Έτσι θα φτιάξετε τη μοντέρνα κουζίνα των ονείρων σας

Η διακόσμηση της κουζίνας είναι αρκετά πιο πολύπλοκη από τη διακόσμηση των άλλων δωματίων και αυτό επειδή είναι ένας πολυχρηστικός χώρος που κινείται στα όρια του σαλονιού αλλά χρησιμεύει και για πιο βαριές δουλειές όπως το μαγείρεμα. Έτσι, για να δώσετε μια ξεχωριστή νότα στην κουζίνα σας και να την κάνετε να δείχνει μοντέρνα, πρέπει να βάλετε τη φαντασία σας να ταξιδέψει και να αξιοποιήσετε το γούστο σας σε πολλά επίπεδα. Ξεκινήστε από ιταλικά έπιπλα κουζίνας, τα οποία διακρίνονται για την απαράμιλλη αισθητική τους, αλλά μη μείνετε μόνο σε αυτά. Ακολουθήστε επιπλέον και τα παρακάτω tips και θα δείτε μπροστά σας να διαμορφώνεται μία από τις ομορφότερες μοντέρνες κουζίνες που έχετε δει ποτέ!

Σας αρέσουν τα φινετσάτα έπιπλα κουζίνας; Δείτε την εταιρεία Gruppo Cucine στο www.gruppocucine.gr

Κίτρινο και μπλε

Στις ιταλικές κουζίνες ήταν must εδώ και καιρό, όμως πάντα τέτοιες ρηξικέλευθες ιδέες αργούν να αφομοιωθούν σε ευρύτερο επίπεδο. Ήρθε, όμως, και στην Ελλάδα η τάση που επιτάσσει έντονα χρώματα στην κουζίνα και ειδικά δύο χρώματα που δύσκολα θα σκεφτόμασταν να συνδυάσουμε: το μπλε με το κίτρινο. Τα έπιπλα στις εντοιχισμένες κουζίνες μπορούν να είναι σε αυτόν τον χρωματικό συνδυασμό ή να τα επιλέξετε σε πιο ήπιες αποχρώσεις και να τολμήσετε να εισάγετε αυτά τα χρώματα σε άλλα στοιχεία της κουζίνας, όπως τα πλακάκια και τα υφάσματα. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

κουζινα μπλε κιτρινη

Τσιμεντοκονία

Το industrial design είναι μεγάλο trend και στις κουζίνες και μας δίνει λύσεις που αφενός είναι εύκολες και αφετέρου δεν απαιτούν μια περιουσία, για να υλοποιηθούν. Η τσιμεντοκονία είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα μια τέτοιας εφαρμογής, ώστε να δημιουργεί ένα ξεχωριστό δάπεδο για μια μοντέρνα κουζίνα που βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά σας προτείνουμε να διαλέξετε μια πιο μαλακή επιφάνεια, ώστε να έχει λίγους κραδασμούς αλλά και να είναι πιο ευχάριστη στην όψη.

κουζινα industrial design

Boho λεπτομέρειες

Το boho κυριάρχησε φέτος το καλοκαίρι και θα συνεχίσει να κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει μια ακραιφνής μοντέρνα διακόσμηση: να δίνει ζεστασιά στο χώρο. Πράγματι, οι απόλυτα minimal και μοντέρνες κουζίνες κινδυνεύουν να μοιάζουν ψυχρές, αν δεν ενσωματωθούν και κάποιες πιο οικείες λεπτομέρειες, όπως χαλιά ή φυτά.

κουζινα boho

Νησίδα στη μέση

Δε νοείται μοντέρνα κουζίνα του σήμερα χωρίς νησίδα στη μέση. Πέρα από τα εντοιχισμένα έπιπλα κουζίνας, η νησίδα είναι αυτή που οριοθετεί το χώρο προσδίδοντάς του πολλαπλές λειτουργίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πάγκος εργασίας, τραπεζαρία πρωινού με σκαμπό γύρω της ή αποθηκευτικός χώρος τροφίμων.

Φωτισμός

Ο κρυφός φωτισμός στα πάνω ντουλάπια όχι μόνο δίνει το απαραίτητο φως σε σημεία που τα φωτιστικά οροφής δεν μπορούν να φτάσουν αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει αυτό που μοιάζει αδύνατο εκ πρώτης όψεως στις κουζίνες: να επιτύχει το συνδυασμό έντονου φωτισμού με τη θαλπωρή.

κουζινα κρυφος φωτισμος

Μπρούτζος με μαύρο μέταλλο

Ο μπρούτζος έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του δυναμικά εδώ και λίγα χρόνια στις μοντέρνες κουζίνες που ούτως ή άλλως χρησιμοποιούν πολύ το μέταλλο. Η χρήση του μαζί με μαύρο μέταλλο φέρνει έναν πιο δραματικό τόνο στην κουζίνα, κάτι που θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που τη βλέπατε μέχρι τώρα.