Πώς θα ανανεώσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε τίποτα!

Το να μπαίνουμε σε ένα καινούριο σπίτι ή να αναδιαμορφώνουμε τη διακόσμηση του σαλονιού μας αγοράζοντας καινούρια έπιπλα είναι πάντα αναζωογονητικό. Η αλλαγή παραστάσεων αποτελεί μία βασική ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Πόσοι όμως σε αυτές τις εποχές έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν καινούρια τραπεζαρία ή κρεβατοκάμαρα ή ακόμα δυσκολότερα να μετατρέψουν το κλασικό σαλόνι τους σε μοντέρνο; Πόσοι μπορούν να αγοράσουν νέους πίνακες ή να βάλουν καινούρια καθίσματα στους καναπέδες; Είναι ωστόσο εφικτό να επιτύχετε την αναζωογόνηση που επιθυμείτε και να αισθανθείτε το χώρο σας σαν καινούριο με μερικά απλά τρικ που δεν κοστίζουν τίποτα.
Η καλύτερη συμβουλή είναι να μετακινήσετε τα έπιπλα ή ακόμα και να τους αλλάξετε δωμάτιο. Βάλτε τον καναπέ να κοιτάζει σε διαφορετικό σημείο, γυρίστε το κρεβάτι προς την άλλη μεριά ή χρησιμοποιήστε το πάλαι ποτέ κομοδίνο σας πλέον ως τραπεζάκι δίπλα στην πολυθρόνα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο θα αλλάξει η εικόνα του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαράς σας από τόσο μικρές φαινομενικά αλλαγές. Με την ίδια λογική μπορείτε να αλλάξετε και τη χρήση κάποιου επίπλου. Αν ο μπουφές δίπλα στην τραπεζαρία σας φαίνεται παλιομοδίτικος, μπορείτε να τον βάψετε ή να τον μετατρέψετε σε μια μικρή βιβλιοθήκη, ενώ η καρέκλα της κουζίνας που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ ίσως ταιριάζει μπροστά στον καθρέφτη της κρεβατοκάμαρας.
Επίσης, τα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να ανανεώσουν με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του σπιτιού σας. Αραδιάστε πάνω στον καφέ, σκοτεινό μπουφέ μερικά άσπρα βότσαλα και αμέσως θα φωτίσει όλη η γωνιά, ενώ στη βιβλιοθήκη της τραπεζαρίας μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά καραφάκια από ούζο με ένα αποξηραμένο λουλούδι μέσα στο καθένα. Έτσι θα δώσετε χρώμα στο σαλόνι σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε τίποτα απολύτως, χρησιμοποιώντας απλώς πράγματα που θεωρούσατε άχρηστα και τα οποία ταιριάζουν και σε κλασικά και σε μοντέρνα σαλόνια.μπουφές-sofa.gr
Φυσικά, κάτι αυτονόητο που ξεχνάμε οι περισσότεροι από μας είναι η τάξη μέσα στο σπίτι. Ένα σαλόνι, στο τραπεζάκι του οποίου βρίσκονται δεκάδες άσχετα αντικείμενα ή στην πολυθρόνα του οποίου θρονιάζονται επί μονίμου βάσεως τα παλτά μας, δεν μπορεί να φανεί ελκυστικό, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με μια κρεβατοκάμαρα όπου τα ρούχα είναι πεταμένα παντού και τα παπούτσια αραδιασμένα σε κάθε γωνιά. Αφιερώστε μια Κυριακή να τακτοποιήσετε το χάος και η εικόνα του σπιτιού σας μετά θα είναι εντελώς διαφορετική.
Τέλος, ζητήστε από συγγενείς και φίλους να ανταλλάξετε κάποια κομμάτια που κανένας δεν θέλει για το σπίτι του αλλά τα επιθυμεί ο άλλος. Η επιδαπέδια λάμπα δίπλα στο μπουφέ που έχετε βαρεθεί να ανάβετε μπορεί να ταιριάζει γάντι με το σαλόνι της κολλητής σας, η οποία σε αντάλλαγμα μπορεί να σας δώσει τη δικιά της, της οποίας το φως πλέον δεν εκτιμά καθόλου. Η αλλαγή στο φωτισμό είναι ικανή να προσδώσει μια εντελώς ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και να σας κάνει να νιώσετε πως το ανακαλύπτετε από την αρχή. Εξερευνήστε όλες τις δυνατότητες που σας δίνονται και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι!