σημεία στην κουζίνα, όπως στις κουρτίνες, το τραπεζομάντηλο και τα μαξιλάρια των καρεκλών.

 

Το τραπέζι στο επίκεντρο

Πάντα, το τραπέζι είναι ο πρωταγωνιστής σε μια κουζίνα, οπότε μπορείτε από εκεί να ξεκινήσετε το συνδυασμό μοντέρνου με ρετρό. Ένα vintage κομμάτι της γιαγιάς ή ένα παλιό τραπέζι σε ρετρό γραμμές που θεωρούσατε ότι δεν αξίζει πλέον μπορούν να αλλάξουν όλη την εικόνα της κουζίνας και να αποτελέσουν statement στοιχεία. Αν το περάσετε με ένα βερνίκι, θα μοιάζει σαν καινούριο και αν γύρω βάλετε μοντέρνες καρέκλες, θα έχετε πετύχει έναν πολύ πρωτότυπο συνδυασμό.

Ρετρό πίνακες

Στολίστε τους τοίχους με ρετρό στοιχεία, όπως ξύλινους ρετρό πίνακες, αφίσες από παλιές διαφημίσεις ή έναν μαυροπίνακα σε ξύλινο πλαίσιο, στο οποίο θα γράφετε διάφορα μηνύματα στους αγαπημένους σας ή τη συνταγή της ημέρας. Το ρετρό είναι η επιτομή της νοσταλγίας και θα γλυκάνει τον κάπως ψυχρό τόνο που βλέπουμε στα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας.

Κουτιά και δοχεία από άλλη εποχή

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εντυπωσιακό σε μια κουζίνα από τις μικρές αλλά καθόλου ανεπαίσθητες πινελιές που αλλάζουν το στυλ του χώρου. Πάνω στα μοντέρνα ράφια και τους πάγκους, τοποθετήστε ρετρό κουτάκια και δοχεία για τα μακαρόνια, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα μπισκότα και θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια!

επιπλα κουζινας