κτήματα γάμου - αίθουσες δεξιώσεων

Τι να προσέξετε όταν διαλέγετε κτήμα για το γάμο σας

Η επιλογή ενός κτήματος γάμου για τη δεξίωση έπειτα από την τελετή έχει πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να προχωρούν σε αυτή πολλοί μελλόνυμφοι. Πέρα όμως από αυτά τα πλεονεκτήματα υπάρχουν και ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέξετε, πριν αποφασίσετε να γλεντήσετε στην αίθουσα δεξιώσεων κάποιου κτήματος. Και επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα γούστα και βαλάντια, δεν χρειάζεται να κάνετε καμία έκπτωση στα θέλω και τις απαιτήσεις σας.

κτήματα γάμου - αίθουσες δεξιώσεων

Αν κάνετε το γάμο σας μεσημέρι, βεβαιωθείτε ότι η αίθουσα δεξιώσεων διαθέτει επαρκές κλιματιστικό σύστημα, διότι η ζέστη μπορεί να γίνει αφόρητη. Αν πάλι προτιμάτε εξωτερικό χώρο, συζητήστε με τους υπεύθυνους το πώς θα επιτευχθεί σκιά είτε με τέντες είτε με δέντρα, αρκεί να είναι σίγουρο πως ανάλογα και με τη θέση του ήλιου οι καλεσμένοι δεν θα βρίσκονται κάτω από το λιοπύρι. Επίσης, επιθεωρήστε με προσοχή τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από την αίθουσα και γενικά τον κήπο του κτήματος. Στο φως της ημέρας τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί, οπότε είναι απαραίτητο κάθε γωνιά να είναι περιποιημένη και καλαίσθητη. Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεννοηθείτε με τους υπεύθυνους το θέμα της ώρας. Πρέπει αφενός να εξασφαλίσετε ότι η άφιξή σας μετά την εκκλησία δεν θα καθυστερήσει, διότι οι καλεσμένοι σας θα σας περιμένουν με ανυπομονησία –καθότι μεσημέρι- για να γευματίσουν και αφετέρου να ξεκαθαρίσετε μέχρι ποια ώρα θα είναι η αίθουσα της δεξίωσης διαθέσιμη για εσάς, επειδή μπορεί το κτήμα να έχει κλείσει και κάποιον άλλο γάμο στη συνέχεια.

Αν κάνετε το γάμο σας βράδυ, πρέπει να προσέξετε τη σήμανση και τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στο κτήμα. Μέσα στο σκοτάδι οι πινακίδες καλό είναι να είναι τοποθετημένες σε φωτεινά σημεία του δρόμου, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να φτάσουν στο χώρο χωρίς ταλαιπωρία, πράγμα που συχνά δεν επιτυγχάνεται, μιας και τα περισσότερα κτήματα είναι σε απομονωμένες και όχι τόσο γνωστές περιοχές. Παράλληλα, βεβαιωθείτε ότι ο κήπος και η αίθουσα διαθέτουν επαρκή φωτισμό για να κινούνται οι καλεσμένοι σας με ασφάλεια. Μην παραλείψετε να φροντίσετε, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, τι θα κάνετε με τα κουνούπια, που ειδικά τα βράδια του καλοκαιριού μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχει κουρευτεί το γκαζόν και να έχουν απομακρυνθεί τυχόν αγριόχορτα, ενώ πρακτική και καλαίσθητη λύση είναι η τοποθέτηση κεριών με άρωμα σιτρονέλας σε κάθε τραπέζι. Τέλος, επιμείνετε με σαφήνεια στο θέμα της ηλεκτροδότησης. Η διακοπή ρεύματος δεν είναι σπάνιο φαινόμενο σε αυτές τις περιοχές και ένα τέτοιο γεγονός μπορεί φυσικά να καταστρέψει εντελώς τη δεξίωσή σας. Είναι, λοιπόν, βασικό να διαθέτει το κτήμα ένα σύστημα από γεννήτριες, καθώς μία δεν είναι ποτέ αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες σε ρεύμα που υπάρχουν σε μια δεξίωση γάμου, όπου τα συστήματα της μουσικής, ο φωτισμός και η λειτουργία της κουζίνας απαιτούν μια σύγχρονη εγκατάσταση ρεύματος.

Με αυτές τις συμβουλές θα μπορέσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας να χαρείτε ανέμελοι ένα επιτυχημένο γλέντι που θα το θυμάστε πάντα με ένα χαμόγελο!